Photoshop bilenler bir bakabilirler mi?

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Ben PS CS5 (Türkçe) sürüm kullanıyorum. Bu linkteki çalışmayı yapayım dedim 3. adıma kadar gelebildim ama 3. adımda tıkandım kaldım. Photoshop programım türkçe olduğu için çok zorlandım. En kısa zamanda ingilizce sürümünü edineceğim, çünkü anlatımlar hep ingilizce...

Sevgili arkadaşlar; linkteki çalışma konusunda yardımcı olurmusunuz. En baştan adım adım nasıl yapılacağını anlatırmısınız? Programım türkçe ve bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. :helpsmilie:

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Senden indirmlesini istedikleti Texture'ı indirmişsin olarak kabul ediyorum...

Bu indirdiğin tekture yazı katmanının üzerine gelecek...

ondan sonra texture layerına katmanlar bölümünde sağ tıklayıp KESİK MASKESİ OLUŞTUR diyeceksin...

Ondan sonra görüntü>ayarlar>eğriler e geleceksin ya da ctrl+m ye basacaksın açılan penceredeki ayarları verilen dersdeki ayarlara benzeteceksin :)

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
elburz olayı açıklamış. ben diyeceğim olay mümkünse windows dahil hiçbir progaramı türkçe kullanmayın. hele yazılımcı yada grafiker filan iseniz. çünkü arayüz genelde anlatılmak isteneni karşılamıyor. sana tavsiyem ingilizce öğrenmen. ben inceledim verdiğin linki lakin elburz gibi türkçe açıkmlama yapamıyacağım çünkü karşılıklarını gerçekten bilmiyorum. pek yardımcı olamadım kusura bakma...

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
1. adımda istenilen yazı fontunu indirdim acaba bunu photoshopun klasörüne mi atacağım?

Ya sevgili Elbruz46 vaktin varsa şu 7 adımlık konuyu bir işleyelim senle... En baştan bir anlatırsan çok dualar alısın benden :)

---------- saat 13:46 eklendi ---------- önceki mesaj saat 13:44 eklenmişti ----------

elburz olayı açıklamış. ben diyeceğim olay mümkünse windows dahil hiçbir progaramı türkçe kullanmayın. hele yazılımcı yada grafiker filan iseniz. çünkü arayüz genelde anlatılmak isteneni karşılamıyor. sana tavsiyem ingilizce öğrenmen. ben inceledim verdiğin linki lakin elburz gibi türkçe açıkmlama yapamıyacağım çünkü karşılıklarını gerçekten bilmiyorum. pek yardımcı olamadım kusura bakma...
Bakıp ilgilenmen bile yeter arkadaşım. Faydan dokunmadıysa bile çok teşekkür ederim. Elbruz46 bu işten anlıyor.

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45
1. adımda istenilen yazı fontunu indirdim acaba bunu photoshopun klasörüne mi atacağım?

indirdiğin fontu bazı kişilerde farklı olabiliyor ama ben çoğunluğa göre anlatayım
aşağıdakinin tamamını kopyala ve herhangi bir klasörün içine gir üst taraftaki adres çubuğuna yapıştır ve entere bas açılan klasöre indirdiğin fontu yapıştır tamamdır.
PS girdiğinde fontun gelmiş olduğunu göreceksin

C:\WINDOWS\Fonts

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
indirdiğin fontu bazı kişilerde farklı olabiliyor ama ben çoğunluğa göre anlatayım
aşağıdakinin tamamını kopyala ve herhangi bir klasörün içine gir üst taraftaki adres çubuğuna yapıştır ve entere bas açılan klasöre indirdiğin fontu yapıştır tamamdır.
PS girdiğinde fontun gelmiş olduğunu göreceksin

C:\WINDOWS\Fonts

Akılsız başım, bende diyorum bu yazı olayında bir yanlış... Sağol THR

---------- saat 14:40 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:04 eklenmişti ----------

Texture'yi yazının üstüne ama 3.adımda söylendiği gibi ''Katmanlar'' bölümünde ''Kesik maskesi oluştur'' u bulamıyorum. ''Katmanlar'' böülümünü bulsam sağ tıklayıp ''Kesik maskesi oluştur'' diyeceğim ama bulamıyorum. Bu ''Katmanlar'' bölümü programın sağ tarafındaki layerde yazan Katmanlar mı?

---------- saat 14:43 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:40 eklenmişti ----------

Tamam tamam buldum. Kesik maskesi oluştur dedim. Devam ediyorum :)

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Fontları C:\WINDOWS\Fonts klasörüne attığınızda windowsu yalandan yere şişirirsiniz ...

