Photoshop'a başlangıç için hangi program?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lBeratl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lBeratl

Asistan
Reaksiyon puanı
215
Ben bu yıl photoshopa başlamak istiyorum hangi programı önerirsiniz saygılar.

lBeratl

Asistan
Reaksiyon puanı
215
Adobe iyi olabilir ama fiyatlar biraz fazla
1616568093402.png

HP Kullanıcısı

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272

lBeratl

Asistan
Reaksiyon puanı
215
Agalar şimdi olaylara objektif bakalım
: GİMP VS ADOBE
FİYAT: BEDAVA 132TL
ÖZELLİK: İKİSİNDEDE AYNI
POPÜLERLİK: AZ VAR
AÇIK KAYNAK EVET HAYIR

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
ÖZELLİK: İKİSİNDEDE AYNI
Ana hatlar olarak evet ama özellik olarak aynı diyemeyiz.
Biraz daha araştırırsanız daha farklı özellikler bulabilirsiniz. Yeni başlayanlar için GIMP öneriyorlar hafif ve profesyonel özellikleri kullanmayacağınızdan. Ayrıca yeni başlayanların Adobe PS gibi yazılımlarla bilgisayarlarını çok yormaya gerek yok. GIMP şimdilik uygun sizin için ama ben profesyonel olacağım derseniz direkt Adobe ile başlamanızı öneririm alışkanlık değiştirmek zor iş.

lBeratl

Asistan
Reaksiyon puanı
215
Ana hatlar olarak evet ama özellik olarak aynı diyemeyiz.
Biraz daha araştırırsanız daha farklı özellikler bulabilirsiniz. Yeni başlayanlar için GIMP öneriyorlar hafif ve profesyonel özellikleri kullanmayacağınızdan. Ayrıca yeni başlayanların Adobe PS gibi yazılımlarla bilgisayarlarını çok yormaya gerek yok. GIMP şimdilik uygun sizin için ama ben profesyonel olacağım derseniz direkt Adobe ile başlamanızı öneririm alışkanlık değiştirmek zor iş.
Ben zaten hem yeni başlıyorum zaten eğlencesine oldugundan dolayı Gimp daha hoş geliyor şuan

ryhkaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Gimp açık kaynak, ücretsiz ve Abobe ile aralarında neredeyse hiçbir fark yok.
Fark yok mu :D Hocam o kadar büyük hatta muazzam farklar var ki. Photoshop ülkede herkesin eline ayağına düştüğü için kolay sanılıyor ama yapılacak şeylerin haddi hesabı yok bunun için de zaten çok yetenekli olmak gerekli ve Photoshop'a benzer çok progam çıktı ama tırnağı olamayacak durumda.

En basitinden 3d eklentisi, timeline, action saya saya bitirilemeyecek özelliklerin hiçbiri muadil programlarda yok.

Haa Gimp'de açık kaynak ve ücretsiz olarak çok başarılı özellikle G'MIC eklentisindeki efektler ama Photoshop çok ayrı bir dünya dediğim gibi kendi kulvarında yanına yaklaşacak bir program yok.

Gokturk Grafık

Öğrenci
Reaksiyon puanı
32
Herkes program ismi söylemiş ama bu biraz seninle alakalı bir durum vektör tabanlı çalışma mı yapacaksın ? Manipülasyon vs. Gibi düzenleme çalışmaları mı ?
Vektör için Illustrator ile başlamanı tavsiye etmem Photoshop'da bulunan Pen Tool aracı ile ufak çalışmalar yapabilirsin.
Düzenleme için tabii ki Photoshop daha iyi fakat bu işin başında sabır gelir :) başarılar dilerim.

C10H15N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Adobe Photoshop ileride bu sektörde çalışmak istiyorsan kendini diğer açık kaynak programlara alıştırma özel sektörde o programların ismini dahi bilmiyorlar.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Bu arada özgür yazılım ürünlerini açık kaynak olarak tanıtmayı ne zaman bırakacaksınız? Çok merak ettim doğrusu.

GIMP programını başlangıç için kullanabilirsiniz, ileride de belki başka alternatiflere yönelebilirsiniz.

C10H15N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Bu arada özgür yazılım ürünlerini açık kaynak olarak tanıtmayı ne zaman bırakacaksınız? Çok merak ettim doğrusu.

GIMP programını başlangıç için kullanabilirsiniz, ileride de belki başka alternatiflere yönelebilirsiniz.

?

Screenshot - 2021-03-26T211052.050.png