PC Toplama

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Sistem güzel fakat işlemciyi i5 4460 alın alamıyorsanız ileride yükseltirsiniz. Doların düşmesini bekleyedebilirsiniz. Daha karlı olur. Aynı zamanda Nvidia'nın yeni mimari kartlarıda çıkabilir. GTX970 ile denk bir fiyata çok daha performanslı kartlar olacak muhtemelen.

Solucan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
35
iŞLEMCİN GÜZEL OVERCLOCK YAPABİLECEKSEN AL AMA YAPARSIN YA 20.YILA ÖZEL İ3 GÜCÜNDE O.C İLE İ5 E DENK GELİYOR

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Işlemci HM81Plus anakartda özel olarak overclocklanabililiyor ve i5 4690 hızına çıkabiliyor.
Anakartta oc yapıldığını biliyorum oc yapıldığı zaman G3258 ısınıyor ona ek bir soğutucu almak gerekli yüksek frekansları çıktığında dayanıp verimli çalışması gerekir directx 12 çıktı artık çekirdek sayısının önemi var o çift çekirdekli bir işlemci artık çift çekirdek alınmaz.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Anakartta oc yapıldığını biliyorum oc yapıldığı zaman G3258 ısınıyor ona ek bir soğutucu almak gerekli yüksek frekansları çıktığında dayanıp verimli çalışması gerekir directx 12 çıktı artık çekirdek sayısının önemi var o çift çekirdekli bir işlemci artık çift çekirdek alınmaz.
3.7-3.9 ghz stok fanla kullananlar var hala taş gibi ve ısınma çok da değil. Her türlü I3 ten daha iyi bunu tartışmayalım. Daha fazla çekirdeği olması gücü artırmıyor.

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
3.7-3.9 ghz stok fanla kullananlar var hala taş gibi ve ısınma çok da değil. Her türlü i3 ten daha iyi bunu tartışmayalım. Daha fazla çekirdeği olması gücü artırmıyor.
Directx 12nin gelmesi ile birlikte çekirdek sayısı önemli oldu o eskiden iyiydi fakat artık çekirdek sayısı öenmli oldu oc yapacaksan 4 ghz üstüne çıkman gerek zaten soğutucu lazım.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Boş boş konuşmayın. Arkadaşa burada gelmiş i3 4160 öneriyorsunuz. Normalde tartışmak istemem pek ama arkadaşı yanlış bilgilendiriyorsunuz. Bilhassa yabancı forumları araştırmanızı tavsiye ederim. Son sözüm budur alıntılamayın.
[MENTION=464179]Asil227[/MENTION] , siz de işlemciyi G3258'i iyi araştırın öyle karar verin, o fiyata hiçbir şekilde pişman etmeyecektir, on numara işlemcidir.

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
7200 Rpm hdd tercih edin. Intel Pentium'u bende tercih etmezdim ileriye dönük bir makina yapacak isem. Tabi bütçe el vermiyorsa yapacak bir şey yok.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
@memogoren
asıl boş konuşan sensin ikinizde çöp işlemci öneriyorsunuz... millet size güvenip çöpe para saçıyor... intel fanbotları...

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Kardeş sana anca ben yardım edebilirim, ben bu sistemde gta5 oynuyorum ama şöyle bir handikapı var, mesela fifa2015 yi benim sistemde oynayamıyorum, nedeni ise oyunun 4 çekirdek isteği, bir türlü oyunu düzeltemedim, mecburen sildik, diğer bütün oyunlarda hiçbir sıkıntı yok, ultra ayarlarda bütün oyunları ben bu sistemde çok rahat bir şekilde oynayabiliyorum.

Sistemim
intel g3220 3ghz
gtx 960 4 gb 128bit
4 gb ddr3 1600mhz x2
120 gb ssd3

Kanıtlayabilirimde, sana tavsiyem WD 3.5" 2TB Caviar Green Sata 3.0 64MB Cache intellipower Harddisk kaldır ve en az i3 yada i5 bir işlemci alman, yada 1tb düşürüp i3 işlemci alman. Yok eğer böyle sistem iyi dersen, fifa 2015 ve fifa 2016 oyunları oynatmayacaktır. Sırf işlemci çift çekirdek olduğu için.

Asil227

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim Ben Zaten Stok Fanı Kullanmıyacam Zalmannın 87 liralık bir işlemci soğutucusu kullanıcam yukarda yazıyor dikkatli oku biraz

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
G3258'ü öldürmeyin, çok büyük bir nimettir tabi faydalanmasını bilene. Bilmeyenler utansın.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sizce Almalımıyım Herkes Farkılı Bişey Söylüyor

4 çekirdekli oyunlardsa sıkıntı yaşarsın. İleriye dönük bir oyuncu işlemcisi değil ama online oyunlar için ve diğer işler için baş tacı bir işlemcidir. Abartısız 7 sene götürebilecek güç var içinde.

Asil227

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4 çekirdekli oyunlardsa sıkıntı yaşarsın. İleriye dönük bir oyuncu işlemcisi değil ama online oyunlar için ve diğer işler için baş tacı bir işlemcidir. Abartısız 7 sene götürebilecek güç var içinde.
peki ileriye dönüşlü ve 4 çekirdekli oyunlarda sıkıntı çıkarmayacak bir işlemci öneriniz varmı

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Pentium fiyatına AMD'nin en güzel işlemcisini alabilirsiniz.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Hayır Anakartınızı AMD uyumlu almalısınız.

MertYurdakul

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şimdi isim vermek istemiyorum reklam olmasın diye fakat aklımdan geçen videoyu izlemişsiniz sanırsam ''kalk recep , otur ali , dur recep , tamam ali'' +12 yaş izleyici kitlesine seslenen bir video kalkıpta onlar övdü diye +1000 tl üstü ekran kartına böyle bir işlemci almak saçmalık olur i5 serisine yönelmenizi tavsiye ediyorum o/c performansı iyi olabilir fakat bu ekran kartından verim alamazsınız çok büyük fps kayıplarına yol açar.

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Şimdi isim vermek istemiyorum reklam olmasın diye fakat aklımdan geçen videoyu izlemişsiniz sanırsam ''kalk recep , otur ali , dur recep , tamam ali'' +12 yaş izleyici kitlesine seslenen bir video kalkıpta onlar övdü diye +1000 tl üstü ekran kartına böyle bir işlemci almak saçmalık olur i5 serisine yönelmenizi tavsiye ediyorum o/c performansı iyi olabilir fakat bu ekran kartından verim alamazsınız çok büyük fps kayıplarına yol açar.
Bu bütçeyle i5 toplamak hayal ekran kartını düşürmek zorunda kalırsın.