Philips ses sorunu

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Arkadaşlar meraba ses kalitesi ile ilgili bir sorrum olacak
Hoparlorüm : phılıps mms121/00 bu hoparlörü kullanıyorum normal seste bişey yok ama sesi bass türü müziklerde yükseltince çok boğuluyor kulakları yırtmıyor ancak sözlerden bişey anlaşılmıyor acaba bunun bi ayarı vs varmıdır equalizer ayarlarını biraz media playerde kurcaladım ama beceremedim bi el atın :helpsmilie:Not:bunu en çok belli eden şarkı: sagopa kajmer-kırık çocuk (isteyenler ve denemek isteyenler için rapishare'den upload edebilirim)
images

ertan2002

Asistan
Reaksiyon puanı
112
selamlar,
eğer equalizer ayarları yapılmışsa (winamptan bakabilrisin o şarkıya)
sorun iki şeyden kaynaklanır.
Birincisi ses kartın gerektiği sesi vermiyor ki bu düşük bir ihtimaldir.. Eğer hoparlör çok kaliteli birşeyse olabilir bu.. ikinciside hoparlörler gelen sesi karşılayamıyordur.Bunun yerine woofer takabilirsin hoparlörlerine... Yada equalizer ayarı yapan tampon (sürücü) devreler takabilirsin hoparlörün anfi devresine..

Aklıma bir ihtimal daha geldi.. Bas harici sesi çok yükselttiğinde ses boğuluyorsa hoparlörü patlatmış olabilrsinde..

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
selamlar,
eğer equalizer ayarları yapılmışsa (winamptan bakabilrisin o şarkıya)
sorun iki şeyden kaynaklanır.
Birincisi ses kartın gerektiği sesi vermiyor ki bu düşük bir ihtimaldir.. Eğer hoparlör çok kaliteli birşeyse olabilir bu.. ikinciside hoparlörler gelen sesi karşılayamıyordur.Bunun yerine woofer takabilirsin hoparlörlerine... Yada equalizer ayarı yapan tampon (sürücü) devreler takabilirsin hoparlörün anfi devresine..

Aklıma bir ihtimal daha geldi.. Bas harici sesi çok yükselttiğinde ses boğuluyorsa hoparlörü patlatmış olabilrsinde..
söylediğim gibi equalizerden pek anlamam sadece kurcaladım
ses kartımın iyi ses werdiğine eminim (senin söyleğin gibi düşük bir ihtimal)ki hoparlörde kaliteli ama o kadar değil
hoparlörler sesi karşılayamaz demişsin ama normal seste kaliteli müzik veriyor sadece bass türü müziklerde yüksek seste kalite veremiyor(woofer de takarsam ev havaya uçar :D)
son dediğini anlamadım :D
teşekkürler iyi günler

ertan2002

Asistan
Reaksiyon puanı
112
equalizer i standart moda alabilirsin.. Yada farklı müzik çalıcı programlarda dene bu ses işini.. Son dediğim şey ek kontrol devreleri takman. Bu hem elektronik bilgi hemde para gerektirir..

Sen hoparlör sistemini başka bir arkadaşında denedin mi? Bi de öyle bakalım sonuç nasıl olacak..

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
elektronik konusu sorun diil babam elektronikçi o sorun olmaz ama para olabilir :D
ıpod da denedim yani onun pc ye giren girişini ıpod a taktım ıpod da güzel çalıyo tabi pc den çıktığı kadar ses çıkmıo ama ...

ertan2002

Asistan
Reaksiyon puanı
112
valla hoca ihtimaller söz konusudur.. ipod yerine düzgün bir ses kartı ile denersen daha iyi sonuç alabiliriz.O zaman kimin ne mal olduğu ortaya çıkar. Elinden geliyorsa bilgisayarı da değiştir.Çünkü müzik programlarından da olabilir o..

Brokoli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım şimdi öyle bişi diyosunki ben sana nedenlerini sıralayayım ;
ekolayzır'dan pop,jaz,dance,rock vs ayarlarından olabilir
hop uçları ses kartına tam takılmamış olabilir.
ses kartından olabilir
hoparlörün içindeki hoparlör kısmında yırtık olabilir. pığ pığğ diye ses verebilir.
bunlar sadece bi ihtimal olmazsa bi daha yaz...

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
1.bende equalizer olayını anlamadım yani yapamıom
2.uçlara tam takılı en az 100 kere kontrol ettim
3.ses kartı daha yeni yaw bozulmuş olma ihtimalini aklıma getirme istemiorm bide normal şarkıda yüksek ses normal bass müziklerde böle yapıo
4.hoparlörü (yukarıdaki resimde görülen hop.) ortada kalan gri yeri açtım baktım sapasaĞlam yani gergin bi şekilde