Benim de beğenerek izlediğim bir filmde Kaiser Soze şöyle diyor: "Şeytanın en güçlü silahı, insanları aslında olmadığına inandırmakmış".![]()
Usual Suspects. Bilinmez mi o filmBenim de beğenerek izlediğim bir filmde Kaiser Soze şöyle diyor: "Şeytanın en güçlü silahı, insanları aslında olmadığına inandırmakmış".![]()
Leomessi, kardeşim ne çok seviyorsunuz ezberden yorum yapmayı. Şarkıyı çok uzun zaman önce dinledim, gayet de iyi biliyorum. Geçmişten bir ozanın bunu söylemiş olması da onun doğruluğuna delil değildir.
Nitekim, ozanın da senin de herhangi bir şekilde "şeytanın nerede, neyin neresinde" olduğuna dair bir deliliniz yok. Amaç sadece "ben bunu yaparım, şeytan bunun neresinde" demek.
Geçenlerde "Türk ordusu dünyanın en iyi ordusudur, çünkü en iyi ordusudur" başlıklı bir yazı görmüştüm, senin tavrın buna benziyor. Sanki ozan söyleyince kesin ve mutlak doğru odur gibi.
Ama sanırım oyunu yine joker kartımız "gericilik" kazanacak.Örneğin 1.000 yıldır sokakta çıplak gezmek ahlak dışıdır, neden gericilik yapıyor ve giyinik geziyorsun? Ya da ne bileyim insanlar 10.000 yıldır konuşuyorlar, sen de bu geriden gelen geleneğe uyuyor ve konuşuyor, düşünüyorsun, gericilik yapıyorsun.
Bu çok düz bir mantıktır. Zamanın değişmesi, teknolojinin gelişmesi, yaşam seviyesinin yükselmesi, insanlık kriterlerinin değişmesini gerektirmez. Eğer öyle ise, devletleri fesh etmeli, evlenmemeli veya insanlıkla alakalı hiçbir şey yapmamalısınız.
Benim de beğenerek izlediğim bir filmde Kaiser Soze şöyle diyor: "Şeytanın en güçlü silahı, insanları aslında olmadığına inandırmakmış".![]()