Php Bu Kodlara Nasıl Sayfalama Uygulayabilirim

Bu konuyu okuyanlar

mali2012

Asistan
Katılım
10 Eyl 2012
Mesajlar
145
Reaksiyon puanı
9
Puanları
18
Merhaba arkadaşlar. Resim albümü oluşturup, listeletmeye çalışıyorum. Aşağıdaki kodlarla albümleri ve albümlerin içindeki resimleri listeletiyorum. 1. resme bakabilirsiniz. Şimdi ben bu kodlarla aynı zamanda sayfalama da yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim acaba?
listele.php
PHP:
    <?php
    ob_start();
    include "../../../baglanti.php";
    ?>

    <head>
    <link rel="stylesheet" href="../../../css/stil.css">
    </head>
        
    <?php
    $sayfa        = @intval($_GET["sayfa"]); if(!$sayfa) {$sayfa = 1;}
    $say          = $db->query("SELECT * FROM albumeresimekle");
    $toplamveri   = $say->rowCount(); // Verileri Saydırdık
    $limit        = 3; // Sayfada Gösterilecek Resim Sayısı
    $sayfa_sayisi = ceil($toplamveri/$limit); if($sayfa > $sayfa_sayisi) { $sayfa = 1; } 
    $goster       = $sayfa * $limit - $limit;
    $gorunensayfa = 2;
    $say     = $db->query("SELECT * FROM resimalbumu");
    $resimlerial  = $say->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
    foreach($resimlerial as $res) {
    ?>
    
    <div class="cokluresimlistelealani" style="width:1512px;  float:left; top:0px; height:255px;
            line-height:50px; -webkit-box-shadow:1px 1px 2px rgba(0, 0, 0, 0.35);
            -moz-box-shadow: 0px 0px 0px rgba(0, 0, 0, 0.35); box-shadow: 1px 1px 2px rgba(0, 0, 0, 0.35);">
    
    <div class="cokluresimlistelealanibaslik" style="margin-top:0px;    width:1502px; height:50px; background:#81a8f4; padding-left:10px; font-size:20px;
            color:#fff;"><?php echo $res['resimalbumu_adi']; ?></div>
    
    <?php
    $sorgu = $db->query("SELECT * FROM albumeresimekle");
    $sorgual  = $sorgu->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
    foreach($sorgual as $sorgugoster) {
        if($sorgugoster['albumeresimekle_sirasi']===$res['resimalbumu_id']) {
            $sayi=$sorgu->rowCount();
            if($sayi>1) { ?>
            
    <div class="cokluresimlisteleresim">
    <img style="margin-top:1px;" src="../../../upload/albumeresimekle/<?php echo $sorgugoster["albumeresimekle_adi"]; ?>">
    </div>   
        
    <?php } else {  ?>
    
    </div>

    <?php } } } } ?>
 

Ekli dosyalar

  • listele.jpg
    listele.jpg
    42.4 KB · Görüntüleme: 35

Son mesajlar

Üst