Php if empty kullanımında hata!

Reaksiyon puanı
68
Php de yeni sayılırım, o yüzden çok sorunla karşılaşacam gibi bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. 12. satırda bir hata var ama denedim denedim çözemedim.ç şimdilik son hali bu:)

PHP:
$adiniz=$_POST["adi"];
$nickiniz=$_POST["nicki"];
$emailadresiniz=$_POST["emailadresi"];
$yasiniz=$_POST["yasi"];
$onlinesureniz=$_POST["onlinesuresi"];
$yasadiginizsehir=$_POST["yasadiginizsehir"];
$adminolmakistediginizbolum=$_POST["adminolmakistediginizbolum"];

$gitmail="vuslatsevdasi_335@hotmail.com";  /////tabi boşluklar yok
$mailkonu="Adminlik Başvurur Formu";  /////bu da mailinize formun maili geldiğinde gözükecek konu
if (empty($adiniz) or empty($nickiniz) or empty($emailadresiniz) or empty($yasiniz) or ($onlinesureniz) or empty ($yasadiginizsehir) of empty($adminolmakistediginizbolum) ); {  /*burdaki değişkenleri kendinize göre ekleyip değiştirebilirsiniz mesela or empty($adres) diyebilirsiniz*/

print ('Lütfen Adı Nicki Maili Kısmını Boş Bırakmayınız<br><br>');  /////bu kısma sizin mesajınız gelecek
print('<a href="http://sn131w.snt131.mail.live.com/default.aspx#!/mail/InboxLight.aspx?n=587757619">Geri Dön</a>');  /////////burayada gideceği adres

}

else {
$mailicerik="Ad: $adi
nicki: $nickiniz    
Maili: $emailadresiniz
yasi: $yasiniz 
onlinesuresi:$onlinesureniz
yasadiginizsehir:$yasadiginizsehir
adminolmakistediginizbolum:$adminolmakistediginizbolum
Mesajı: $mesaj"; 
if(mail($gitmail,$mailkonu,$mailicerik)){

print ('Mailiniz Başarıyla Gönderildi'); ////////buraya da mail gönderildiğinde çıkıcak mesaj yazılacak

}
}

muratgurcemal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
PHP den hiiiiç anlamam ama ;

if (empty($adiniz) or empty($nickiniz) or empty($emailadresiniz) or empty($yasiniz) or ($onlinesureniz) or empty ($yasadiginizsehir) of empty($adminolmakistediginizbolum)

bu satırdaki 'of' 'or' olmasın ?

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
12. satırda bulunan noktalı virgülü kaldırıp (süslü parantezden hemen önceki) deneyebilir misin? Bir de or yerine of yazmışsın aynı satırda.

Reaksiyon puanı
68
PHP den hiiiiç anlamam ama ;

if (empty($adiniz) or empty($nickiniz) or empty($emailadresiniz) or empty($yasiniz) or ($onlinesureniz) or empty ($yasadiginizsehir) of empty($adminolmakistediginizbolum)

bu satırdaki 'of' 'or' olmasın ?

doğru ama "or" da yaptım. fazla kurcaladım olmadı şimdiki haliyle kuydum hemen.

---------- Post added at 21:41 ---------- Previous post was at 21:38 ----------

12. satırda bulunan noktalı virgülü kaldırıp (süslü parantezden hemen önceki) deneyebilir misin? Bir de or yerine of yazmışsın aynı satırda.

evet daha en başından o ; ben yazmıştım.:D Kurcalaya kurcalaya unutmuşum. Kafam sulandı çok basit çıktı sorun neyse dediğimö gibi acemiyiz.
Birde 19. satırda bir hata var?

---------- Post added at 21:42 ---------- Previous post was at 21:41 ----------

edit: onuda çözdüm teşekkürler [MENTION=38975]muratgurcemal[/MENTION] ve [MENTION=30851]N3CAT1[/MENTION] :)

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Sorun çözülmüş ama ben bir öneri sunayım print yerine echo kullanmalısınız performans açısından daha iyidir.