Corel ile birlikte gelen Font Navigator adlı program ile belirttiğiniz bir font klasörünü programa tanıtıp fontları bu program aracılığı ile yükleyebilirsiniz.

Sistemimde şuan 5000 özel font var C:\WINDOWS\Fonts içine bu fontları atmış olsaydım bilgisayarım ne halde olurdu düşünmek istemiyorum.. font navigator ü torrent sitelerinde aratırsanız bulabilirsiniz 450 mb lik corel indirmenize gerek yok :) kolay gelsin

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Fontları C:\WINDOWS\Fonts klasörüne attığınızda windowsu yalandan yere şişirirsiniz ...

Corel ile birlikte gelen Font Navigator adlı program ile belirttiğiniz bir font klasörünü programa tanıtıp fontları bu program aracılığı ile yükleyebilirsiniz.

Sistemimde şuan 5000 özel font var C:\WINDOWS\Fonts içine bu fontları atmış olsaydım bilgisayarım ne halde olurdu düşünmek istemiyorum.. font navigator ü torrent sitelerinde aratırsanız bulabilirsiniz 450 mb lik corel indirmenize gerek yok :) kolay gelsin
Photoshopta ilk dersimi gerçekleştiriyorum, şimdi yazı fontu düşünecek halde değilim. Biraz uzmanlaştığımda sistemi baştan kurar ayrıntıları o zaman dikkate alırım.

Şimdi konuya dönersek 5. adıma kadar başarıyla geldim. Ama 5 adımda yine takıldım. İlgili çalışma bu linkte http://www.psdvault.com/text-effects/create-diablo-iii-inspired-grunge-text-effect/

5. adıma bakıp ne yapmam gerektiğini söyler misiniz?

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Photoshopta ilk dersimi gerçekleştiriyorum, şimdi yazı fontu düşünecek halde değilim. Biraz uzmanlaştığımda sistemi baştan kurar ayrıntıları o zaman dikkate alırım.

Şimdi konuya dönersek 5. adıma kadar başarıyla geldim. Ama 5 adımda yine takıldım. İlgili çalışma bu linkte http://www.psdvault.com/text-effects/create-diablo-iii-inspired-grunge-text-effect/

5. adıma bakıp ne yapmam gerektiğini söyler misiniz?

Sistemi baştan kurmana gerek yok font programını kurup gerekli fontları proramınıa tanıtırsan phtosohp dahil tüm programlar fontlarını görür...
ayrıca ps yi komple öğrenmeden bu tür derslere girmemekte fayda zira yapamazssan soğuyabilirsin...

5. adımda senden brush seçmeni istiyor brush opacity ayarını %30 a düşür ve renk paletine koyu sarı renk ekle ardından brush ile Kaplamaya (Texture) uygulayarak fotoda gördüğün etkiyi almaya çalış..

6.adımda texture katmanını bir kopyasını çoğalt ve filter galeri ye girirek glass ayarlarını çoğalttığın texture katmanı uygula..layer panelinde bu katmanın harmanlama ayarı normal dedir onu color burn olarak ayarla..

7.adım resimdeki gibi Filter>> Noise>> Median ayarlarını uygula işlem tamamdır..

Eğer yinede bir kaç yeri altlamış olabilme ihtimaline karşı adımları baştan sona kontrol et sıkıntın kalmaz.

Kolay gelsin...

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
Peki vegaturk PS'yi komple öğrenmenin en yolu nedir? Ne önerirsin?

Kardeş bu işi komple öğrenmek diye bişey yok. Sen devam et böyle internette gördüğün şeyleri yapmaya devam et. Ben kendi kullandığım yöntemi söyliyeyim sana bu işte bir şeyler öğrenip bir yere gelmek istiyorsan yanına bir not defteri al büyük olsun ama yapmayı öğrendiğin şeyleri not al adım adım ve yaptığın herşeyi sakla asla silme.

Ben bugün flashı kullanmayı iyi biliyorsam herşeyi not edip kaydetmemde yatıyor. Bende ortalamanın üstünde bi photoshop kullanıcısıyım. Herşeyi kendin öğreneceksin. Örneğin senin attığın likteki uygulamayı adam kendisi uydurmuş biraz hayal gücü. Sende bu yordamları kaydet ve kendi hayal gücünle bişeyler yapmaya çalış ve unutma grafikerlik sabır işidir. Öyle iki tıklamayla sonuç önüne gelmez. En son photoshopta web sayfası yaptım 2. günün sonunda bişeyler ortaya çıkmaya başladı. Sebat et ve öğrendiğin herşeyi not al yakın zamanda işine belki yaramaz ama gün gelir bana dua edersin.

kolay gelsin...

