PC yi HDMI ile TV ye baglayinca bir sure sonra PC kapaniyor. Lutfen yardim

Sogeking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, PC de cift ekran kullanmak ve Nintendo konsolumu oynamak icin FHD 80 ekran led tv aldim taksitle. PC de cift ekran kullanarak 3D cizim egitimlerinde ve ileriye yonelik modelleme de isimi cok daha pratik hale getirmeyi planliyordum. Fakat PC yi HDMI portu ile TV ye baglayinca makine bir sure sonra kapaniyor, kapanirken once ekran gidiyor sonra sistem kapaniyor. Birden elektirik gitmis gibi kapanmiyor. Daha onceleri salonda smart tv ye bagliyordum HDMI ile, hem de butun gun film izleyip oyun oynardim, en ufak problem yaratmazdi. Ben ekran kartinin isinmasindan kaynaklandigini dusunuyorum. Ekran karti modeli Ati 4850 HD 1GB, kartin eski olduguna bakmayin hala canavar gibi calisiyor. Format da atamiyorum cunku dosyalarimi yedekleyecegim bir harici HDD yok ne yazik ki. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

Sogeking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zaten sorun belli gibi pc ısınıyor ve koruma amaçlı kapanıyor gibi CPUID HWMonitor şu programı kurup o andaki ısıya bakın bence
HWMONITOR | Softwares | CPUID

Dediğin gibi akla ilg gelen ısınma oluyor. Bu yaz sıcağında 4-5 saat oyun oynadığım zamanlar oldu, oyundan bile atmadı. Bu yüzden sorun başka olabilir diye buraya sormak istedim.

Programı da kullanıyorum şimdi.

Sogeking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, PC de cift ekran kullanmak ve Nintendo konsolumu oynamak icin FHD 80 ekran led tv aldim taksitle. PC de cift ekran kullanarak 3D cizim egitimlerinde ve ileriye yonelik modelleme de isimi cok daha pratik hale getirmeyi planliyordum. Fakat PC yi HDMI portu ile TV ye baglayinca makine bir sure sonra kapaniyor, kapanirken once ekran gidiyor sonra sistem kapaniyor. Birden elektirik gitmis gibi kapanmiyor. Daha onceleri salonda smart tv ye bagliyordum HDMI ile, hem de butun gun film izleyip oyun oynardim, en ufak problem yaratmazdi. Ben ekran kartinin isinmasindan kaynaklandigini dusunuyorum. Ekran karti modeli Ati 4850 HD 1GB, kartin eski olduguna bakmayin hala canavar gibi calisiyor. Format da atamiyorum cunku dosyalarimi yedekleyecegim bir harici HDD yok ne yazik ki. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

Edit: Monitör ve TV aynı anda sadece internette dolaşırken sıcaklık max:61C
Görüntüyü yalnızca TV ye aktarıp Bioshock 2 oyununu 10 dk oynadım, sıcaklık max 111C. Bu değerler tehlikeli midir? Eğer tehlikeli ise önerilerinize çok ihtiyacım olacak.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
111 derece fazla. O yüzden kendini koruyor ısınıyor kapanıyor.

mito

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Edit: Monitör ve TV aynı anda sadece internette dolaşırken sıcaklık max:61C
Görüntüyü yalnızca TV ye aktarıp Bioshock 2 oyununu 10 dk oynadım, sıcaklık max 111C. Bu değerler tehlikeli midir? Eğer tehlikeli ise önerilerinize çok ihtiyacım olacak.
evet tehlikeli o yüzden kapanıyor tavsiyem termal macununu yenile fazla kuruduysa çabuk ısınır tabi fanıda kontrol et pc masa üstü yada laptopmu bilmiyorum ama bu dediklerimi uygula

Sogeking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet tehlikeli o yüzden kapanıyor tavsiyem termal macununu yenile fazla kuruduysa çabuk ısınır tabi fanıda kontrol et pc masa üstü yada laptopmu bilmiyorum ama bu dediklerimi uygula

Günaydın, evet termal macun hiç aklıma gelmedi. En son toz alırken kuruydu onu tamamen unutmuşum. PC masaüstü.

Ekran kartı modeli budur.

Termal macun yenileyip, bir de kartın fanındaki kanatlara birer ek fan vidalasam durumu düzeltir miyim ? Yeni sistem toplayacak durumum yok, mevcut durumu geliştirmeye çalışıyorum.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Günaydın, evet termal macun hiç aklıma gelmedi. En son toz alırken kuruydu onu tamamen unutmuşum. PC masaüstü.

Ekran kartı modeli budur.

