Photoshop CS5 te Dramatik Kırık Cam Sahnesi

tekno2020

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bitti.png

Arkadaşlar bu dersimizde bahsedeceğimiz konular blending mode, bevel and emboss, gradient ve ışık özellikleri. Belkide bir çoğunuz bu dersin ingilizce olarak videosunu görmüşsünüzdür. Benim de hoşuma gitti ve Türkçe olarak başlangıç seviyesindeki arkadaşlarıma yardımcı olması nedeniyle hazırlamak istedim. Bu dersimde ben deviantart.com sitesinden ücretsiz ve telif hakkı bulunmayan görseller temin ederek hazırladım. Siz istediğiniz görselleri seçebilirsiniz. Benim kullandığım görselleri kullanmak için aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz arkadaşlar....

http://41kare.blogspot.com/2012/10/photoshop-cs5-te-dramatik-krk-cam.html

MtnByk

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Bi kırık cam'ı al resime geçir, o kadar galiba.

tekno2020

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım dersi incelemediğin belli. Dediğin kadar basit ama ders içeriğinde photoshop u kullanma teknikleri verili. Hem bu kadar detaylı anlatım başka nerede var. Birde sen madem biliyorsun bu işleri, bana bu zamana kadar gördüğün en profesyonel çalışmayı göster. Ne dersin

Reaksiyon puanı
189
Allah aşkına ne tekniği yahu. 3-5 şey bilen insan (mesela ben) bunu rahatlıkla yapabilir zaten çok detay bilmeyi gerektiren bir şey yok. Zaten photoshop dediğin şey teknik ile yapılan bir şey değil ki. Yaratıcılık önemli. Ha güzel bir ps çalışması istersen de buyur bunu izle :)

[video=youtube;53m0syaPg9A]http://www.youtube.com/watch?v=53m0syaPg9A[/video]

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Allah aşkına ne tekniği yahu. 3-5 şey bilen insan (mesela ben) bunu rahatlıkla yapabilir zaten çok detay bilmeyi gerektiren bir şey yok. Zaten photoshop dediğin şey teknik ile yapılan bir şey değil ki. Yaratıcılık önemli. Ha güzel bir ps çalışması istersen de buyur bunu izle :)

[video=youtube;53m0syaPg9A]http://www.youtube.com/watch?v=53m0syaPg9A[/video]

Mükemmel ya adam aşmış kendini :)

tekno2020

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yahu ben size yapabilirsiniz veya yapamassınız dedim mi? Benim de niyetim 3-5 bişey bilen insanlara yardımcı olmak. yapabilen arkadaşlar çekilsin kenara yapmak isteyip öğrenmek isteyen arkadaşlar da bırakın öğrensinler. Yaparım demekle olmuyo o işler, ben yapamadığımdan mı bunları yayınlıyorum zannediyorsunuz. Bunlar benim kendi emeğim, ne için: başkaları için. sizde benim yaptığımı yapın ondan sonra karşıma çıkın. ha bide teknik olmadan hayal gücü hiçbir işine yaramaz #cgrszone .

tekno2020

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arada unuttuğum bişi var çok bilmiş #cgrszone bu çalışmayı adamın 7 kişilik bir ekip ve 4 saat te yaptığını biliyormuydun.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Eleştiriler biraz ağır olmuş kanaatindeyim..Sonuçta belli bir seviyeden anlatılmaya çalışılmış...
Kendi çabası ile bir şeyler paylaşmak isteyen her kardeşimizi böyle eleştirirsek, ya da "altı üstü şöyle böyle yapmışsın sadece" diyerek emeğini en basite indirgersek hem şevklerini kırmış hem de paylaşımlarından nasiplenecek kardeşlerimizi de engellemiş oluruz diye düşünüyorum. Tabi bu benim şahsi düşüncem.
tekno2020, başta sitesinin reklamını yapıyor gibime geldi ama kendi bildiklerini aktarmak üzerine bir çalışma da olabilir. O yüzden umarım paylaşımlarına devam eder. Paylaşım için teşekkürler bu arada...Yeni başlayan kardeşlerimiz için faydalı olacağını düşünüyorum.

