Pc Özellikleri Iyi Ama Kasıyor...

birkanct

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Merhabalar, öncelikle PC özellikleri şu şekilde
İntel Pentium E5700 3.00GHZ
4 GB DDR3 RAM
NVIDIA GeForce GT 730 2 GB

Sistem çok iyi değil ama düşük sistem gereksinimleri olan oyunlarda fps düşük, nedenini çok araştırdım çözüm yolları denedim olmadı, FS 19, ETS 2, NFS MW 2012 gibi oyunları en azından 50-55 FPS alabilirim sanki ama genelde 30-35 FPS. Örneğin FS19 açıkken sistemde istatistikler (İşlemci Kullanımı %80 ve 100° derece, GPU kullanımı %100 ve 60°, Ram kullanımı 2500 MB)

not; format atıp, antivirüs taraması yaptım geçmedi.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
4 GB DDR3 RAM

Sistem çok iyi değil ama düşük sistem gereksinimleri olan oyunlarda fps düşük, nedenini çok araştırdım çözüm yolları denedim olmadı, FS 19, ETS 2, NFS MW 2012 gibi oyunları en azından 50-55 FPS alabilirim sanki ama genelde 30-35 FPS. Örneğin FS19 açıkken sistemde istatistikler (İşlemci Kullanımı %80 ve 100° derece, GPU kullanımı %100 ve 60°, Ram kullanımı 2500 MB)

Yani normal hocam gt 730 dan falza bir performans beklemeyin

fortekno

Asistan
Reaksiyon puanı
189
4 GB ram 32 bitlik bir sistemde 2.5 GB gibi görev yapar yani ram kullanımınız %100.
Mümkünse Ram'inizi 8 GB'ye yükseltin.

birkanct

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Yani normal hocam gt 730 dan falza bir performans beklemeyin
Nvidia oyun uyumluluğunda GT 730 için, bu belirttiğim oyunlar için mükemmel veya iyi yazıyor. birçok oyun için mükemmel diye belirtilmiş. (nvidia denetim masasında)
Mesaj otomatik birleştirildi:

4 GB ram 32 bitlik bir sistemde 2.5 GB gibi görev yapar yani ram kullanımınız %100.
Mümkünse Ram'inizi 8 GB'ye yükseltin.
Yazmayı unutmuşum, pc 64 bit

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Fs19, min sistem gereksinimi için istediği ekran kartı gtx 650, işlemci i3-2100T
ETS2 min ekran kartı gts 450

Şöyle bir durum var ki minimumda yazan ekran kartları ve işlemciler bile sizin sahip olduklarınızdan güçlü. Ayrıca tavsiye edilen sistem gereksinimlerini birebir karşıladığınızda bile muazzam fpsler alacağınız anlamına gelmez. Orta ayarlarda ortalama bir değer için belirtilmiştir. (60-75 fps)
Ve saydığınız oyunlar nfs haric sürekli güncelleme alıyor. Güncelleme aldıkça grafikler, sesler, haritalar, araçlar değişiyor. Oyunu yayınlayanlarda sürekli sistem gereksinimlerini değiştirmeyebiliyor.

Fs19 da eski sürümler beta kısmında varmı bilemiyorum ancak Ets2 de eski bir sürüme geçip daha yüksek fps alabilirsiniz.

birkanct

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Fs19, min sistem gereksinimi için istediği ekran kartı gtx 650, işlemci i3-2100T

Şöyle bir durum var ki minimumda yazan ekran kartları ve işlemciler bile sizin sahip olduklarınızdan güçlü. Ayrıca tavsiye edilen sistem gereksinimlerini birebir karşıladığınızda bile muazzam fpsler alacağınız anlamına gelmez. Orta ayarlarda ortalama bir değer için belirtilmiştir. (60-75 fps)
Ve saydığınız oyunlar nfs haric sürekli güncelleme alıyor. Güncelleme aldıkça grafikler, sesler, haritalar, araçlar değişiyor. Oyunu yayınlayanlarda sistem gereksinimlerini değiştirmeyebiliyor.

