Pc topladım.Düşünce ve önerileriniz...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sum41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sum41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
AMD Fx 6100 bulldozer AM3+ 16M 3.1 GHZ 8 Çekirdek İşlemci
AMD Fx 6100 bulldozer AM3+ 14M 3.3 GHZ 6 Çekirdek İşlemci
sizce işlemcilerden hangisini tercih etmeliyim
ASUS ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5, 1280 MB, PCIExp GDDR5, 320 bit (Ekran kartı)
Asus M5A99X EVO Amd 990X/SB950 AM3+ Soket DDR3 2133 Mhz (O.C.) Sata 3.0 Usb 3.0 (Anakart)
Kingston 4GB 1600MHz DDR3 HyperX (ram)
Dark Raptor DKCHRAPTOR600HP Mavi Led Fanlı USB 3.0 ve eSATA (Kasa)

Alkolog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bulldozer işlemciler beklenen başarıyı elde edemedi , Phenom II X6 1100T tercih etmeniz daha mantıklı olur

sum41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asus M5A99X EVO Amd 990X/SB950 AM3+ Soket DDR3 2133 Mhz (O.C.) bu anakart Phenom II X6 1100T bu işlemci ile uyuşurmu ?

--- Mesaj Güncellendi ---

bide bulldozerlerin ne tür kötü yanları var?

Reaksiyon puanı
31
İşlemci olarak intel diyoruz başkada bir şey demiyoruz fakat bunun için anakartınıda değiştirmek zorunda kalacaksın :D

sum41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende anakart yüzünden amd alıyorum :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bence de phenom x6 1090T gibi bir işlemci daha mantıklı. ancak bulamıyorsan fx-6100 de alabilirsin. fx işlemcilerde hangisi ucuza onu al. pek fark etmez. phenom alrısan yanına bir de cpu fan al. stok fanı çok sesli. :)

cetobey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım pc yi ne için kullanacaksan ona göre toplamanı öneririm. Öncelikle Oyun Pc toplıyacaksan kesinlikle amd derim. Yok ben grafik bazlı programlar kullanacam dersen ozaman intel işlemci derim.

Toplamayı düşündüğün sisteme göre oyun pc toplıyacaksın. Oyun pc de önemli olan çekirdek sayısı değil çekirdek hızıdır. Günümüzde Oyunlar çoğu hala 4 çekirdeği bile desteklemiyor. 2 çekirdek yetiyor. önemli olan çekirdek hızı yani. amd phenom II x4 3.5 ghz işlemci seni fazlasıyla tatmin edecektir oyun konusunda.

Anakart seçimine gelince ud5 yada ud7 am3+ anakartlar performans açısından oldukça tatmin edicidirler. Daha stabil çalıştıkları gibi overclock olayını sadece bir düğmeyle halledebiliyorsun. sata 3 ve usb 3 destekli olmalarına dikkat et ama artık bu teknolojiler revaçta.

ramlerde ise kapasite ve mhz değerlerinden ziyade cl değerlerine bakmanı öneririm. Cl değeri ne kadar düşükse ram okadar düşük gecikme oranlarına sahiptir (örn: cl9:9-9-9-24 ikne cl7: 7-7-7-19 gibi)

eğer imkanın varsa SSD öneririm sata 3 destekli. Bilgisayarın hızına sen bile şaşıracaksın. Boyutu önemli değil işletim sistemini kuracak kadar olsun bile yeter.

Ekran kartı alırken ise dikkat etmen gereken bit ve çekirdek hız değerleridir. bunun için sana ufak bi ipucu vereyim. mesela gtx 560. gtx kısmından sonraki ikinci rakam önemli olan. yani burda 6 rakamı orta sınıf bir kartı ifade ediyor. 7-8-9 ise üst düzey kartları. Bu tamamen senin seçimine kalmış ama ben üst seviye kartları almanı öneririm.
Bide ekran kartı alırken amd ile amd radeon kartlar daha iyi çalışır diye bi yanlış var ortada. hiçde öyle değil. ekran kartı dedinmi sistemin ne olursa olsun nvidia dan şaşmıyacaksın.

Kasa için ise kesinlikle full tower kasaları tercih etmen. Hem içerisindeki hava sirkülasyonu daha iyi hemde yeni nesi ekran kartlarını rahat rahat yerleştirebiliryorsun içerisine.

Bu sistem için en aşağı 750watt power a ihtiyacın olduğunuda unutma. Gerisi senin bileceğin iş bunların benim görüşlerim.
inşallah faydalı olur senin için

trak99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
i5 2500k sanırım oyun bilgisayarlarının vazgeçilmez işlemcisi

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Intel Core i serisi alacaksan ve overclock ile uğraşmayacaksan "K" entegresi olanları almana gerek yok. O yüzden Intel Core i5 gayet idare edebilir seni. Ama alırken 1. nesil değil 2. nesil işlemci almaya özen gösterin. i5 lerin hepsi aynı performansta değil sonuçta.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
K olan ve olmayan işlemciler arasında (2500/2500K gibi) 50 lira fark var. o farkı verip K serisi işlemci almaya değer. günümüzde overclock işi çocuk oyuncağı. hiç bilmeyen biri bile tek tuşa basarak oc yapabilir. artık anakartlar otomatik oc yapabiliyor.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yani ben onu işin uzun sürüp yada yapılabileceğinden değil de hani bilmeyebiliriz K olunca herkes bir ayrı hava atma peşine düşüyor ama sorsan ki nedir bilmez ne işe yaradığını. Dediğin gibi anakartlar da bize o imkanı sağlıyor. Artık karar alacak kişiye kalmış