Photoshop İki Resmi Birleştirme

alican_52_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar ps ile profesyonel anlamda uğraşmıyorum ama altta örneğini attığım resimdeki elimde gösterdiğim iki resmin birleşim noktalarındaki efektlerle doğal bir görünüm kazandırmış resime bu efektleri nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

x9jXQZ.jpg

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Nerden başlayayım nasıl anlatayım bilemedim şimdi. Misal sade bir yüz fotoğrafı düşünelim. Dışarıdan aldığımız bir robot yüzünün bir kısmını kesip yapıştırıyoruz. Sonra yeni bir katmanda ilgili yerlere gölge veriyoruz. Daha sonra ister elinizle isterse internetteki hazır efectlerle birleşim noktalarını daha gerçekci hale getiriyoruz. Misal ağız kısmında git gide opacity düşürme işlemi yapılmış ve kontrast ayarları kurcalanmış. Kaşta ise kaşın üst kısmından 2-3 mm lik pay bırakılmış altına robot kısım gömülmüş daha sonra kaşın üst tarafına color brush uygulanmış. Burun ve çene altı kısımlarında ise yumuşak bir geçiş için silgi yada blur tool aracı kullanılmış. Aynı zamanda brightness/contrast ayarlamaları yapılmış. Sarı renkle çizmeseydin daha güzel çözümleyebilirdim fakat sarı çizgilerden görünmüyor birleşim noktaları. İyi forumlar :)