PC'ye Virüs Girdi Yardım ACİLL!!!

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Arkdaşlar Bilgisayara Virüs Girdi Bu Lanet Virüsle Öncedende Karşılaşmıştımn

Virüs Görev Yöneticisini Devre Dışı Bıraktı Esetle Avirayla Taradım Bişe Bulamadı Bi Öneriniz Varmı Arkadaşlar:hammer::hammer:

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Böyle bir durum için virüs değil de Worm kullanmak daha doğru olabilir. Genelde Worm lar böyle durumlara neden oluyorlar.

Bu yüzden bilgisayarını Güvenli Kip te açıp CWShredder, Adaware veya Spybot & Search, programlarından biri ile tüm dosyalarını taratmanı öneririm. Taramadan hemen önce hangi programı kullanacaksan son güncellemelerini yapman faydana olacaktır.

Daha sonra yine Güvenli Kip te iken Hijackthis programını kullanarak bir taratma yaparsın.. Eğer HiJackThis programının taramayı bitirdikten sonraki SONUÇ ( RESULT ) ayrıntılarını burada paylaşırsan daha fazla yardım etme imkanımız olacaktır.

Bu arada HiJackThis programı ile taratırken başka bir program çalıştırmazsan iyi olur.

InşAllah sorunun en kısa sürede hallolur.

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Sağol Kardeş Dediklerini Uygulamaya Çalışıcam

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Kültür-Sanatla virüsün ne alakası var acaba? :)

yengec

Doçent
Reaksiyon puanı
0
at gitsin yeni bir pc al desemde inanma kaspersk bulsada tam anlamıyla temizlenmiyor lanetler girdi çıkmak bilmiyor format at temiz olsun

arif 34

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşım bu proğramı Combofix kullan.en son iş formatla bence

cedricgs32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
virüs lanet bişey bi keresindede benim pc ye girdiyidi pc yi bütün antivirüslerle taratmaya çalıştım ama taramaya başladıktan sonra pc yi yeniden başaltıo virüs güvenli mod bile işe yaramamıştı..

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
ComboFix i tavsiye eden arkadaşlar haklılar..Yalnız unutulmamalıdır ki -Combofix virüs değil MALWARE temizleyicisidir ve AMVO.EXE veya r6r.EXE gibi BİLİNEN MALWARE için etkili bir yazılımdır. Bunun yanında düşük seviyede kullanıcılar için tavsiye edilmez, çünkü makinenin stabil çalışma ortamını bozabilme riski vardır.

Aşağıda bazı bloglarda özel olarak hazırlanmış kullanım kılavuzunda ki anlatımdab bir parça yer almaktadır. Eğer arkadaşın sorunu böyle bir malware ise elbette ki etkili olacaktır ama genel bir Worm dan bahsediyorsak Ad-aware, SpyBot & Search gibi programları, güncellemeleri de yaparak kullanmalı.

"ComboFix is a program, created by sUBs, that scans your computer for known malware, and when found, attempts to clean these infections automatically. In addition to being able to remove a large amount of the most common and current malware, ComboFix also displays a report that can be used by trained helpers to remove malware that is not automatically removed by the program.
You should not run ComboFix unless you are specifically asked to by a helper. Also, due to the power of this tool it is strongly advised that you do not attempt to act upon any of the information displayed by ComboFix without supervision from someone who has been properly trained. If you do so, it may lead to problems with the normal functionality of your computer."

Kaspersky konusunda ise tamamen katılıyorum arkadaşlara.
Hepinize kolay gelsin :)

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
"ComboFix is a program, created by sUBs, that scans your computer for known malware, and when found, attempts to clean these infections automatically. In addition to being able to remove a large amount of the most common and current malware, ComboFix also displays a report that can be used by trained helpers to remove malware that is not automatically removed by the program.
ComboFix sUBs tarafından oluşturulmuş ve bilinen malware lere karşı bilgisayarınızı tarayan, ve bulduğunda bu enfeksiyonları otomatik olarak temizlemeye çalışan bir programdır. Bunlara ek olarak, daha fazla malware temizleyebilmek için otomatik olarak temizleyemediği malware lerin temizlenebilmesi için bir raporlama sistemi sunar ve bunu yapabilecek denenmiş yardımcıları listeler.

