Pc kendiliğinden kapanıyor.

tuning79

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Günaydın arkadaşlar
Benim bilgisayar kendiliğinden kapanıyor.Pc başında daha hiç yapmadı sadece indirmeleri yaparken gece acık bıraktığımda,sabah bakıyorum ki kapanmış.Açmaya çalışıyorum açılmıyor,anakartın üzerindeki güç kablosunu söküp tekrardan takıyorum açılıyor.Sebeb ısınma falan kaynaklı diye düşünüyorum ama bence hayır alakası yoktur çünkü kasamın serin çalıştığına eminim.Isınma gibi bir sorun değilse başka neden olabilir...

Güç kaynağı: hypowr 650 Watt
İşlemci Phenom 9500
Anakart :biostar TA780G m+

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Güç kablosunu söküp tekrar takınca açılıyor diyorsun.Büyük ihtimalle anakartın yüksek voltaja maruz kalıp hasar görmüş genel olarak bu gibi sorunları anakart yapar imkanın varsa başka bi anakart ile teste et bence ilk önce anakarta bak.

tuning79

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet doğrudur ya anakartın üzerindeki güç kablosunu söküyorum bu 2. kez oldu her ikisindede güç kablosunu söküp taktıktan sonra hemen açıldı.Fakat normal çalışmada herhangi bir sorun yaratmıyor, açık bıraktığım zaman bununla karşılaşıyorum uzun süre açık kalmaya mı dayanmıyor acaba :)
Bana ilerleyen günlerde anakartımda bir problem yaratırmı ?

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
İlerleyen günler ne gözterir bilinme ama nezaman problem yaratacağı belli olmaz.sen en iyisi işini garantiye al.

tuning79

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Çok teşekkürler..
Umarım sıkıntı yaratmaz yeni bir işlemci için bütçe ayırmaya çalışıyordum :huh: