Photoshop vs programlar ile Resimi Arka Plandan Ayırmak

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
İnternetten biraz araştırdım da anlatılanları yapamadım. (pek uğraşmadım :D)
Bilen bir arkadaşımız resimli yada videolu olarak yazı olarak anlatacaksa da detaylı olarak anlatabilir mi?
Pen olayını yapamadım fazladan yerleri seçiyor :D

Örnek olarak Fabregası ayırıp nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz?

fabregas-hleb-and-adebayor.jpg

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
1heahe.jpg

Bu İşinize Yarar İnşallah =) Öğrenmek İstiyorsanız Mesaj Atabilirsiniz.Ama Kriptexe Başvurursanız daha iyi olur

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Öğrenmek istiyorum bunu örnek olarak verdim. Nasıl yaptığınızı resimli olarak gösterin diye. Başka bir arkadaş da anlatabilir sende anlatabilirsin. Yapmışsın yani, olmuş :D

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Mantık olarak şöyledir ki etrafını büyük bi sabırla ince ayrıntısına kadar belirlersin alanın dışında kalanı transparanlaştırırsın. pc manyak olmuş ama çok iyi değil bazı yerleri bırakmışsın, yeni başlıyordun galiba iyi o yüzden :D

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Teşekkürlerde bu ps gibi programlarda hiç yetenekli değilim. Anca görerek yapmam lazım..

Evet resime dikkatli bakınca adamların ortasında tribünlerden görüntü var :D

jonjon

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
54
vertus fluid ' de iyi iş çıkarır bu konuda ..

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Acele Yaptım K.b abi bidahaki sefere daha iyi olur .d

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
[video=vimeo;11752178]http://vimeo.com/11752178[/video]

---------- Post added at 23:39 ---------- Previous post was at 23:34 ----------

DD7SH.png

jonjon

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
54
Hanfendinin kesitlerii :D

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
İlk defa bir ders hazırladım. Videoyu izlerseniz kayıt programını kapatmadaki acemiliğimden anlayabilirsiniz. Biraz hızlı oldu ama, soracağınız bir şey olursa cevap vermeye çalışırım. Anlattığım derste Resmi Pen Tool ile arka planından ayırmayı ve nasıl gölge yapıldığını göstermeye çalıştım. Bu işin çok farklı yöntemleri var. Ama en garantili sistem bu. Şunuda belirtmeliyim. Bu yöntem net resimlerin kesimlerinde %100 garantili ve kolay bir sistem. Ama Saç v.s. gibi hassas kesimlerde kullanılmıyor Onu internette arayın farklı yöntemler var. Anlatım Videosu sıkıştırıldığında 6.90 Mb. , açtığınız zaman 118 MB :) Adım hıdır, elimden gelen budur. Videoyu yüklemek İçin Tıklayın

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Sanal modifiye sitelerinde bu işlemler gayet güzel anlatılıyor. En azından ben oralarda öğrendim. Tavsiye ederim.

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Arkadaşlar resimi seçmeyi öğrendim. Ama en fazla seçtiğim yerin dışındakileri silebiliyorum ki. Resimin boyutu aynı kalıyor sadece istemediğim yerleri silmiş oluyorum. İstediğim şey atıyorum meyve sepeti resiminden bir elmayı alıp tek bir resim olarak kullanabilmek. Transparan olmalı yani. Yardımlarınızı bekliyorum..

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Arkadaşlar resimi seçmeyi öğrendim. Ama en fazla seçtiğim yerin dışındakileri silebiliyorum ki. Resimin boyutu aynı kalıyor sadece istemediğim yerleri silmiş oluyorum. İstediğim şey atıyorum meyve sepeti resiminden bir elmayı alıp tek bir resim olarak kullanabilmek. Transparan olmalı yani. Yardımlarınızı bekliyorum..

Resmi kestikten sonra Ctrl+C yapıyorsun ve File/New diyorsun altta Background Contents var orası transparent olacak şekilde okeyliyorsun ve Ctrl+V yapıyorsun. İstersen dire başka resim üzerine gelip Ctrl+V de yapabilirsin.

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Benim hazırladığım videoda tam olarak bu sorduğun soruyu cevaplıyor. Resmi hangi araçla seçtiğini bilmiyorum ama resimde silmek istediğin yeri seçtikten sonra sağ alt tarafta Layer bölümünde çalıştığın resim "Background" olarak gözükecek. Buraya çift tıklarsan Layer olacaktır. Ondan sonra silme işlemini yaparsan resmin arka planı transparan olarak çıkacaktır.