Pcye virüs mü girdi ne

Sfld01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk önce merhaba
Bu hafta bilgisayar sorunlarımdan geçilmiyor neyse.Pc açılınca üyesi olduğum bir internet sitesi açılıyor.Bunu regeditten mi halledicem nasıl halledicem yardımcı olursanız sevinirim.Ayrıca hiçbir şekilde bir dosyayı başka yere kopyalıyamıyorum.Sağ tuş kopyala yapıcakken gönderin üstüne geldiğimde kasıyor.Copy paste yaptığımda kum saati kalıyor donmuş halde.Mouse ile tutup başka bir dosyaya bırakamıyorum bıraktığımda kasıyor.Yani anlıycağınız kopyalamıyor.Daha dün format attım.Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim yardımlarınızı bekliyorum

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
İlk önce merhaba
Bu hafta bilgisayar sorunlarımdan geçilmiyor neyse.Pc açılınca üyesi olduğum bir internet sitesi açılıyor.Bunu regeditten mi halledicem nasıl halledicem yardımcı olursanız sevinirim.Ayrıca hiçbir şekilde bir dosyayı başka yere kopyalıyamıyorum.Sağ tuş kopyala yapıcakken gönderin üstüne geldiğimde kasıyor.Copy paste yaptığımda kum saati kalıyor donmuş halde.Mouse ile tutup başka bir dosyaya bırakamıyorum bıraktığımda kasıyor.Yani anlıycağınız kopyalamıyor.Daha dün format attım.Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim yardımlarınızı bekliyorum

kasperskyla bi tarat. sistemin eski mi

afulutas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
valla dostum dün format attım demişsin demek ki atamamışsın. diyelim ki doğru attın. bilgisayara format attıktan sonra d ye falan girmeden direkt olarak ağ bağlantılarını yapıp bir internete girmeyi dene. aynı hatayı veriyor mu vermiyor mu bir bak. yani üyesi olduğun internet sitesi açılıyor mu bir bak. yine kopyala yapmayı dene. ama d'ye girmeden dene. hata vermiyorsa sorun yok veriyorsa iyi bir virüs var demektir. ilk başlangıçta d ye girmeden önce hata vermiyor da d ye yada c haricinde diğer yerel disklere girdikten sonra hata veriyorsa diğer sürücülerine virüs bulaşmıştır. yapman gereken şey çok basit. virüs tarattır. bir de bios ayarlarına falan bak. ana kartı kontrol et. ekran kartına bak. pc nin içini aç kabloları falan kontrol et. içindeki tozları temizle. her şeyden olabilir eğer virüsten değilse...
unutmadan eğer pc nin kaldırmayacağı bir işletim sistemi kurmak istiyorsan ondan da olabilir. yani vista yada win7 gibi...

systemengineer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Başlat / Çalıştır / Regedit / HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Internet Explorer / Main anahtarında bulunan adresi değiştirin.
yada,
HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Internet Explorer \ Control Panel
Dizinini takip ederek git. Yan Tarafta Bulunan Homepage’e sağ tıklayıp Değiştir i seç “1″ olan değeri “0″ olarak değiştir.

yada

• Başlat / çalıştır
  • gpedit.msc
  • kullanıcı yapılandırması
  • Windows ayarları
  • internet Explorer bakımı
  • url ler
  • önemli url ler
  • burada 1. seçenek ana sayfanız olmasını istediğiniz url yi yazıyorsunuz arkadaşlar.
#gallery-1 {margin: auto;}#gallery-1 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center; width: 33%;}#gallery-1 .gallery-caption {margin-left: 0;}

arkadasım explorer sayfanın açılış sayfasını bu yollardan değiştirebilirsin...bi tür virüs bulaşmıstır.exploreri hallettikten sonra combofix ve ardından saglam bir antivirüs ile sistemini güvenli kip te tararttırmanı tavsiye ederim.

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Başlat / Çalıştır / Regedit / HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Internet Explorer / Main anahtarında bulunan adresi değiştirin.
yada,
HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Internet Explorer \ Control Panel
Dizinini takip ederek git. Yan Tarafta Bulunan Homepage’e sağ tıklayıp Değiştir i seç “1″ olan değeri “0″ olarak değiştir.

yada

• Başlat / çalıştır
  • gpedit.msc
  • kullanıcı yapılandırması
  • Windows ayarları
  • internet Explorer bakımı
  • url ler
  • önemli url ler
  • burada 1. seçenek ana sayfanız olmasını istediğiniz url yi yazıyorsunuz arkadaşlar.
#gallery-1 {margin: auto;}#gallery-1 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center; width: 33%;}#gallery-1 .gallery-caption {margin-left: 0;}

arkadasım explorer sayfanın açılış sayfasını bu yollardan değiştirebilirsin...bi tür virüs bulaşmıstır.exploreri hallettikten sonra combofix ve ardından saglam bir antivirüs ile sistemini güvenli kip te tararttırmanı tavsiye ederim.

neden güvenli kipte taratmalıyız ki:huh:

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
neden güvenli kipte taratmalıyız ki:huh:
Güvenli kipte sadece sistem dosyaları çalışabilir, yani virüsler güvenli kipte bilgisayarı etkileyemez (istisnalarını duymuştum ama istisnalar ........ )

Dosyaların o kadar önemli değilse sen bence FDisk yap veya bütün disklerdeki verileri sil formatta, sorun kesinlikle hallolacaktır inan bana :cool:

systemengineer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Güvenli kipte sadece sistem dosyaları çalışabilir, yani virüsler güvenli kipte bilgisayarı etkileyemez (istisnalarını duymuştum ama istisnalar ........ )

Dosyaların o kadar önemli değilse sen bence FDisk yap veya bütün disklerdeki verileri sil formatta, sorun kesinlikle hallolacaktır inan bana :cool:

arkadasım CevaBı vermiş sana ;) saolasın