Pc'm yavaş, hızlandırmalı

devadepresif

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler konu başlığından anlaşılacağı üzere pc'm yavaşladı,geç açılıyo vs. Bana pc'mi hozlandırack ama bunu yaparkende pc'yi kasmayacak programlar önerir misiniz?
Nort12 vrdı sildim,az da olsa bellekten çalıyodu.Pc doktor,registery winner vs. Önermeyin denedim onlarda beş para etmez.Avg12 yüklü

ArenA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle Ad-Aware son sürümü ile tam tarama yapmanı öneririm. Hemen ardından CCleaner ile hem registry hem de sistem temizliği yap. Ardından yine CCleaner programı içerisinde yer alan "Startup" kısmına girerek bilgisayarının açılışında yer alan programlardan gereksiz gördüklerini kapat. (Aynı menüye Başlat-Çalıştır-"msconfig" yazarak da erişebilirsin.)
AVG12 olduğu için bilgisayarında tam virüs taraması yaptığını varsayarak bu adımı geçiyorum. Yoksa virüslere karşı tam tarama yapmanı öneririm. Özellikle Kaspersky'ın Internet Security programı bu konuda harika. Reklam olmasın ama tek PC için bir yıllık lisansı 20-30TL bir şey. Bence orijinal almanda fayda var, hem o kadar da maliyetli değil. :)
Bu aşamalardan sonra HDD'nin tüm partition'ları için bir "defrag" işlemi yapmanı öneririm. Bu da bilgisayarını hızlandıracaktır.
Son bir önemli not: Tüm bu yazılımsal işlemlerden önce bilgisayar kasasının içerisini kuvvetli bir hava üfleyici cihaz ile temizlemeni öneririm. Aşırı ısınma veya yavaş dönen bir fan yüzünden de bilgisayar ağlıyor olabilir. :)

Kolay gelsin!

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Kasanın içini açıp bir güzel makine ile temizleyin derim tabii masaüstü kullanıyorsanız. Laptop ise arkadaşların önerilerini uygulamanız yeterli olacaktır.

devadepresif

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağolun beyler pc laptop.başlangıçtaki gereksiz programların çoğunu kapadım.Bir kaç tane kaldı ve gerisi de zaten olmazsa olmaz programlar(yani pc açılırken başlaması gerekenler).Ccleaner ve wise care deniycem umarım faydası dokunur