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Peki vegaturk PS'yi komple öğrenmenin en yolu nedir? Ne önerirsin?

1.Araç panelindeki araçların ne işe yaradığını tam anlamıyla öğrenmek. ben senin yerinde olsam yazı effectleriyle vakit kaybetmezdim fotoğrafların üzerinde çalış daha hızlı kavrarsın..
Sivilceli fotolardaki yok et örnek foto pen aracına çok önem ver photoshop un kalbi pen aracıdır pen aracıyla birlitkte fotolardaki nesneleri dekübe et başka bir fotoya montaj yap...

2.Araç paneli bittiyse layer panelini tam anlamıyla öğren grup oluşturma layer kopyalama ebatlandırma birden çok nesneleri hizaladırma maskeleme Adjustment ayarlama (layer paneli altındaki siyah beyaz daire ikonu) vs.etkileri öğren..

3.Üsteki işlemleri tam anlamıyla öğredikten sonra şuan çalıştığın dersdeki gibi bir yazı yaz blending options ta gölge ekleme, degrade ekleme,kabartma,desen, vs etkilerine çalış..

4.Filter menüsü en son iş yani filter menüsünü ezberleme ile zaman kaybetme...

5.En çok kullandğın araçların klavye kısayollarını öğren ve uygula

6.resimde gördüğüm üzere cs5 kullanıyorsun bence cs5 i kaldır cs3 kur çünkü bir çok yeni özellikler işlenmiş bulunmakta kafan karışabilir cs3 te programa tamamen hakim olduğunda cs 5 e geçip yeniliklerini daha hızlı bir şekilde öğrenebilirsin...

Şu mantığı hiç aklından çıkarma bir su tankerinin yanındasın tankerdeki suyun hepsini içebilirmisin hayır :) susadıkça içersin bir anda hepsini içmek istersin galiba patlarsın :) burdaki patlamanın anlamı soğuma yani photoshoptan soğumak istemiyorsan kademe kademe ilerlemekte yarar var Photoshopu beceremeyip Gimp e geçen bir çok kişi tanıyorum kendine iyi bir öğrenme sistemi seçersen çok rahat öğrenirsin..

Ayrıca krazy şunuda unutma eğer photoshopu öğrenirsen diğer programları öğrenmekte hiçbir zorluk çekmeyeceksin yani diğer programlar iplik söküğü gibi gelir :)

Bu kadar yazıyı yazdıktan sonra artık öğren şu photoshopu :D:clover:

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Kardeş bu işi komple öğrenmek diye bişey yok. Sen devam et böyle internette gördüğün şeyleri yapmaya devam et. Ben kendi kullandığım yöntemi söyliyeyim sana bu işte bir şeyler öğrenip bir yere gelmek istiyorsan yanına bir not defteri al büyük olsun ama yapmayı öğrendiğin şeyleri not al adım adım ve yaptığın herşeyi sakla asla silme.

Ben bugün flashı kullanmayı iyi biliyorsam herşeyi not edip kaydetmemde yatıyor. Bende ortalamanın üstünde bi photoshop kullanıcısıyım. Herşeyi kendin öğreneceksin. Örneğin senin attığın likteki uygulamayı adam kendisi uydurmuş biraz hayal gücü. Sende bu yordamları kaydet ve kendi hayal gücünle bişeyler yapmaya çalış ve unutma grafikerlik sabır işidir. Öyle iki tıklamayla sonuç önüne gelmez. En son photoshopta web sayfası yaptım 2. günün sonunda bişeyler ortaya çıkmaya başladı. Sebat et ve öğrendiğin herşeyi not al yakın zamanda işine belki yaramaz ama gün gelir bana dua edersin.

kolay gelsin...

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Kısa zamanda bu işi kavrayabilirim ve kendi hayal gücümle birşeyler yapabilirim inancındayım. Üstelik sabırlıyım...

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
1.Araç panelindeki araçların ne işe yaradığını tam anlamıyla öğrenmek. ben senin yerinde olsam yazı effectleriyle vakit kaybetmezdim fotoğrafların üzerinde çalış daha hızlı kavrarsın..
Sivilceli fotolardaki yok et örnek foto pen aracına çok önem ver photoshop un kalbi pen aracıdır pen aracıyla birlitkte fotolardaki nesneleri dekübe et başka bir fotoya montaj yap...

2.Araç paneli bittiyse layer panelini tam anlamıyla öğren grup oluşturma layer kopyalama ebatlandırma birden çok nesneleri hizaladırma maskeleme Adjustment ayarlama (layer paneli altındaki siyah beyaz daire ikonu) vs.etkileri öğren..