Ayrıca lütfen birşeyleri üst seviye ile kıyaslamaktan vazgeçelim.. Alex Koshelkov uçmuş bir adam... Alt seviye bir photoshop dersini bu adamla kıyaslarsak olmaz bence..

tekno2020

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yorumun için teşekkürler #eropaking . Bu zamana kadar bir çok çalışmam oldu ama paylaşamadım. kendimce bir blog sayfası açarak bu bilgileri diğer arkadaşlarla da paylaşmak istedim. Bir dersi burada komple aktaramam. çünkü bir sürü görselden oluşuyor ve başka dosyalarda var içinde. Dikkat ettiyseniz eğer ders anlatımı yapan kişiler genelde verdikleri görsellerin içinden en az bir tanesini ücretli olarak veriyor. Benim anlattığım derslerde ne görseller nede dosyalar ücretli. Photoshopta çalışmak isteyen tüm arkadaşlara yardım etmeye çalışıyorum. Hem sitemin neyinin reklamını yapacam ki altı üstü blog sayfası ücretsiz :D .

Diğer arkadaşlar kusura bakmasın adamın yaptığı işleri anca izlersiniz ve başka bişi yapamassınız. ben herkesin kendi özgün çalışması olsun diye yırtınıyorum.

Paylaşıma gelince, site müsade ettikce ve bende derslerimi blogumda yayınladıkça yenilikleri burada paylaşacağım. Çünkü sadece site tanıtımı yapsam kimsenin 2 gün sonra yayınladığım dersten haberi olmaz. Forum Shiftdelet ye teşekkürler beni zorluklarla karşılamadığı için. Adını vermek istemediğim bir forum sitesinde hemen konumu kilitlediler. kimse başkabir kimsenin ne amaçla bunu yaptığını bilemez iyi veya kötü. Eğer ben bişeyler kazandırabiliyorsam ne mutlu bana.

Kusura bakmayın dolmuşum biraz. ilginiz için teşekkürler.

rashoaga

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Gayet güzel bir paylaşım, emeğine sağlık...

DeepLune

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sitenizi çok beyendim teşekkür ederiz dersiniz içinde

Reaksiyon puanı
189
4 Saatte ya da daha fazla sürede olduğu olduğu kesin de 7 kişilik ekip olayı sallamasyon :) Teknik öğrenilebilir ama hayal gücü öğrenilemez :) Bana karşı çıkmak için bayağı sallamışsın kusura bakma :) Hayal gücün yeteri kadar gelişmiş değilse bildiğin tekniklerke kendini avutursun ancak. Ayrıca tekniğin yine yarısı hayal gücüne dayanır. Zaten PS'de temel işlevleri bildiğin sürece onları hayal gücün ile geliştirirsin. Yoksa o videodaki şeyin photoshop tekniği ile alakası yok, dikkatli izlersen çok basit şeylerden adam mükemmel bir eser çıkardı. Hatta diğer çalışmalarını da izlersen anlarsın. Basit tekniklerle çok güzel bir şey yapıyor adam ama önce hayal gücü...

tekno2020

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
#cgrszone arkadaşım seninle tartışmayacağım, burası tartışma yeri değil. zaten senin de dediğin gibi teknik öğrenilebilir, işte ben bunu yapmaya çalışıyorum.

benim yaptığım işi 1 kişi beğense bana yeter. 1 kişiye faydalı olsa gurur duyarım. 1 kişi emeğine sağlık dese emeğimin yerde kalmadığını anlarım. o yüzden bişey biliyorsan konuş alim sansınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar.

Reaksiyon puanı
189
Şu mevlana laflarını da cümlenin sonuna eklemeyen birine rast gelsem dişimi kırıcam neyse. Sakalımız da var ama ne demek istediğimi anlayan yok...