Termal macun yenileyip, bir de kartın fanındaki kanatlara birer ek fan vidalasam durumu düzeltir miyim ? Yeni sistem toplayacak durumum yok, mevcut durumu geliştirmeye çalışıyorum.
Eğerki ekran kartı fanını temizlik için sökmüş olsan bile o macunu yenilemek lazım, ayrıca ekran kartına bir fan daha tutturman faydası olur ama hava akış yönü aynı olsun yoksa faydadan cok zararı olur

Sogeking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğerki ekran kartı fanını temizlik için sökmüş olsan bile o macunu yenilemek lazım, ayrıca ekran kartına bir fan daha tutturman faydası olur ama hava akış yönü aynı olsun yoksa faydadan cok zararı olur

Tamam en kısa sürede termal macun yenileyip, fanları takacağım. 2 tane ufak fan yeterli olur diye düşünüyorum. Fanların gücünü ekran kartından mı vermeliyim ? Temel olarak kablo ve lehim işlerinden az çok anlarım.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Tamam en kısa sürede termal macun yenileyip, fanları takacağım. 2 tane ufak fan yeterli olur diye düşünüyorum. Fanların gücünü ekran kartından mı vermeliyim ? Temel olarak kablo ve lehim işlerinden az çok anlarım.

Benim seçtiğim bu macun işimi görür mü ?
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...gmatek-pti-g3606-termal-macun-218260797/detay

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296

- - - Mesaj Güncellendi - - -
Sakın ekran kartından verme power ucuna takılan fanlar var lehim felan gerek yok

Sogeking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sakın ekran kartından verme power ucuna takılan fanlar var lehim felan gerek yok

Tamamdır, zaten önce macunu yenileyip deneyeceğim. Isı kaybı çok değilse fanların yönünü ekran kartına yönelteceğim. Eğer macun yeterli olursa fanları rastgele kasa içine diğer fanların akış yönünü bozmadan yarleştirmeyi düşünüyorum. Power supply demek istedin değil mi?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Tamamdır, zaten önce macunu yenileyip deneyeceğim. Isı kaybı çok değilse fanların yönünü ekran kartına yönelteceğim. Eğer macun yeterli olursa fanları rastgele kasa içine diğer fanların akış yönünü bozmadan yarleştirmeyi düşünüyorum. Power supply demek istedin değil mi?
Evet powersupply

mito

Asistan
Reaksiyon puanı
4
olmazsa işlencinin macunuda yenile:yes:

Sogeking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
110 derece aşırı fazla değil mi?

80-90 duymuştum hatta normal diyorlardı fakat benim ki eski olduğundan herhalde. Bir de macunun temizlik yapılırken mutlaka değiştirilmesi gerektiğini bilmiyordum. Üstündekine de dokunmamıştım gerçi. Bu şekilde 6-7 aydır kullanıyorum. Monitör CRT Samsung. Pazartesi macun elime geçer geçmez durumu düzelteceğim.

mito

Asistan
Reaksiyon puanı
4
amd işlemcı boşta 60c bile fazla normali 29 yada 30c ekran kartında yüksek 40 c civarı olması gerek. macunu yenilerken eskiyi saf alkolle temizleyin

Sogeking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
amd işlemcı boşta 60c bile fazla normali 29 yada 30c ekran kartında yüksek 40 c civarı olması gerek. macunu yenilerken eskiyi saf alkolle temizleyin

Güzelce toz alıp işlemci ile ekran kartını macunladım. Son durum bu, bilgisayar boşta ve hiçbir yük almamış hali.

mito

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Güzelce toz alıp işlemci ile ekran kartını macunladım. Son durum bu, bilgisayar boşta ve hiçbir yük almamış hali.
iyi güzel macun ilerleyen günlerde daha iyi olur:yes: şimdi deneyin bakalım nasıl olacak

Sogeking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi güzel macun ilerleyen günlerde daha iyi olur:yes: şimdi deneyin bakalım nasıl olacak

Bioshoc 2 yi tekrar TV ile oynadım 10 dk içinde 55-56C değerlerindeydi. Mortal Kombat 9 2 saat oynadım yine aşağı yukarı aynı sıcaklıktaydı. Yani şuan için süper çalışıyor makina. Bir problem olmazsa durum çözüldü. Teşekkürler zaman ayırdığın için :)

mito

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bioshoc 2 yi tekrar TV ile oynadım 10 dk içinde 55-56C değerlerindeydi. Mortal Kombat 9 2 saat oynadım yine aşağı yukarı aynı sıcaklıktaydı. Yani şuan için süper çalışıyor makina. Bir problem
olmazsa durum çözüldü. Teşekkürler zaman ayırdığın için :)

rica ederim sorunun düzeldiğine sevindim güle güle kullan dereceler çok iyi artık macun eskiyene kadar sorun olmaz sadece arada fanlardaki tozları temizle yeterli tavsiyem pc süpürgesi bende var çok işe yarıyor:thumbup:linkini veriyorum incele S-Link SLX-BL600 Model Kompresör Fiyatı - Taksit Seçenekleri

Sogeking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0