3.Üsteki işlemleri tam anlamıyla öğredikten sonra şuan çalıştığın dersdeki gibi bir yazı yaz blending options ta gölge ekleme, degrade ekleme,kabartma,desen, vs etkilerine çalış..

4.Filter menüsü en son iş yani filter menüsünü ezberleme ile zaman kaybetme...

5.En çok kullandğın araçların klavye kısayollarını öğren ve uygula

6.resimde gördüğüm üzere cs5 kullanıyorsun bence cs5 i kaldır cs3 kur çünkü bir çok yeni özellikler işlenmiş bulunmakta kafan karışabilir cs3 te programa tamamen hakim olduğunda cs 5 e geçip yeniliklerini daha hızlı bir şekilde öğrenebilirsin...

Şu mantığı hiç aklından çıkarma bir su tankerinin yanındasın tankerdeki suyun hepsini içebilirmisin hayır :) susadıkça içersin bir anda hepsini içmek istersin galiba patlarsın :) burdaki patlamanın anlamı soğuma yani photoshoptan soğumak istemiyorsan kademe kademe ilerlemekte yarar var Photoshopu beceremeyip Gimp e geçen bir çok kişi tanıyorum kendine iyi bir öğrenme sistemi seçersen çok rahat öğrenirsin..

Ayrıca krazy şunuda unutma eğer photoshopu öğrenirsen diğer programları öğrenmekte hiçbir zorluk çekmeyeceksin yani diğer programlar iplik söküğü gibi gelir :)

Bu kadar yazıyı yazdıktan sonra artık öğren şu photoshopu :D:clover:

bence hiç bilmeyen biri için cs3 yada cs 5 fark etmez. sonuçta sıfırdan öğreniyor. windows kullanmak için bize sürüm 3.1 denmi başlayalım yani.:huh:

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
bence hiç bilmeyen biri için cs3 yada cs 5 fark etmez. sonuçta sıfırdan öğreniyor. windows kullanmak için bize sürüm 3.1 denmi başlayalım yani.:huh:

Sen öğrendiğin için sana normal gelebilir ancak sıfırdan öğrenme ve mantığını kavrama süresi için cs3 cs5 ten daha iyidir ben photoshop 7 den başladım bu işi bilen biri için bile cs5 in 3D sini tam anlamıyla öğrenmek 1 ayını alır...

Bahsettiğim mantık Photoshop için geçerli diğer program için değil !

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
Sen öğrendiğin için sana normal gelebilir ancak sıfırdan öğrenme ve mantığını kavrama süresi için cs3 cs5 ten daha iyidir ben photoshop 7 den başladım bu işi bilen biri için bile cs5 in 3D sini tam anlamıyla öğrenmek 1 ayını alır...

kardeş sen burada programın bir fonksiyonundan bahsediyorsun. yeni öğrenen biri için o fonksiyonun orada olması yada olmaması bişey ifade etmez kişi önce layerlarla çalıçmayı oğrenecek. diğer toolları kullanmayı öğrenecek. şahsen ben Krazky nin 3d ihtiyacı olacağına zannetmiyorum ben dahi kullanmıyorum. ama orada olması benim öğrenme sürecimi bozmuyor. sonuçta toollar aynı yerde. ha cs3 ha cs5. kimse yeni öğrendiği birşeyde gidip en zor olandan başlamaz. tabi yorum meselesi saygı duyuyorum bakış açınıza ve son karar tabiki Krazky arkadaşın kendine uygun olan neyse onu yapacak biz sadece tavsiye verebiliriz.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45

kardeş sen burada programın bir fonksiyonundan bahsediyorsun. yeni öğrenen biri için o fonksiyonun orada olması yada olmaması bişey ifade etmez kişi önce layerlarla çalıçmayı oğrenecek. diğer toolları kullanmayı öğrenecek. şahsen ben Krazky nin 3d ihtiyacı olacağına zannetmiyorum ben dahi kullanmıyorum. ama orada olması benim öğrenme sürecimi bozmuyor. sonuçta toollar aynı yerde. ha cs3 ha cs5. kimse yeni öğrendiği birşeyde gidip en zor olandan başlamaz. tabi yorum meselesi saygı duyuyorum bakış açınıza ve son karar tabiki Krazky arkadaşın kendine uygun olan neyse onu yapacak biz sadece tavsiye verebiliriz.

