Phenom II X6 1090T Black Edition Test

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Altı çekirdekli işlemci kervanına AMD de katıldı. Piyasaya yeni sürülen Phenom II X6 serisinin en üst modeli olan Phenom II X6 1090T Black Edition bakalım neler yapabiliyor?

Daha yüksek hıza ulaşmak için yapılan yarışta işlemci üreticileri uzun süredir belli bir trendi takip ediyorlar. İşlemcilerin bünyesinde bulunan çekirdek sayısını artırmak, son dönemde dev teknoloji firmalarının seçtiği yöntem olma özelliğine sahip.

Daha önceleri tek bir çekirdeğin frekansını olabildiğince artırmaya çalışan firmalar, burada belirli bir fiziksel sınıra ulaştılar. Tek bir çekirdek ile seri üretimde kullanılabilecek şekilde 4 GHz'i geçemeyen üreticiler, bu sınırdan sonra yollarına farklı bir şekilde devam ettiler.
AMD%20Desktop%20Roadmap1273567636.jpg

AMD, yol haritasını harfiyen uygulamaya çalışıyor

Önce iki çekirdekli modeller piyasaya çıktı. Bunu kısa bir süre sonra dört çekirdekli modeller takip etti. Hatta AMD, üç çekirdekli işlemci modelleri bile piyasaya sürdü.

Çok çekirdekli işlemciler performans konusunda tek çekirdekli modellerden daha ileri seviyedeydiler fakat sadece belli başlı uygulamalarda bu artış yaşanıyordu. Bunun sebebi ise yazılım teknolojisinin, donanımın gerisinde kalması oldu. Günümüzde bile çok çekirdekli işlemcilerin gücünü tam anlamıyla kullanabilen yazılım sayısı çok fazla değil.

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Güç tüketimle ilgili test yokmu acaba?

ubuntuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
çok başarılı buldum bu fiyata bu performans gerçekten Amd iyi iş çıkartmış, testte 1000$ lık işlemcide olduğunu düşünürsek gerçekten başarılı bir ürün geriye uyumlu olmasıda bir avantaj Amd nin laptop piyasasınada el atmasını bekliyorum piyasa birbirinin aynı laptop modelleri ile dolmuş durumda biraz farklı donanımlar la yeni laptoplar gelirse alternatifleri çoğaltacaktır Amd nin anakart işlemci ve ekrankartı üçlüsünü üretebilme yeteneğini laptoplarda kullanabilmesi gerekir. Kaliteli onboard çözümüyle 1080p video oynatımı, phenom2 mimarisi ve 4 çekirdek gücünüde fiyat performans ürünü mainbordları ile birleştirdiğinde ortaya güzel modeller çıkacağını düşünüyorum.

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Intelciler için önemli bir gelişme.. Core i7'ye rakip bir işlemci üretildi ve fiyatlar şu anda denk ancak denk işlemcierin olması bir süre sonra fiyatları aşağıya çekecektir.

Ancak Şahsi kanaatim 6 çekirdek tamamen ihtiyaç meselesi.. Ev kulanıcılarının buna ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Zira -nadir- yazılımlar bile 3 çekirdeği ancak kullanıyor. Bu çekirdek olayının yazılımların gelişmediği sürece üreticilerin pazarlama aracı olmaya devam edeceğini düşünüyorum. (İşlemcinin gücünden bahsetmiyorum çekirdek sayısından bahsediyorum)

Bir dönem ekran kartlarında bellek ne kadar yüksekse o kadar iyidir anlayışı gerçekti ancak sonradan bu değişti olay çekirdeğin kalitesine döndü ama kapasite meselesi yaygınlaştı ve üreticilerin pazarlama aracı oldu. Buna benzer bir tablo görünüyor sanki..