Pentagram-Şeytan Bunun Neresinde

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Beğenerek dinlediğim gruptan bir şarkı

[FLASH][/FLASH]http://www.youtube.com/watch?v=LL0_LDcWyfg

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Bir ve Anatolia şarkılarıda süperdir.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Benim de beğenerek izlediğim bir filmde Kaiser Soze şöyle diyor: "Şeytanın en güçlü silahı, insanları aslında olmadığına inandırmakmış". :)

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
[FLASH][/FLASH]http://www.youtube.com/watch?v=Vl63cRjIcoo

[FLASH][/FLASH]http://www.youtube.com/watch?v=etRhdKgRhno&feature=related

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Benim de beğenerek izlediğim bir filmde Kaiser Soze şöyle diyor: "Şeytanın en güçlü silahı, insanları aslında olmadığına inandırmakmış". :)

şarkıyı dinlemediğin belli oluyor bu şarkı sözleri pentagramın değil aşık Dertlinindir.Şarkı zamanında saza şeytan diyen gerici zihniyete cevap olarak yazılmıştır

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Leomessi, kardeşim ne çok seviyorsunuz ezberden yorum yapmayı. Şarkıyı çok uzun zaman önce dinledim, gayet de iyi biliyorum. Geçmişten bir ozanın bunu söylemiş olması da onun doğruluğuna delil değildir.

Nitekim, ozanın da senin de herhangi bir şekilde "şeytanın nerede, neyin neresinde" olduğuna dair bir deliliniz yok. Amaç sadece "ben bunu yaparım, şeytan bunun neresinde" demek.

Geçenlerde "Türk ordusu dünyanın en iyi ordusudur, çünkü en iyi ordusudur" başlıklı bir yazı görmüştüm, senin tavrın buna benziyor. Sanki ozan söyleyince kesin ve mutlak doğru odur gibi. :)

Ama sanırım oyunu yine joker kartımız "gericilik" kazanacak. :) Örneğin 1.000 yıldır sokakta çıplak gezmek ahlak dışıdır, neden gericilik yapıyor ve giyinik geziyorsun? Ya da ne bileyim insanlar 10.000 yıldır konuşuyorlar, sen de bu geriden gelen geleneğe uyuyor ve konuşuyor, düşünüyorsun, gericilik yapıyorsun.

Bu çok düz bir mantıktır. Zamanın değişmesi, teknolojinin gelişmesi, yaşam seviyesinin yükselmesi, insanlık kriterlerinin değişmesini gerektirmez. Eğer öyle ise, devletleri fesh etmeli, evlenmemeli veya insanlıkla alakalı hiçbir şey yapmamalısınız.

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Şarkı sazı şeytan aleti olarak görenlere hiciv olarak yazılmıştır.Konuyu adam şeytanı yoksayıyor diye saptırmayalım.Adamda müslüman şeytanı yok saydığı felan yok.Şarkı sözlerini okursan ne demek istediğimi anlarsın

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Heheh tamam öyle olsun. :) Şeytanı yok saymak olayı sadece bir kinayeydi, yoksa şarkıyı onun için yazmışlar, dalga geçiyorlar vs gibi anlaşılıyorsa öyle değil. Şarkı sözlerini okursan anlarsın demeni ilginç buldum ama, çünkü şarkıyı zaten bildiğimi söylemiştim. :)

Sanırım asıl gerici zihniyet bu. Herşeye ezberden kopyala/yapıştır hazır cevaplar vermek. :)

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bu ne ya bi şarkı videosu paylaştık hemen olayı dine bağladılar:hammer:

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bu arada gerici zihniyet deyince niye üstüne alındın:glare:

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Hmm, nerede "din"den bahsetmişiz acaba gösterebilir misin? :)

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
¨Benim de beğenerek izlediğim bir filmde Kaiser Soze şöyle diyor: "Şeytanın en güçlü silahı, insanları aslında olmadığına inandırmakmış".

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Onun dinle alakalı kısmı neresi? :) Kardeşim artık bırakın bu gericiliği, ezberden konuşmayı. Eğer içinde "şeytan" geçtiği için "konuyu dine getirdiler" diyorsan, sen zaten direkt dini bir konu açmışsın, yani konuyu oraya sen götürmüşsün. :)

Üstelki sen beğendiğin bir şarkıyı koymuşsun ben de çok alakalı bir filmden beğendiğim sözü alıntıladım, niye celalleniyorsun? :)

ugur.capar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
leomessi cevap vermene bile gerek yoktu.
Müzik bu isteyen istediği gibi anlar ;)

Zaten ne demiş şair ; Be Allah'ın sersem kulu şeytan bunun neresinde. Şarkı yeterince mesaj vermiş gerek yok tekrar anlatmaya.

Bir de böyle versiyonu var. Ama baya kötü :D

http://www.youtube.com/watch?v=WKwQcIkxQfA

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
paylaşım için sağol uğur bunlarda güzelmiş

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Leomessi, kardeşim ne çok seviyorsunuz ezberden yorum yapmayı. Şarkıyı çok uzun zaman önce dinledim, gayet de iyi biliyorum. Geçmişten bir ozanın bunu söylemiş olması da onun doğruluğuna delil değildir.

Nitekim, ozanın da senin de herhangi bir şekilde "şeytanın nerede, neyin neresinde" olduğuna dair bir deliliniz yok. Amaç sadece "ben bunu yaparım, şeytan bunun neresinde" demek.

Geçenlerde "Türk ordusu dünyanın en iyi ordusudur, çünkü en iyi ordusudur" başlıklı bir yazı görmüştüm, senin tavrın buna benziyor. Sanki ozan söyleyince kesin ve mutlak doğru odur gibi. :)

Ama sanırım oyunu yine joker kartımız "gericilik" kazanacak. :) Örneğin 1.000 yıldır sokakta çıplak gezmek ahlak dışıdır, neden gericilik yapıyor ve giyinik geziyorsun? Ya da ne bileyim insanlar 10.000 yıldır konuşuyorlar, sen de bu geriden gelen geleneğe uyuyor ve konuşuyor, düşünüyorsun, gericilik yapıyorsun.

Bu çok düz bir mantıktır. Zamanın değişmesi, teknolojinin gelişmesi, yaşam seviyesinin yükselmesi, insanlık kriterlerinin değişmesini gerektirmez. Eğer öyle ise, devletleri fesh etmeli, evlenmemeli veya insanlıkla alakalı hiçbir şey yapmamalısınız.

Böylesine özgür bir düşünceye sahip olduğunu görmek çok güzel. Olayları direk değilde, değişkenleriyle birlikte değerlendirmişsin. Kendi adıma tebrik ediyorum. Ve bu konuya sadece bunu yazıyorum.