İkinizin öneri ve düşüncelerine saygı duyuyor ve teşekkür ediyorum. Mesele CS3 veya CS5 değil. Mesele benim bu programı türkçe kullanmam. Her yerde çoğunlukla ingilizce anlatımlar mevcut. Eğer ben araba kullanmayı öğreneceksem en son modeli tercih edip, öğrenmek isterim. Zaten programın mantığını çözdüm biraz. Yakın bir zamanda profesyonel bir şekilde karşınıza çıkabilirim.

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
İkinizin öneri ve düşüncelerine saygı duyuyor ve teşekkür ediyorum. Mesele CS3 veya CS5 değil. Mesele benim bu programı türkçe kullanmam. Her yerde çoğunlukla ingilizce anlatımlar mevcut. Eğer ben araba kullanmayı öğreneceksem en son modeli tercih edip, öğrenmek isterim. Zaten programın mantığını çözdüm biraz. Yakın bir zamanda profesyonel bir şekilde karşınıza çıkabilirim.

İnşallah kardeş. bizde senin profesyonel şekilde kullanman için yardım etmeye çalışıyoruz, ki bu yardıma benimde ihtiyacım var. yalnız daha öncede dediğim gibi türkçe olayı tavsiyem değildir. ingilizce kullanmaya gayret et. benim kuzenim benden çok daha iyi kullanıyor ve hiç ingilizcesi yok. kulana kullana öğrenmiş.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
İnşallah kardeş. bizde senin profesyonel şekilde kullanman için yardım etmeye çalışıyoruz, ki bu yardıma benimde ihtiyacım var. yalnız daha öncede dediğim gibi türkçe olayı tavsiyem değildir. ingilizce kullanmaya gayret et. benim kuzenim benden çok daha iyi kullanıyor ve hiç ingilizcesi yok. kulana kullana öğrenmiş.
Bu photoshop çok harika birşey. Beni büyüledi gerçekten. Bütün zamanımı bunu öğrenmeye ayırabilirim ama ingilizce olarak kullanmam gerek. Bunu az önce yine anladım. Çünkü son adımda çakılı kaldım. Herşey tamam ama 7. adıma geldim beyin durdu. :D

vegaturk bu adımda filter >> noise >> median yolunu önerdi ama türkçe olduğu için karşılığını 2 saatir arıyorum. Bir yardımcı olsanızda eserimi bir sunsam :)

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
filtre belli zaten noise türkçe gürültü oluyo median (kenarortay dedi sesisozluk hiç anlamadım). kullandığım zaman karelerin kenarlarını yumuşattı. boş bir döküman aç ortaya bi kare çiz yeni bir layera ve tüm noise filtrelerini sırayla dene kenarları yumuşatıyor.yani yumuşatıyor derken yuvarlatıyor.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Elbruz46 çok teşekkür ederim. Artık en son adıma geldim. Clor Dodge türkçe olarak ne anlamda?

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117

Kardeş tabiki biz tavsiye veriyoruz dediğin gibi ancak sen 3d fonsiyonlarını kullanmayabilirsinin ben kullanıyorum benim burada anlatmak istediğim kafa karışlığıdır o kullanmadığı fonksiyonuda kullanacak ne işe yaradığı hakkında hiçbir fikri olmayacak veya öğrenmeye çalışacak.. ancak seninde dediğin gibi biz tavsiye veriyoruz krazy istediğini kullanabilir :)

Bu arada krazy ben senin türkçe photoshop kullandığını bilmiyordum allah kolaylık versin Türkçe photoshop sana önereceğim en son şeydir :) Türkçe ders siteleri bile araçları ingilizce olarak anlattığı bir dönemde senin bunu başarman biraz zor gibi çünkü bu konudaki gibi zorluklar yaşayabilirsin kolay gelsin. :clover:

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
vegaturk öncelikle kullanıcı adımı yanlış yazıyorsun. Krazy değil, doğru olan Krazky... Bu arada tavsiyelerin ve ilgi, alakan için sana da teşekkür ederim. Evet türkçe PS CS5 Extended kullanıyorum ama en kısa zamanda ingilizce sürümüne geçeceğim. Yoksa böyle olmayacak. Ayrıca belirtmek isterim ki PS çok süper bir yazılım.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
vegaturk öncelikle kullanıcı adımı yanlış yazıyorsun. Krazy değil, doğru olan Krazky... Bu arada tavsiyelerin ve ilgi, alakan için sana da teşekkür ederim. Evet türkçe PS CS5 Extended kullanıyorum ama en kısa zamanda ingilizce sürümüne geçeceğim. Yoksa böyle olmayacak. Ayrıca belirtmek isterim ki PS çok süper bir yazılım.

Aramızda K nın lafımı olur :D

Bencede ingilizceye geçersen çok iyi edersin..

Evet gerçekten çok harika bir programdır :rolleyes: