PC'ye ne sıklıkla format atılmalı?

ByMoToRisT

Asistan
Reaksiyon puanı
181
Bir kesim sadece virüs bulaşınca format atıyor, bir kesim de belli zamanlarda format atıyor.
Kaç ayda bir format atılmalı?

Son düzenleme:

MrGrфn

Profesör
Reaksiyon puanı
1,290
Virüs girmedikçe ya da sorun olmadıkça neden format atasınız ki? Belli bir zamanı mı var bunun?

dogukan_t15

Öğrenci
Reaksiyon puanı
32
Harcanan emek ,yedekleme , kurulum derken basit gibi duran ama komplike bir şey bu format denen meret .

Bir çocuğun ağlayıp yemek istemesi yada altının pislenmesi gibi birşey .

Bilgisayarında riskli bir durum görmediğin sürece veya yavaşlama sezmediğin sürece ben format taraftarı değilim

Zlatanerra

Asistan
Reaksiyon puanı
217
Sistem göçer, virüs bulaşır vb şeyler olursa format atılabilir. Bunun dışında bilgisayar belli aralıklarla format atmaya gerek yok. Sistemi kullanırken sürekli, kurulup silinen programlardan kalan kullanılmayan dosyaları silmek, kullanmayacağınız ya da oynamayacağınız oyunları sistemde tutmamak, bilgisayarını hızını azaltan programları arka planda ya da başlangıçta çalıştırmamak gibi önlemler alınarak sistemin rahat çalışması sağlanabilir.
Bu benim görüşüm. Kemdimden örnek vermek gerekirse 2014'ten aldığım dizüstü bilgisayara daha hiç format atmadım ve bir sorunla da karşılaşmadım.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Şahsen ben yılda 1 atıyorum, ama bir sorun olmadığı sürece de gerek yok.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
her zaman atılması sağlıklı değil yavaşladı mı çak tabi

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Yılda 3-4 kez atıyorum. Sürüm düşürme, yükseltme vs. yaparken sıfır kurulum tercih ediyorum.

SiberOptik

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
359
Windows çöktügü zaman usb ile veya keylogger,rat dosylari yedigim yazam sürekli format atmak iyi degil format dosyalari komple silmez bu yuzden uzerine yazdigi icin zamanla yavaslamaya yol acar yoksa silinmis sabit diskteki verilere polis vb.. erisebilir.