Pc Kendini Resetliyor

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bilgisayar kendi kendine reset atıyo arkadaşlar neden olabilir?

oduncu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kasayı açıp işlemcinin üzerindeki fan dönüyomu ona bak
eğer dönüyorsa kasanın güç kaynağını değiştir (değiştirmeden önce bir bilgisayarcıya sorsan daha iyi olur)

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kasanın kapağını hep açık tutuorum zaten, fan dönüyo. bi de home basic yüklüyken restliodu ama şimdi xp yükledim şu an resetlemio. acaba home basic çok yoruo da sıcaklıktan mı resetliodu?

YgmuR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ogrendigim iyi oldu benim de devamli olmasada arada bir resetleniyor kendi kendine bazensayfalar donuyor islem yok dedigi zaman oluyor fazla yukleniyorum gibime geliyor galiba ...

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Çok Farklı Resetleme sebepleri olabilir , yazılımsal kaynaklanan sorunların yanında Donanımsal sorunlarda olabilir , işlemci ısısı , ekran kartı ısısı ( Yeni Çoğu Ekran kartında VPU Recovery özelliği var Bu özellik olası ısınma durumunda yada grafik kartının kilitlenmesi veya benzeri bi durumda sadece Grafik Kartını Resetleyip sistemin Resetlenmesini engeller) gibi sorunlardanda kaynaklanıyor olabilir. Tam Olarak ne yaptığında , ne yapıyorken resetlediğini söylersen Daha iyi fikir yürütebiliriz. :)

YgmuR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben sayfalara fazla yogunlastigimda adrese gitmesi icin acele ettigim zaman donuyor ve resert atiyor ...

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Sevgili YgmuR
Olası ısınma problemlerini ortadan kaldırmak için istersen uygun bi zamanda kasanın içini tozdan temizle , Problemin ısınmadan kaynaklı olup olmadığını anlamak için Bechmark yazılımları kullanarak hem sisteminizi test edebilirsiniz hemde sistemi yorarak ısınıp ısınmadığını gözlemleyebilirsiniz , yazılımsal sebeplerle Resetleme olayını tesbit etmek bi hayli zor oluyor (:

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2 kere başıma geldi. biri msn de sohbet ederken, diğeri oyundayken?

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
kasanın kapağını hep açık tutuorum zaten, fan dönüyo. bi de home basic yüklüyken restliodu ama şimdi xp yükledim şu an resetlemio. acaba home basic çok yoruo da sıcaklıktan mı resetliodu?

kasanın kapağını açık bırakma, çünkü tozları daha kolay toplarsın o zaman. o da fanların düzgün çalışmasını engeller...

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yoksa home basic in kastığı için sıcaktan restlediği yok diosunuz yani?

eozulu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yaz aylarında sıkça olan birşey genelde işlemcinin ısınmasından kaynaklanıyor. işlemci ısınırsa makine kilitleniyor eğer haddinden fazla ısınıyorsada güvenlik amacıyla bilgisayar kendini resetliyor.

Eğer sık sık resetleniyorsa ve belli bir noktada resetleniyorsa daya işlemci fanına bir tane elektrik süpürgesi sonra donduğu veya resetlediği yerde tekrar bak sorun çıkıyormu. Ben böyle denemiştim. Xp kurarken donuyordu dayadım süpürgeyi donduğu noktayı geçti. sonra gittim biraz termal macun ile yeni bir fan taktım sorun kalmadı. cahilce ama işe yarıyor ;)

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Kasa kapağı açık durması pek iyi değil kendi fikrim . Çünkü üreticiler belli ölçümler sonucu soğutma dengesini ayarlıyorlar.Kasanın kapağını açman negatif yönde o dengeyi bozmuş olabilir. İşletim sistemini yeniden kur bence anlattığından yola çıkarsak sorun işletim sisteminde

sazan06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arada bi duş alsın kasa. soğuk kola falan ikram et. belki kafası bozulmuştur, format at gitsin. virüs girip ishale neden olmuş da olabilir.

