Pc me El Yapımı Soğutma Görüşleriniz.

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar geçen günlerde elime küçük bir su pompası geçti enerjiyi 220/50 alıyo bende kendi sıvı soğutma yapmaya karar verdim ama sizce ne kadar verim alabilirim

sogutmase0.jpg

1- kırmızı ile çizğiler soğutma blogu
2- mavi çizgiler ise 3-5 mm çapında bakır boru

(bakır borular soğutmayı delip içinden geçecek)

açıkcası bu sizece verim ala bilirmiyim P4 D 820 2.8
ısı değerleri
---CPU---
--boştayken 50-55 C
--yüklü iken (crysis oynarken) 60-65 C
---anakart---
boştayken 40-45 C
yüklüyken (crysis) 45-50 C

sizce gerek varmı ve ne kadar verim alabilirim daha doğrusu işe yararmı sıvıyı soğutmayı dert etmeyin onun çaresi var bende :D

şimdiden saolun arkadaşlar

Burak YILDIRIM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam..

Sıvı soğutmalar tabiki fanlı soğutmalardan çok daha iyidir. İçinden normal su geçirecekseniz çok gözle görülür bir fark olmayacaktır. Sadece daha az sessizlik olur ki bu da uğraşınıza değmeyebilir. Ayrıca tehlikelidir. Dikkatli olmadığınız taktirde tüm sisteminizi kaybedebilirsiniz. Çünkü el yapımı olacak belki bir ay uğraşacaksınız. Ortaya çıkan şey sizi tatmin etmeli diye düşünüyorum.

Bir de sulu soğutmaya sisteminizin ihtiyacı olup olmadığı konusu var. Benim fikrim sizin sisteminizin böyle bir sisteme ihtiyacının olmadığı yönünde... Ha dersiniz ki çok soğuk sistem istiyorum. Çıkarın balkona kasanızı.. Açın kapaklarını, görürsünüz ki önemli derecede düşüş var :) sadece Crysis oynamak için çok gereksiz. Neden sulu soğutma istediğinizi yazarsanız size daha çok yardımcı olabiliriz.

Saygılar.

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Biraz para biriktir ve benim kullanmış olduğum Asus soğtucudan al ayarlamalı ve cok güzel sessiz sedasız kullan..

3_FANASUS000000120.jpg

asus-v60-cebit-2007.jpg

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
1.cisi Burak Yıldırım kalın yazı yazma hepsini
2.cisi bu ortadan geçirdiğin ne işe yarıycak?
3.cüsü evet bi soğutma sistemi gerekir sana

mutluonayli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
50-55 bence iyi.ben battlefield 2 oynarken 60 normalde 55 sen kafanı yorma arkadaş. 80 den aşağı korkma bye

masterdevil

Doçent
Reaksiyon puanı
2
80 e kadar iyi de 80 max.
Sogutucu cok onemli bir konu bence.