Peygamber Efendimizin Hoşgörüsü

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Peygamber efendimizin yine Mekke’nin Fethi esnasında gösterdiği tavır ve tutum O’nun engin hoşgörüsünü anlamamız için yeterli bir örnektir. Peygamberimiz, 630 yılında Mekke’yi fethetmişti. Yıllarca kendisine ve Müslümanara eziyet eden, her türlü kötülüğü yapan ve doğup büyüdükleri şehirden göç etmek zorunda bırakan Mekkeliler, şimdi endişeli bir şekilde beklemeye başlamışlardı. Hz. Muhammed, acaba onlara nasıl bir ceza verecekti?

Peygamberimiz Mekkelilere şöyle seslendi: “Ey Mekkeliler! Ne dersiniz? Şimdi size ne yapacağımızı sanıyorsunuz?” Mekkeliler:

“İyilik umuyoruz. Sen asil bir kardeş ve asil bir kardeş oğlusun.” dediler. Bunun üzerine Peygamberimiz şöyle buyurdu:

“Ben de size kardeşim Yusuf’un dediği gibi ‘Bugün size geçmişten dolayı azarlama yok .’ (Yusuf suresi, 92. ayet.) diyorum. Haydi gidiniz. Hepiniz serbestsiniz.” (İbn-i Hişam, Siretün Nebeviyye, C 4, s.54.)

Reaksiyon puanı
10,315
Önderimiz efendimiz. Rabbim yolundan gidenlerden, şefaatine nail olanlardan eylesin.

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Böyle konular hakkında ne düşünüyorsunuz? Devamı gelsin mi?

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Amin
Bu arada Mevlid Kandilimiz mübarek olsun

Reaksiyon puanı
10,315
Ben de devam ederim. :)

İyi forumlar...

Sevgili kardeşim, açacağın konuları özenle seçmeni arzu ederiz. Her dini yazı bu ortamda fayda sağlamayabilir. Uzun uzadıya değil, kısa ama etkili... İslamın rahmet yönünü, insanlığa getirdiği ezeli ve ebedi mesajlarını, Sevgili Peygamberimizin, sahabe-i güzinin mümtaz ve müstesna yaşamlarından kesitler vb. konuları... Bekliyoruz! :)

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Sevgili kardeşim, açacağın konuları özenle seçmeni arzu ederiz. Her dini yazı bu ortamda fayda sağlamayabilir. Uzun uzadıya değil, kısa ama etkili... İslamın rahmet yönünü, insanlığa getirdiği ezeli ve ebedi mesajlarını, Sevgili Peygamberimizin, sahabe-i güzinin mümtaz ve müstesna yaşamlarından kesitler vb. konuları... Bekliyoruz! :)
Tabiki ben böyle konuları açarım. Siz merak etmeyin. İyi forumlar... :)