PDF: Gereksiz Postanın Kurtarıcısı

aydogan

Asistan
Katılım
26 Ağustos 2006
Mesajlar
246
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
PDF her yerde benzer şekilde ve en az bozulmayla izleyebileceğimiz dosya biçimlerinden birisi; fakat bu biçim her zaman iyi şeyler için kullanılmıyor.

Yanında bir de ekle gelen gereksiz e-postaların son akımı olan PDF ekli e-postalar, iki arada bir derede gerekeiz e-posta süzgeçlerini atlatabiliyorlar. Birçok süzgecin (Gmail gibi sunucularda görebilrisiniz) başarılı şekilde içinde kandırmaca metin ama gömülü resim olan gereksiz e-postaları elediğini görebilirsiniz.

Neden .pdf?

Gelen kutusu tacizcileri bir çok anti-spam çözümünün gif yada jpeg dosyalarına aman vermemesine rağmen pdf dosyalarını önemsemeden geçmesini fırsat bilerek bu yolla bilinçsiz kullanıcılara "gerekli mesajları" ulaştırabiliyor.

german_stock_234.jpg

Bir şirketin reklam amaçlı kullandığı .pdf dosyası

Peki Neden Şimdi?

Mahallemizin gelen kutusu müptelaları geçmişte .pdf dosyalarını genellikle büyük boyutlar kapladıkları için hiç bir zaman emellerine alet etmemişlerdi. E-posta servis sağlayıcılarının, yollanabilir ekli dosya boyutlarını pdf gönderimleri için uygun düzeye getirmesiyle, aldığımız .pdf dosyalarıda potansiyel şüpheli durumuna geçti.


Yazar: Aydoğan Karagöz
SDN - http://shiftdelete.net
 

Downsat

Profesör
Katılım
2 Mart 2006
Mesajlar
1,116
Reaksiyon puanı
65
Puanları
0
Güvenlik yazılımcıları üzerine düşeni en kısa zamanda yaparlar inşallah. |)
 
Üst