Fs19 da eski sürümler beta kısmında varmı bilemiyorum ancak Ets2 de eski bir sürüme geçip daha yüksek fps alabilirsiniz

Ve saydığınız oyunlar nfs haric sürekli güncelleme alıyor. Güncelleme aldıkça grafikler, sesler, haritalar, araçlar değişiyor. Oyunu yayınlayanlarda sistem gereksinimlerini değiştirmeyebiliyor.

Fs19 da eski sürümler beta kısmında varmı bilemiyorum ancak Ets2 de eski bir sürüme geçip daha yüksek fps alabilirsiniz.
cevap için teşekkürler, Benim şikayetim bu oyunlarda daha yüksek fps için ne yapılmalı? ya da hangi donanımdan dolayı sıkıntı yaşıyorum? psu sanırım 350w yetermi, o problem yaparmi o da var aklımda

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
cevap için teşekkürler, Benim şikayetim bu oyunlarda daha yüksek fps için ne yapılmalı? ya da hangi donanımdan dolayı sıkıntı yaşıyorum? psu sanırım 350w yetermi, o problem yaparmi o da var aklımda
Psu yetmediği yerde sistem kendini kapatır. Malesef düşük fps almanın sebebi tek bir donanım değil genel olarak bilgisayarın kendisi.
Sanırım tek bir donanım değiştirerek işleri yoluna koymanız zor. O işlemciye takılabilecek en iyi ekran kartlarından birini kullanıyorsunuz diye biliyorum.

Anakart masrafına girmeden işlemciyi q9650/q9500/q9400 gibi bir modele yükseltip ekran kartını gtx 750ti yaparsanız şuankine nazaran ciddi bir artış yaşarsınız.
Tabi ne kadar kârlıdır yeni sistem dizmeye göre 2. el bulacağınız fiyata bağlı.

birkanct

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Psu yetmediği yerde sistem kendini kapatır.
Sanırım tek bir donanım değiştirerek işleri yoluna koymanız zor. O işlemciye takılabilecek en iyi ekran kartlarından biri diye biliyorum.
Anakart masrafına girmeden işlemciyi q9650/q9500/q9400 gibi bir modele yükseltip ekran kartını gtx 750ti yaparsanız şuankine nazaran ciddi bir artış yaşarsınız.
Tabi ne kadar kârlıdır yeni sistem dizmeye göre 2. el bulacağınız fiyata bağlı. Yani ekran kartı ile işlemci yetersiz demek mi oluyor

Psu yetmediği yerde sistem kendini kapatır. Malesef düşük fps almanın sebebi tek bir donanım değil genel olarak bilgisayarın kendisi.
Sanırım tek bir donanım değiştirerek işleri yoluna koymanız zor. O işlemciye takılabilecek en iyi ekran kartlarından birini kullanıyorsunuz diye biliyorum.

Tabi ne kadar kârlıdır yeni sistem dizmeye göre 2. el bulacağınız fiyata bağlı.
Yani ekran kartı ile işlemci yetersiz demek mi oluyor? Bir de mesela FS19 da harita da satın alınan tek araç ile hareket ederken 45 FPS lerde ama çok şey satın alındığında, araçların durduğu o yöne doğru bakınca birden 20fps oluyor yani ne kadar çok arac varsa haritada o kadar düşüyor fps

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Malesef evet.

Şayet sıfır sistem alma planınız varsa, bir süre oyunların sürümlerini düşürüp o şekilde idare edebilirsiniz. Doğrusu bu ara ne 2. elde ne sıfırda hayır yok. Her şey ateş pahası.

Yani ekran kartı ile işlemci yetersiz demek mi oluyor? Bir de mesela FS19 da harita da satın alınan tek araç ile hareket ederken 45 FPS lerde ama çok şey satın alındığında, araçların durduğu o yöne doğru bakınca birden 20fps oluyor yani ne kadar çok arac varsa haritada o kadar düşüyor fps
Evet bu fps düşmesi gayet normal bir durum. Oyunda bakış açınızdaki bölge ne kadar karmaşıklaşırsa ekran kartı ve işlemci üzerine düşen iş o kadar zorlaşıyor demektir. Mesela tam tersi bir örnek verecek olursam, gökyüzü genelde en sade kısım olduğundan havaya bakarkende fps bir o kadar artar.

