Photoshop Cs4 Beyaz renk sorunu

forumibo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaslar yeni aldigim bir bilgisayara Adobe master collection cs4 kurdum ancak burda ki photoshop u actigim da normalde beyaz fonlu acilmasi gerekiyor ama fon biraz krem rengine kaciyor gibi sizce sorun neyden kaynaklaniyor olabilir.Garip ama ben renk paletinde de beyaz bir renk yok renk paletinden en sol ust koseye getiriyorum yine krem yine krem...:crying:

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Herhangi bir görseli de açtığında büyük ihtimalle o görsel yerine gri renkli fon göreceksin. Eğer öyleyse benim de başıma gelmişti.

Çözüm için PS'nin 32 Bit olanını kullanabilirsin. Sanırım 32 Bit olanını da Windows XP modunda çalıştırarak sorunu çözmüştüm.

Sorun ekran kartı ile ilgili, sürücü kaynaklı sanırım. Sürücüyü güncellesem de benim sorunumu çözmemişti.

Ekran kartını değiştirdikten sonra herhangi bir sıkıntı kalmadı. 64 Bit ile de düzgün çalıştı.

forumibo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
simdik soyle gorsel acinca bir sorun yok hersey cok guzel gorunuyor hic bir sorun yok sadece beyaz yerine krem rengi bi ton var o kadar ekran kartindan kaynaklanacagini dusunmuyorum cunku zotac 9800gt kullaniyorum 1gb ve 256bit ve bende windows 7 32 bit kullaniyorum cs 4 de 32 bit olandan

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Ben yanlış düşünmüşüm o zaman. Sorun başka.

forumibo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Iste banada cok garip geldi peki soyle bi soru yoneltsek photshop u kadirsak ve yeniden yuklesek sorun duzelir mi sizce eger bu photoshop sildikten sonrada regedit te falan kayit birakiyorsa yeniden yukleyince ayni sorunla karsilasacagim demek oluyor kisaca sizce kaldirip yeniden yuklemek bi fayda verirmi ?

Hangman35

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ekran resmi alıp gösterirseniz daha yardımcı olabiliriz

forumibo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tabi yanliz bunun icin aksami beklmek gerekiyor kusura bakma ama bu konuyu duzeltmek lazim yardimlariniz bekliyecegim

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Bilgisayarın renk yönetimiyle ilgili bir durum.
masaüstüne sağ
Ayarlar sekmesine gel
Gelişmişi tıkla
Renk Yönetimi sekmesine gel
Renk profillerini göreceksin, ekle düğmesine basarsan başka ekleyebileceklerin de çıkacak.

yanılmıyorsam Photoshop oraya bir kaç tane renk profili atıyor zaten, oradan seçerek deneyebilirsin. Varsayılan yaptığın ilk olarak kullanılır.
Yine yanlış hatırlamıyorsam kodak isimli renk proifli bu sorunu çözüyordu. deneyip sonucu yazarsan ona göre değerlendirelim yeniden.

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
photoshopta Ctrl+Shift+K tuşlarına basıp açılan pencereden renk ayarlarını tek tek denemeni öneririm. setting kısmındaki ayarlardan olabilir.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Baska yerdeki beyazlarda boyle bir sorun var mi
Belkide yenimonitorden kaynakli bir sorun? ?

forumibo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iste anlayamadigim nokta da orada basliyor ya sadece photshop da var boyle bir sorun var tarayicida olan beyazlik olsun masaustu resimllerinde olsun hic bir yerde sorun yok heryeri beyaz goruyorum ancak photshop da bir turlu beyaz elde edemedim ama monitore ustten bakinca biraz duzeliyor gibi

---------- Post added at 18:23 ---------- Previous post was at 18:23 ----------

Monitör ile photoshop'un renk profillerini eşitlersen düzelir...
onu nasil yapacagim peki

Reaksiyon puanı
189
Benzer sorunu ben de yaşamıştım bir bilgisayarda ve renk profilleri ile durumu çözmüştüm. Monitörünün kurulum CD'si falan varsa kur ve renk profilini ayarla. Ardından da profilleri photoshop'ta ayarla. Düzelir :)

forumibo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarın renk yönetimiyle ilgili bir durum.
masaüstüne sağ
Ayarlar sekmesine gel
Gelişmişi tıkla
Renk Yönetimi sekmesine gel
Renk profillerini göreceksin, ekle düğmesine basarsan başka ekleyebileceklerin de çıkacak.

yanılmıyorsam Photoshop oraya bir kaç tane renk profili atıyor zaten, oradan seçerek deneyebilirsin. Varsayılan yaptığın ilk olarak kullanılır.
Yine yanlış hatırlamıyorsam kodak isimli renk proifli bu sorunu çözüyordu. deneyip sonucu yazarsan ona göre değerlendirelim yeniden.
Hocam Allah Razı olsun senden ya bi kaç gündür sormadığım adam kalmadı.Ama çözdüm Senin de dediğin gibi renk yönetiminden yaptım ayarı da Adobe RGB ( 1998 ) yaptım düzeldi

---------- Post added at 21:40 ---------- Previous post was at 21:37 ----------

Hepinize Çok Teşekkür ederim Sorunum halloldu :) Yanlız Şu başlığa nasıl Çözüldü diye bir ekleme yapacaz :)

Thomass

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
If you only have white problem in your image then it is your monitor's problem check it and if you have problem that there is no white color in your color plate then reset the color plate from its options then it show you the white color.

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
If you only have white problem in your image then it is your monitor's problem check it and if you have problem that there is no white color in your color plate then reset the color plate from its options then it show you the white color.

Heeey corci versene borci olmaz mayki bendede yokki oooOOOooo amerikalı işte o tam bir jamaicalı amerikalı dostlar eskidi bunlar.... birsürü şarkıdan alıntı oldu ama olsun güzel bi hoşgeldin mesajı olduğunu düşünüyorum :mrgreen: Bide herif ingiliz çıkıyomuş :mrgreen: