Php ile MsSQL bağlantısı oluşturma

mTanriverdi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Daha önceden bahsettiğim Php kitabınının içeriğini geliştirerek Php ile MsSQL bağlantılarını eklemeyi düşündüm.

Neden MsSQL?

Günlük hayatta neler ile uğraşacağımız belli olmayabilir. Bir çok masaüst programı ve .Net siteleri MsSQL veritabanını kullanmakta. Belki Php ile veri çekme, rapor alma veya güncelleme ekleme gibi işlemleri yapma ihtiyacı duyabilirsiniz. İşte Php'nin hazır fonksiyonları işinizi görecektir.
Php Kitabı
Php MsSQL fonksiyonları
Konular yeni eklendiği için tüm edbc fonksiyonları yer almamaktadır. Kodların hepsi denenmiştir. Denenmeyen hiç bir kod kitaba eklenmemektedir.

zeyno_p

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nasıl yapılıyor nereden açılıyor yardım edebilir misiniz lütfen

mTanriverdi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Sanırım bu işte yenisiniz. HTML ile başlamanızı tavsiye ederim.

zeyno_p

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evt yeniyim ama html ile site yapmayı biliyorumda php ve mssql le site yapmayı neler yapacağımı kurmayı felan bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum lütfen

mTanriverdi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Php'ye yeni başlacaksan Php ile MySQL kullanacaksın.

MsSQL ile MySQL veritabanı türleri bir birinden farklıdır ama kullanımı aynıdır. Öncelikle Easyphp, xamp gibi programları windows işletim sistemi yüklü sanırsam yükleyip kurabilirsin. Daha sonra http://forum.coderler.com/topic/php-kitabi sayfasına göz atmanı tavsiye ederim.

Tabi sana birde editör lazım editör içinde önerim ücretsiz olarak notepad++ googlede aratıp indirebilirsin.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
PHP ile MSSQL fazla tavsiye etmem. Tabi kullanmanız gereken durumlar olabilir mutlaka bilmekte fayda var.

PHP ile en iyi ve en sorunsuz şekilde MYSQL çalışmaktadır, her zaman MYSQL öneririm. Eğer çok büyük bir veritabanı ile çalışacak iseniz de tercihiniz ORACLE' dan yana olmalı.

zeyno_p

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya ben öğrenciyim hoca proje olarak verdi ama sınav yerine geçecek yapıklarımızdan puan alcaz cuma günü bakcak ama ben henüz bilmediğim için bişey yapamadım o nedenle sizlerden yardım istedim akşam yapmaya çalışcam sizler sayesinde çok teşekür edrim ama siz akşamları içerde oluyor musunuz

mTanriverdi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Sen ne yapmaya çalışıyorsun. Hiç bilgin yok ise ne yapacaksın? Projen nedir?

zeyno_p

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
wordpres ile site tasarlıycam
bu siteyi yapabilmem için de içinde araştırdım php ve mysQl gerekliymiş
bilgisayara server felan kurmam gerekliymiş
ama ben nasıl kurulacağını felan bilmiyorum kurulum için sizden yardım istiyorum

smokje

Asistan
Reaksiyon puanı
0
WAMP server kur google da arat cikar direkt karsina.

zeyno_p

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet kurdum şimdi ne yapacağım

---------- Post added at 20:44 ---------- Previous post was at 20:28 ----------

eee ya lütfennn

smokje

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sen MSSQL demissin ama WAMP MySQL ile calisir. ama zaten PHP calisacaksan MySQL onerrim hic sorun yasamazsin.
Wamp server'i calistigindan emin ol localhost'ta <?php phpinfo();?> yu calistir bi goz at. daha sonra istedigini yapabilirsin.

