Pc'den anlayan sorularıma cevap vermek ısteyen??

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan römork
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

römork

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bır yardımsever var mıdır ?

bılgısayarın hıcbır seyınden anlamayan bırı olarak yardıma ıhtıyacım var.
pc'nın sol tuşu bozuk oldugu ıcın servıse goturecegım yarın ama cok da vırus var bu yuzden format atılmasını ıstıyorum. formatı kaca atar servıs?

ayrıca sımdı bılgısayarın ıcındekılerı flasha atacagım ama vırus bulasırsa dıye dusunuyorum. o vıruslerı nasıl temızleyebılırım? elımde kaspersky'nın 3 aylık mı ne deneme sürümü var. o vırusler ıcın yeterlı olur mu acaba ve tekrar soyluyorum pc'den hıcbır sey anlamaıyorum kendım yukleyebılır ve vıruslerı oyle sılebılır mıyım? ne yapmam gerektıgı konusunda fıkrı olan var mı?

soruyu yanlıs yere de sormus olabılırım ıdare edın lutfen=)
sımdıden tesekkur ederım.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Bilgisayar hakkında hiç birşey bilmediğine bu kadar eminsen hiç dokunma bilgisayarına, flashınla birlikte götür bilgisayarını bilgisayarcıda bi yedekleme birimi vardır aslında önemli bilgilerinin nerde olduğunu ve kaybolmaması gerektiğini belirtirsen formatı atarlar. şu an piyasa 30-35 e yapıyor ama bilgisayardan anlayan bi tanıdığın varsa 20 ye felan yaptırırsın, ama arkadaşın verilerini yedeklemekte ne kadar başarılı olur bilmiyorum, bir de nerede yaşıyorsun ona göre bilgi verirsen teknik servis önerebilirim.

römork

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar hakkında hiç birşey bilmediğine bu kadar eminsen hiç dokunma bilgisayarına, flashınla birlikte götür bilgisayarını bilgisayarcıda bi yedekleme birimi vardır aslında önemli bilgilerinin nerde olduğunu ve kaybolmaması gerektiğini belirtirsen formatı atarlar. şu an piyasa 30-35 e yapıyor ama bilgisayardan anlayan bi tanıdığın varsa 20 ye felan yaptırırsın, ama arkadaşın verilerini yedeklemekte ne kadar başarılı olur bilmiyorum, bir de nerede yaşıyorsun ona göre bilgi verirsen teknik servis önerebilirim.

oncelıkle cok tesekkur ederım ılgılendıgın ıcın.
ama ben hıc tanımadıgım ınsanlara dosyalarımı fotograflarımı vıdyolarımı falan neden vereyım kı. yanı adam napsın her gun kac tane pc gelıyordur dıyeceksın emınım ama olsun gene de ben ozel seylerımı kımseye veremem:(. guvendıgım oyle bırı de yok vırusu sılebılecek kaldım ne yapacagımı bılmıyorum. ıstanbulda oturuyorum anadolu yakasında kozyatagındakı vatandan aldım bunu yarın aldıgım yere goturup sorunlarını soyleyecegım ama sımdı ıcındekılerı alırım vırus de onlarla gelırse bılemedım ıste:)

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
hocam pcinin ilk açılış ekranı geçtikten hemen sonra F8 tuşuna devamlı bas :) sonra "güvenli mod" seçeneği gelcek ve oraya sonra pcin güvenli modda açılacak :) ondan sonra yedeklemelerini yap :) yedekleme yapmadan önce flsah belleiğini biçimlendir ki bellekte virüs varsa silinsin (flash belleğini açmadan yap - önerilen :D ) güvenli modda temel sistem programlarından başka hiçbir program otomatik çalışmaz :) ondan sonra götür bilgisayarcıya formatını attır :) format attırmadan önce virüs taratmanıda öneririm :)

römork

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam pcinin ilk açılış ekranı geçtikten hemen sonra F8 tuşuna devamlı bas :) sonra "güvenli mod" seçeneği gelcek ve oraya sonra pcin güvenli modda açılacak :) ondan sonra yedeklemelerini yap :) yedekleme yapmadan önce flsah belleiğini biçimlendir ki bellekte virüs varsa silinsin (flash belleğini açmadan yap - önerilen :D ) güvenli modda temel sistem programlarından başka hiçbir program otomatik çalışmaz :) ondan sonra götür bilgisayarcıya formatını attır :) format attırmadan önce virüs taratmanıda öneririm :)

ne guzel anlattın :biggrin: ben bu dedıklerını yapayım bılgısayar muhendıslıgınde çap bile yaparım:lol:

bende bıraz algılama zorlugu var galıba cok sagol anlattıgın ıcın ama hayatta yapamam sankı bunları... bır cumlemı atlAdın sanırım hıcbır seyden anlamıyorum dedım:) flashı nası bıcımlendırecegım :/ uff... neyse ben vazgeceyım bu ıslerden :)

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Yedekleme yapılırken başlarında dur veya hemen gittiğin an onlar yedeklesin flash belleğine sonra bilgisayardan sildir, herşey senin gözünün önünde olsun için rahat etsin.

römork

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yedekleme yapılırken başlarında dur veya hemen gittiğin an onlar yedeklesin flash belleğine sonra bilgisayardan sildir, herşey senin gözünün önünde olsun için rahat etsin.

hmm mantıklı.. boyle bırsey yaparlarsa cok ıyı olur. gıttıgımde sormakta fayda var. romantıc cok sagol gercekten ..ıyı bır cozum oldu:)

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
hmm mantıklı.. boyle bırsey yaparlarsa cok ıyı olur. gıttıgımde sormakta fayda var. romantıc cok sagol gercekten ..ıyı bır cozum oldu:)
Format konusunda sakın pazarlık yapmaya kalkma biraz da bahşiş bırakacakmış gibi davran tertemiz format atarlar valla :D

Formattan sonra pazarlığını yaparsın ;)

römork

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Format konusunda sakın pazarlık yapmaya kalkma biraz da bahşiş bırakacakmış gibi davran tertemiz format atarlar valla :D

Formattan sonra pazarlığını yaparsın ;)

vatan computer ve pazarlık :blink: mümkün müdür:biggrin:

yok ya parayı gectım vırusler gıtsın her sey gıtsın tertemız pc olsun baska bısey ıstemıyorum :biggrin::biggrin:
cokk cokk sagol ılgılendıgın ıcın:)

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Format için servise neden para veresinki ? İnternet hızın kotalı mı sınırsız mı ? önce bunu cevapla sonra çözümler üretiriz parana yazık mı değil :)

Konuyu açtıktan sonra gidip yaptirmadiysan tabii :)

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
arkadaşım ben formatı kendin atmandan yanayım bilgi çağında yaşıyoruz internette format atmak için tüm bilgiler mevcut yazık formata para verme en az30 ile 50 lira arası bir para alırlar paran cebinde kalsın .notebook ise otomatik kurulum cd si vermişlerdir onunlada bilgi sahibi olmadan cd yi taksan atabilirsin formatı.

---------- saat 03:43 eklendi ---------- önceki mesaj saat 03:41 eklenmişti ----------

bizde yardımcı oluruz sana.piyasa kurtlar sofrası olmuş boşver burada yardımcı olunur sana.

---------- saat 03:44 eklendi ---------- önceki mesaj saat 03:43 eklenmişti ----------

bilgisayarında fotoraf video filan bırakma derim ben herşeyi yedeğini al ve sil harici diskinizde taşıyın bilgilerinizi pc'ye bulaştırmayın