You should not run ComboFix unless you are specifically asked to by a helper. Also, due to the power of this tool it is strongly advised that you do not attempt to act upon any of the information displayed by ComboFix without supervision from someone who has been properly trained. If you do so, it may lead to problems with the normal functionality of your computer."
Son paragrafta ise programı kendi kafanıza göre çalıştırmamanız gerektiğinden bahsediliyor. Özellikle bu programın GÜCÜ nedeniyle ekranda verdiği mesajlar dışında herhangi bir işlem yapmamamanız gerektiğinden bahsediyorlar. Eğer böyle bir işlem yapacaksanız bu programı kullanmış deneyimli birinin gözetiminde yapılması gerekmektedir. Eğer bu uyarılara uymaz da böyle bir müdahelede bulunursanız bilgisayarınızın çalışma sürecinde bir takım problemlerle karşılaşabileceğinizden bahsedilmektedir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Çeviri de bir yanlışlık olduysa lütfen düzeltiniz.

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Öyle her virüste format atılır mı?

Format ciddi bir iştir.

Kaspersky'a sistemin yetiyorsa kur. Temizle. Eğer gitmiyorsa Kaspersky ve ESET'in sitesinde özel temizleyiciler var onları kullan.

Benim önerim ESET Smart Security 4.0.437.0

nacar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
kur kasperskyi bak keyfine
+++++ Aynen katılıyorum, Kur Kaspersky Internet Security, yaslan arkana o bulduğunu öpsün :D Öpücük yağmuruna tutsun alayını...

2001 yılından beri Kaspersky Anti-Virus ve Internet Security sürümlerini kullanırım, virüsten format attığımı hiç hatırlamam...

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
kıs 2010 kaç gün free trail arkadaşlar?

Normal Deneme Sürümleri (Trial) 30 günlük...

Fakat bildiğim kadarıyla ufak bir kaç uyanıklıkla 90 ya da 180 günlük deneme sürümü şifreleri LEGAL olarak alınabiliyor.

Bazıları sizi Kaspersky Isviçre ya da Kaspersky Hollanda sayfasına yönlendirip oradan size kullanıcı bilgileri vererek Kaspersky nin size böyler uzun vadeli bir deneme sürümü şifresi vermesini sağlıyorlar.

faithful.fc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Format atsanda halledemezsin o problemi. (Gizli dosyalarını görüntüleyemiyor ve Görev Yöneticisini açamıyor olman lazım.) Valla Combo Fix denilen birşey var. Bir arkadaş sana link vermiş sanırım ComboFix olması lazım. Eğer oysa sorunun hallolur. Değilse ve halledemezsen ComboFix aramanı öneririm onunla 1 dk içinde halledersin bütün problemi. Dediğim gibi öyle illet birşey ki format atsanda düzelmiyor. Ayrıca kaspersky taratırsan yakalıyor ancak taratmadan direkt uygulamayı açarsan kaspersky engellemiyor ve virüsü yemiş oluyorsun. Dikkat edin arkadaşlar.

NOT: combofix yapınca Autorun özelliği kayboluyor. Yok ben cd, dvd, usb takınca hemen seçenekler açılsın, ben bilgisayarıma girip kendim açamam diyorsan yapma =)

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
çak formatı. istediğin kadar değişik antivirüs kullan fayda etmez. antivirüsün özelliği pcye virüs girmesini engellemektir. girdikten sonra bi şey yapamaz. sonuçta virüs pcye çoktan zarar vermiştir.

XXuzmanXX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayni virüs bendede vardi combo fix diye bir program duymuştum işe yariyor yüklemede gerektirmiyor çok rahat kullanabilirsin