Turk_ST@Rs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
işletim sistein xp ise xp cdni takıp onarım yaparsan buyuk1 ihtimal sorunun çözulmuş olacaktırtekrar devam ediyrsa ramleri yada power degiştirip dene;)

YgmuR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sevgili YgmuR
Olası ısınma problemlerini ortadan kaldırmak için istersen uygun bi zamanda kasanın içini tozdan temizle , Problemin ısınmadan kaynaklı olup olmadığını anlamak için Bechmark yazılımları kullanarak hem sisteminizi test edebilirsiniz hemde sistemi yorarak ısınıp ısınmadığını gözlemleyebilirsiniz , yazılımsal sebeplerle Resetleme olayını tesbit etmek bi hayli zor oluyor (:

Tesekkurler
Bechmark bu yazilimi nette bulabilirmiyim pahali bir seymi satinmi almam gerek ?
ve en son olarak ,
Kod:
Turk_ST@Rs 'in dedigi gibi işletim sistein xp ise  xp cdni takıp onarım yaparsan buyuk1 ihtimal sorunun çözulmuş olacaktır

Neler yapabilirim (benim bir bayan oldugumu dusunun oyle yardimlarda bulunur iseniz ) daha cok sevinecegim. Tskler Sevgilerimle

Turk_ST@Rs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Tesekkurler
Bechmark bu yazilimi nette bulabilirmiyim pahali bir seymi satinmi almam gerek ?
ve en son olarak ,
Kod:
Turk_ST@Rs 'in dedigi gibi işletim sistein xp ise  xp cdni takıp onarım yaparsan buyuk1 ihtimal sorunun çözulmuş olacaktır
Neler yapabilirim (benim bir bayan oldugumu dusunun oyle yardimlarda bulunur iseniz ) daha cok sevinecegim. Tskler Sevgilerimle
ozaman size sıfırdan anlatım yapayım xp onarımı için resimleri istemeyin cunki bugun servis kapalı öncelikle başlangıc nesnesini cd yada dvd hangisini kulanıyorsanız bilemicem okuyucunuza alın ondan sonra xp cdnizi taktıktan sonra cd den önyeklemek için 1 tuşabasın dicek bu işlemi yaptıktan sonra donanımları tanıcak ondan sonra karşınıza 1 ekran cıkcak orda R tuşuna basındicek Cmdcons konsolu acılcak ondan sonra chkdsk /r komutunu girdikten sonra sistemdeki bozuklukları duzelticek eer bu işlemden sonra tekrardan resetlemeyapıyorsa pc aldıgınız servise götürmezinizde fayda var buyuk 1 ihtimal ramlarden yapıyor olabilir
;)

Shadow_tr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vistadan kaynaklanıyor vista cpu kullanı mı %40 kadar çıkar onun için işlemci ısınıyor reset atıyor pc

Yasko

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kasanın yan kapaklarını çıkar.üfleyen o makineyle ekrankartı ve fan olan heryere üfler:D systemde bi bozukluk ta olabılır.suanada kadar ben ıkı yöntemle hallettım.üflet ve format at. genelde sorun bu

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar aynısı bendede oluyor .Bence bilgisayarın hardısk i çizik veya işletim sistemi çizik.Çizik olan yere geldimi okuyamadıgı ıçın resetlıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler bende Oyuna giriyom sonra oyun donuyo PC'nin res sesi geliyo ama PC hala acık oyuna tekrar girmeyi deniyom geliyo gidiyo??

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Banada Yardım Arkadaşlar Bilgisayar Kendini Resetliyor Bios ta Resetledim Fanlarıda Temizledim Formatta Attım :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim bilgisayar açar açmaz kendini resetliyoo bazen açılıyor yarım saat geçtikten sonra kendini resetliyor bana yardım edebilirmisiniz?