Son düzenleme:

birkanct

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Malesef evet.

Şayet sıfır sistem alma planınız varsa, bir süre oyunların sürümlerini düşürüp o şekilde idare edebilirsiniz. Doğrusu bu ara ne 2. elde ne sıfırda hayır yok. Her şey ateş pahası.

Evet bu fps düşmesi gayet normal bir durum. Oyunda bakış açınızdaki bölge ne kadar karmaşıklaşırsa ekran kartı ve işlemci üzerine düşen iş o kadar zorlaşıyor demektir. Mesela tam tersi bir örnek verecek olursam, gökyüzü genelde en sade kısım olduğundan havaya bakarkende fps bir o kadar artar.
evet doğru yere bakarken 60FPS oluyor. Cevaplarınız için teşekkürler.

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
4 GB DDR3 RAM

Kimse de dememiş ki işlemcinin 100 derece olması normal değil diye...

Genel bir temizlik yapın. Soğutucu temizliği, kasa temizliği ve anakart temizliği olmak üzere genel bir bakım lazım. İşlemci ve ekran kartının termal macununu da yenileyin. Bu arada ekran kartında bir sorun yok ama ekran kartını uzun süredir kullanıyorsanız termal macununu yenilemeniz iyi olacaktır.

Ayrıca sisteminiz FS19 için pek de yeterli değil. Ama üstte belirttiklerimi yaptıktan sonra dropların azalacağını veya gideceğini düşünüyorum.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567

Genel bir temizlik yapın. Soğutucu temizliği, kasa temizliği ve anakart temizliği olmak üzere genel bir bakım lazım. İşlemci ve ekran kartının termal macununu da yenileyebilirsiniz. Bu arada ekran kartında bir sorun yok ama ekran kartını uzun süredir kullanıyorsanız termal macununu yenilemeniz iyi olacaktır.

Ayrıca sisteminiz FS19 için pek de yeterli değil. Ama üstte belirttiklerimi yaptıktan sonra dropların azalacağını veya gideceğini düşünüyorum.
Valla doğru dedin helal :D Sen söyledikten sonra 2. de gözüme ilişti en sağa saklanmış ?

birkanct

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15

Genel bir temizlik yapın. Soğutucu temizliği, kasa temizliği ve anakart temizliği olmak üzere genel bir bakım lazım. İşlemci ve ekran kartının termal macununu da yenileyin. Bu arada ekran kartında bir sorun yok ama ekran kartını uzun süredir kullanıyorsanız termal macununu yenilemeniz iyi olacaktır.

macunlarıni kontrol etmiştim, bilgisayarı aldığımda soğutma sorunu vardı 2 tane daha fan alıp takmıştım..

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
macunlarıni kontrol etmiştim, bilgisayarı aldığımda soğutma sorunu vardı 2 tane daha fan alıp takmıştım..
İşlemciye furmark testi yapmayı da deneyebilirsiniz. Büyük bir ihtimal sorun işlemciden kaynaklı.

Sistem güncellemelerini de tam olarak yapabilirseniz harika olur. Bazı sistemlerde işletim sisteminden kaynaklı olarak bu sorun olabiliyor. Bizzat kendim sıfır topladığım bir sistemde yaşamıştım. Genel bir güncelleme yapınca düzelmişti.

Son düzenleme:

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
İşlemci termal macunu ortalama 6 ayda 1 senede bir değişir. Kalitesiz termal macun 2 3 ayı görmeden işlevini yitirebilir. Ekran kartında süre dahada uzundur. Oyuna girdikten 30 dk 1 saat sonta 60 ise fazlasıyla iyi. Ekran kartına ilişme ? İşlemcin ciddi anlamda ısınıyor fanda veya macunda sorun vardır.

birkanct

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
İşlemci buna rağmen bu derecelere geliyorsa oyunun ağırlığından kaynaklıdır. LoL, VALORANT gibi basit oyunlarda durum nasıl?