Reaksiyon puanı
189
PHP:
<?php
$server = "server_ip_or_server_name";
$username = "server_user_name";
$password = "server_password";
$database = "database_name";

$connect = @mysql_connect($server,$username,$password) or die("MySQL Server connection error.<br><br>Please check your database connection info...");
mysql_select_db($database,$connect) or die("Database selection error.<br><br>Please check your database name...");
?>

En basitinden bu kodlardan sonra gerisi query çekip veri almaya yada yazmaya kalmış :)

zeyno_p

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
local host açılmıyor

---------- Post added at 21:07 ---------- Previous post was at 21:05 ----------

evet açtım

---------- Post added at 21:14 ---------- Previous post was at 21:07 ----------

ama hiç bişey anlamadımm kullanamıyorum

smokje

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tamam simdi WordPress Turkce'yi sayfasindan indir kur, nasil kurulacagini adim adim anlatir zaten.

zeyno_p

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oradan php my admine girdim orada bişeyler var burada neler yapabilirim

smokje

Asistan
Reaksiyon puanı
0
phpMyAdmin veritabanidir. WordPress i kurarken sorar zaten sana kendisi otomatik olusturur. su an icin birsey yapmana gerek yok orada. yada bir veritabani olustur WP de onu kullanirsin.

zeyno_p

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya valla girdim öğrenmek için karıştırıyom şimdi neler yapabilirim anlatabilirmisiniz

smokje

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Suan icin kendin bisey yapamazsin ogrenmen lazim. WP yada Joomla kur onlari kurcala karistir biseyler yaparsin.

mTanriverdi

Doçent
Reaksiyon puanı
3

zeyno_p

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok soru sordum, çok şey istedim kusuruma bakmayın lütfen teşekür edrim çok sağolun allah hepinizden razı olsun...

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Zeyno, Wordpress ücretsiz bir içerik yönetim sistemidir.
Bence ücretsiz bir host bul ve çalışmalarını çevrimiçi(online) hazırla.
Böylece dünyanın her yerinden çalışmalarını görebilir ve gerekirse düzenleme yapabilirsin.
Bilgisayarında hazırladığın çalışma okuldaki bilgisayarında çalışmayabilir.

Google'a Wordpress öğren yaz. Bir sürü video anlatım bulursun.
6 Saatini bu videolara ayırırsan 1 saatte çok güzel bir iş çıkarabilirsin.
Ama 6 saat eğitim için çok fazla dersen, 8 saate bile çalışmanı bitiremeyebilirsin. Eğitim Şart!

zeyno_p

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgilerin için teşekkür ederim ama ben öss öğrencisiyim 6 saat çalışamam ama günde 2 saat çalışsam 1 haftada herşeyi yaparım derslerimden dolayı ancak 2 saat bilgisayar başına geçebiliyorum amacım şimdilik çalışmalarımı başkalarına göstermek değil projemde birşeyler öğrenmek ve bu projeyi yazılı gününe yetiştirebilmek o zamana kadar bişeyler yapmış olayım ki yazılım sıfır düşmesin ben asıl projelerimi öss den sonraki zamanlarımda yapmayı geliştirmeyi düşünüyorum yoksa öss den sonra 6 veya 8 saat değil 10 satta çalışırım yaparım yeterki öss yi kazanayım yinede teşekkür edrim .

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bilgilerin için teşekkür ederim ama ben öss öğrencisiyim 6 saat çalışamam ama günde 2 saat çalışsam 1 haftada herşeyi yaparım derslerimden dolayı ancak 2 saat bilgisayar başına geçebiliyorum amacım şimdilik çalışmalarımı başkalarına göstermek değil projemde birşeyler öğrenmek ve bu projeyi yazılı gününe yetiştirebilmek o zamana kadar bişeyler yapmış olayım ki yazılım sıfır düşmesin ben asıl projelerimi öss den sonraki zamanlarımda yapmayı geliştirmeyi düşünüyorum yoksa öss den sonra 6 veya 8 saat değil 10 satta çalışırım yaparım yeterki öss yi kazanayım yinede teşekkür edrim .

Günde 2 saat çalışabiliyorsan 6 saatlik çalışma ihtiyacını 3 gün karşılar. Yani 4. gün kendine süper bir site yapabilirsin.
Bundan bahsetmiştim ben :D