PC uyku modundan sonra açılmadı!

efsanevidemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba Dün kardeşimdeydi bilgisayar gece uyku moduna almış sabah kalktığında açtım bilgisayarı sesler çıkarmaya başladı bip bip diye sesler yüksek sesli 10 saniye kadar sürüyor Biosu açmayı demedim Failure fixed disk dedi normal olarak bilgisayar açılmıyor lütfen yardım edinEkli dosyayı görüntüle 11013
DMWv51.jpg

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Güncel

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Harddiski çıkarıp açmayı demedim sesler gitti fakat aynı ekran çıkıyor yukarıdaki bios açılırken bu bilgisayar açılırken Ekli dosyayı görüntüle 11014

Ozzynight

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Kardeşim kasayı aç bios pilini sök hardisk ida yada sata ise kabloları sök 5 dakika bekle pc aç çalışır power yetersiz gelirse sistem bazen tıkanır ondanda olur mekanik arıza çözüm bulunur

efsanevidemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi ilk olarak benimki dizüstü , bios pili nerde bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
3 türlü sorun olmuş olabilir

1: Hdd arızalı olup bios görmüyor olabilir
2: setup (Bios) dan boot sırasında en üste Lan üzerinden boot gelmiş olabilir, En üste Hdd yi ayarla
3: Hdd sağlam ama C sürücüsü raw olmuş yada silinmiş olabilir.

Herhangi bir format cd yada usb si ile windows yüklemesi başlat hdd biçimlendirme menüsü gelince oradan C sürücüsü ve diğer sürücüler ne durumda görebilirsin, boş alan ile toplam alan aynı ise formata devam et derim.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
uyku modu hazırda bekletin yeni adı galiba muhtemelen windows pert olmuş hdd kaynaklı yeni kurulum olmazsa başka pcde hdd'yi sıfırla tekrar dene ...
vaktin çok hdd elinde kalırsa dert etmezsen linux mint live cd aç uç birimi aç:
sudo su>enter
dd if=/dev/zero/ of=/dev/ diskin adı sata sda...sdc olur adın sonuna bs=1m
sınırlı sorumluluk içerir işlem diskin boytuna göre uzun olabilir 120gb 10 saat mesela ve işlem bitmeden pcyi kapatma hdd ölür elektrik kesilirsede ölür bundan tarafım ve sdn mesuliyet kabul etmez her hdd bozana hdd veremeyiz.

efsanevidemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
XP format CD ile denedim HDD yok diyor( mavi ekran) confickerbelasi elimde başka bilgisayar yok gidip bilgisayarcıya sıfırlatcam büyük ihtimalle HDD çöpe gidicek bakalım hayırlısı...

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
HDD'nin bozuk olduğunu mu düşünüyorsun yani ?

efsanevidemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence HDD bozuldu bilgisayarcıya götürcem garip olan kısmı şimdi hiçbir ses çıkmıyor

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127