Furmark testi yapmayı da deneyebilirsin
Birazdan yapacağım testi, hangi ayarlarda yapmamı önerirsiniz

İşlemci termal macunu ortalama 6 ayda 1 senede bir değişir. Kalitesiz termal macun 2 3 ayı görmeden işlevini yitirebilir. Ekran kartında süre dahada uzundur. Oyuna girdikten 30 dk 1 saat sonta 60 ise fazlasıyla iyi. Ekran kartına ilişme ? İşlemcin ciddi anlamda ısınıyor fanda veya macunda sorun vardır.
fan takviyesi yapmadan once o da 90° oluyordu şu an iyi evet ?

İşlemciye furmark testi yapmayı da deneyebilirsiniz. Büyük bir ihtimal sorun işlemciden kaynaklı.

Sistem güncellemelerini de tam olarak yapabilirs

eniz harika olur. Bazı sistemlerde işletim sisteminden kaynaklı olarak bu sorun olabiliyor. Bizzat kendim sıfır topladığım bir sistemde yaşamıştım. Genel bir güncelleme yapınca düzelmişti.

Fs 19 kalabalık bir ortamda ve tüm araçlar iade edildiğinde ki istatistikler.

Ekli dosyalar

• IMG_20210419_023945.jpg
    IMG_20210419_023945.jpg
    198.2 KB · Görüntüleme: 202
  • IMG_20210419_024427.jpg
    IMG_20210419_024427.jpg
    199.2 KB · Görüntüleme: 201
Son düzenleme:

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
4 GB DDR3 RAM

Sistem özellikleriniz iyi değil. Eski bir Pentium işlemciniz var. GT serisi ekran kartları giriş seviyesi ekran kartı olduklarından dolayı iyi performans vermezler. Bütçeniz var ise sizlere tavsiyem yeni bilgisayar toplamanız.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Birazdan yapacağım testi, hangi ayarlarda yapmamı önerirsiniz

fan takviyesi yapmadan once o da 90° oluyordu şu an iyi evet ?

Fs 19 kalabalık bir ortamda ve tüm araçlar iade edildiğinde ki istatistikler.
Kasa içi hava sirkülasyonu iyiyse cpu fan veya termalinin işi bitik. 99 derece olması gerekenin üzerinde. O sıcaklıkları 60 70 dereceye düşürdüğünüzde 3 5 fps artışı olur. Drop yeme pc kapanma gibi sorunlarınız olmaz.
Bu şekilde anca işlemciyi yersiniz.

birkanct

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Kasa içi hava sirkülasyonu iyiyse cpu fan veya termalinin işi bitik. 99 derece olması gerekenin üzerinde. O sıcaklıkları 60 70 dereceye düşürdüğünüzde 3 5 fps artışı olur. Drop yeme pc kapanma gibi sorunlarınız olmaz.
Bu şekilde anca işlemciyi yersiniz.
toplam 4 GB ram'in 2.5 GB boş, oyunda da ram kullanımı yaklaşık 2.5 gb yani kasma ram kaynaklı olabilir mi? oyunda iken boşta 100 mb gibi ram kalıyor.

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
toplam 4 GB ram'in 2.5 GB boş, oyunda da ram kullanımı yaklaşık 2.5 gb yani kasma ram kaynaklı olabilir mi? oyunda iken boşta 100 mb gibi ram kalıyor.
Bundan değil. Büyük bir ihtimal FS19 sisteminizde kasıyor. Sisteminizde stabil olarak çalışabilecek VALORANT, LoL gibi oyunları deneyebilir misiniz?

birkanct

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
işlemci ve ekran kartı macununu silip tekrar yeniledim, Win 10 formatlayıp tüm güncellemeleri yükledim gözle görülür artış oldu