Php , c++ vb öğrenme

dragonus

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar

Php , C++ , Asp .... Dilleri Öğrenmek İstiyorum Hangisinden Başlamalıyım Nasıl Başlayım Ne Yapabilirim . Yardımcı Olurmusunuz

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
C++ dan başla. Çözdün mü gerisi çorap söküğü gibi gelir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
"Acımamış, vurmuş be..."
dedim içimden üstteki mesajı görünce, sen önce algoritma nedir, programlama dilleri ne için vardır, neye aracılık ederler bu kavramı çöz, sonra dil tercihin konusunda kendin bir fikir yürüteceksin eminim...

dragonus

Asistan
Reaksiyon puanı
0
"Acımamış, vurmuş be..."
dedim içimden üstteki mesajı görünce, sen önce algoritma nedir, programlama dilleri ne için vardır, neye aracılık ederler bu kavramı çöz, sonra dil tercihin konusunda kendin bir fikir yürüteceksin eminim...

Nerden Başlayacağıma Yardım Edin Diye Yazdım Bu Konuyu Zaten

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Şahsen çalma listeleri yazarak başladım. Nasıl yapıldığınıda Wikipedia ingilizcede buldum. İlk başta baş ağrıtıyor ve zormuş gibi görünüyor ama başardığın zaman çok eğlenceli oluyor. M3U olarak aradığın zaman detaylı bir açıklama bulabiliyorsun. Programlamanın ilk kurallarını bu şekilde öğrenebilirsin. Şu an Microsoft Small Basic öğreniyorum. Profesyonel bir yazılım değil, ev kullanıcılarına hitab ediyor. Tabii çalma listesi yazmaktan biraz daha kapsamlı olduğundan, ilerleyişde biraz yavaş oluyor. İlerledikçede İngilizce, Matematik ve Mantık yürütebilmenin ne kadar önemli olduklarını kavrıyorsun. Okulda öğrenemediklerin hep bir engel olrak karşına çıkıyor. Mantık geliştirebilmek için satrançı keşf ettim ve baya yararlı olduğunu düşünüyorum.

Not: C++ bıktırır. Önce doktora yap, sonra her şey çorap söküğü gibi sökülür demiş gibi bir öneri olmuş oldu OnLT isimli arkadaşın söylediği.

Baht.Serkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

marancı

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bende bu aralar böyle şeyler arıyordum sağolasınız.

0165

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben şu şekilde yaptım

PHP + HTML ilk öğrendiğim dillerdi
daha sonra
Vb.net öğrendim
ondan sonra C# öğrendim
şimdide javaya dik dik bakıyorum onuda öğrendim mi tamamdır :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ben şu şekilde yaptım

PHP + HTML ilk öğrendiğim dillerdi
daha sonra
Vb.net öğrendim
ondan sonra C# öğrendim
şimdide javaya dik dik bakıyorum onuda öğrendim mi tamamdır :D

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Html sonrada php öğren.Programlamaya yeni başlayan birine C++ tavsiye etmek acımasızlık değil mi biraz ?

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
O değilde matematik bölümü okuyorum karabük üniversitesi bilgisayar mühendisliğine geçeyim mi sizce bilgisayara ilgim daha fazla

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
O değilde matematik bölümü okuyorum karabük üniversitesi bilgisayar mühendisliğine geçeyim mi sizce bilgisayara ilgim daha fazla

Çan yok,geçme notu 60 ve vizeden 100 almış dahi olsan finalde 50 altında alırsan kalırsın.Göze alıyorsan gel :D

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
10 gündür c++ dersi alıyorum, basit geldi bana.. diğer dilleri bilmiyorum ama c++ çok zor değil :P

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Zorluk veya kolaylık, kendin bir şeyler yapmaya çalııştığında ortaya çıkar. Başlangıçta hepsi kolay başlar. aradaki farkı ancak bir sene sonra anlayabilirsin. kolay olan betiklerinde zor yanları var. Kolay her zaman kolay değildir. Daha kolaydır sadece.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Çan yok,geçme notu 60 ve vizeden 100 almış dahi olsan finalde 50 altında alırsan kalırsın.Göze alıyorsan gel :D
Matematik bölümünüde karabükte okuyorum zati :laugh: uzaktan eğitim tutuyor bilgisayar yapabilir miyim acaba

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
bence sırasıyla php+html öğren az kafan yatar kodlamaya sonra c# ardından c++ ve asp

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler bende başlamayı düşünüyorum da nereden başlasam bilmiyorum..Kod ile ilgili hiçbir fikrim yok...Flash oyun, android ugulama vs yapmayı düşünüyorum neyden başlamamamı önerirsiniz, ve c++ vs vs hangi program da yazılır, kodları hangi programda kullanacam

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba arkadaşlar bende başlamayı düşünüyorum, gene olarak flash oyun android ugulama oyun yapmaya odaklanmak istiyorum ilk başlarda yada ufak tefek pogramlar yada temel nedir sizce? Öncelikle hangi yazılım dilini kullanayım unutmayın hiç birşey bilmiyorum sıfırdan! Ve örneğin c++ vs kodlarını hangi programda yazabilirim yani bu kodları hangi programda kullanacam, ykodları yazacağım programın adı? Ve kitap önerileriniz çok önemli şimdiden teşekkürler

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar bende başlamayı düşünüyorum, gene olarak flash oyun android ugulama oyun yapmaya odaklanmak istiyorum ilk başlarda yada ufak tefek pogramlar yada temel nedir sizce? Öncelikle hangi yazılım dilini kullanayım unutmayın hiç birşey bilmiyorum sıfırdan! Ve örneğin c++ vs kodlarını hangi programda yazabilirim yani bu kodları hangi programda kullanacam, ykodları yazacağım programın adı? Ve kitap önerileriniz çok önemli şimdiden teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Scratch ile Flash oyunları yapılabiliyor. Oyun internette oluyor. oyunu istediğiniz yerden çalıştırın. Androit olsun windows olsun.

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Anladım saolasın memleketinde mi kalıyorsun yoksa karabükte olmak mı gerekiyor onu merak ettimsadece sınavlara mı karabüğe geliyoruz?

Vize ve finallere karabüğe gidiyorsun.Ama derslere girecem dersen örgünlerle girersin hocalar sorun çıkarmıyor.

3xpired

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ben Deitel & Deitel C ve C++ kitabını aldım. Bulması zor bi' kitap yalnız. Yeni başlayanlara baya kişi tavsiye ediyor. Benim de hoşuma gitti bugün başladım. Sıfır bilgiyle başladım bu arada

dragonus

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben Deitel & Deitel C ve C++ kitabını aldım. Bulması zor bi' kitap yalnız. Yeni başlayanlara baya kişi tavsiye ediyor. Benim de hoşuma gitti bugün başladım. Sıfır bilgiyle başladım bu arada

Google Amcaya Sorar Bulursak Satan Bir Mağza Alırız :D