PC Kasanın Önündeki Power Tuşuyla Açılmıyor

dracula_55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.Konudada belirttiğim üzere bilgisayarın önündeki güç düğmesine bastığımda bilgisayar açılmıyor.Herşey çalışıyor fakat görüntü gelmiyor.Sonrasında arkasından power supply nin enerji duğmesini kapatıyorum 2 saniye bekledikten sonra açıyorum ve bilgisayar yeniden çalışmaya başlıyor ekranda geliyor.Bu sorunu yeni aldığım power supply i bilgisayara monta ettikten sonra yaşamaya başladım.Sizce nerde sıkıntı vardır.Yorumlarınınz için teşekkürler.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
PS'den kaynaklanıyor olabilir. Neden PS'i değiştirmiştin ki?

dracula_55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hazır kasa almıştım.Yeni ekran kartı alacağım için mevcut bulunan PS nin yetmeyeceğini düşündüğümden ocz 600w 80+ PS aldım.Kasada bulunan 300w dandik bir PS ydi.

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Merhaba arkadaşlar.Konudada belirttiğim üzere bilgisayarın önündeki güç düğmesine bastığımda bilgisayar açılmıyor.Herşey çalışıyor fakat görüntü gelmiyor.Sonrasında arkasından power supply nin enerji duğmesini kapatıyorum 2 saniye bekledikten sonra açıyorum ve bilgisayar yeniden çalışmaya başlıyor ekranda geliyor.Bu sorunu yeni aldığım power supply i bilgisayara monta ettikten sonra yaşamaya başladım.Sizce nerde sıkıntı vardır.Yorumlarınınz için teşekkürler.

Sorun belli... aldığın güç kaynağı sorunlu... yeni aldığına göre hemen değiştir...

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Kablolari tekrar gözden gecir. Büyük ihtimal güc kaynaginda sorun vardir, garantisi varken degistirmeni tavsiye ederim.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
  • Makinenin güçdüğmesine basıldığı halde açılmıyor, ön panel ışıkları yanmıyor...

• Bu tür durumda yapılması gereken ilk şey elektrik prizinde elektriğin olduğuna emin olmaktır. Daha sonra da makinenin tüm kabloları kontrol edilir,özellikle güç kablosu olmak üzere tüm kablolar sıkıca yerleştirilir. Sorun devam ediyorsa aşağıdaki adımları izleyin:

• Bilgisayarınız AT yapıda ise;
  • Büyük ihtimalle power supply (güç kaynağı) ünitesi arızalanmıştır. Yenisi ile değiştirmek gerekir.
  • Powerdüğmesi arızalanmış olabilir. Elektrik fişini sökün ve kasanın kapağını açarak power düğmesini çıkartın. Düğmenin ucundaki kontak kablolarını kalın bir iletkenle kısadevre edin ve kasanın arkasına elektrik kablosunu takın. Eğer makine açıldıysa arıza düğmededir. Bu durumda yenisi ile düğmeyi değiştirin. Elektrik fişi takıldığındadüğmenin ucunda 220 V olacağından dikkatli davranılmalıdır.
  • Bilgisayarınız ATX yapıda ise;
  • ATX anakartlarda “soft power on/off” özelliği bulunmaktadır. Güç kaynağı ünitesi anakarttan alacağı komutlar doğrultusundacihaza elektrik vermekte veya kesmektedir. Anakartın bu komutu vermesi için yine anakart üzerindeki “power on” jumperi kısadevre edilir. Bu işlem kasadaki açma kapama düğmesi ile yapılır. Eğer bu düğme bozuksa veya kablosu bu jumpere takılmamışsa bu işlem yapılmayacağından; anakart makineyi açmayacaktır. Düğmenin bozuk olma ihtimali düşünülerek anakart üzerindeki bu jumper başka bir ilenken ile (tornavida gibi) kısa devre edilerek makinenin açıp açmadığı kontrol edilir. Eğer açıyorsa düğme değiştirilir.
  • Güç kaynağının anakartagerilim veren kabloları haricindeki HDD, CD-ROM gibi cihazlara bağlı kabloları çıkartılır. Anakarta gerilim veren kablonun sıkı olmasına dikkat edilir. Power on jumperi kısa devre edilerek çalışıp çalışmadığına bakılır. Eğer makine açılıyorsa HDD veya CD-ROM gibi cihazlarda problem aranır.
  • Güç kaynağının bozuk olma ihtimaline karşı sağlam bir güç kaynağı takılarak makinenin açılıp açılmadığına bakılır.
  • Problem devam ediyorsa anakarta takılıses kartı, faks modem gibi opsiyonel kartlar çıkartılır ve yeniden açılması denenir. Buna rağmen problem yine çözülmediyse anakartın arızalı olma ihtimali yüksektir. Sağlam bir anakart takılır
  • Düğmeye basıldığında tüm ışıklar yanıyor; fakat, hiçbir ses ve görüntü yok...
  • Problem büyük ihtimalle anakarttadır. Bu duruma özellikle CIH virüsü ile BIOS’un bozulması sonucu rastlanır. BIOS’un yeniden yazılması denenir. BIOS’un yeniden yazılması kitabın anakartlarla ilgili bölümünde anlatılmıştır. Olmuyorsa anakart değiştirilir.
  • Bu duruma makine montajı ilk yapıldığında rastlanmışsa ve CPU saat ayarları anakart üzerinde jumperler ile yapılıyorsa bu ayarların doğru yapıldığına emin olur. Farklı bir çarpanın seçilmesi bu duruma sebep olabilir.

dracula_55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Makine atx yapıda ama o yazdıklarınızı yapabıleceğimi sanmıyorum :) Pc ye aynı şekilde çalıştırmaya devam etsem herhangi bir zarar verir miyim ?

erasier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum anakart üzerindeki switch girişlerini çıkartıp dene. yane hdd loed power led power sw ve reset sw gibi. power sw nin 2 pin ucunu 1sn kadar kısa devre yaparsan zaten kasa acacaktır. bilgisayr tamamen acıldıktan sonra kapat ve 1-2 defa daha dene eğer problem düzelirse switch baglantılarını düzğün bir şekilde yap. bana daha çok led kablosu ile ,power kablsounun yalns bagladın gibime geliyor ama hadi hayırlısı :D

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Makine atx yapıda ama o yazdıklarınızı yapabıleceğimi sanmıyorum :) Pc ye aynı şekilde çalıştırmaya devam etsem herhangi bir zarar verir miyim ?
yukarıda arkadaşımız ileri düzey bilgisayar kursu gibi açıklama yapmış..ben kendisine teşekkür ediyorum...
bence kontrol düğmeleri kabloları yanlış bağlanmış..bütün kabloları çıkarıp DÜZGÜN VE DOĞRU TAKIN..
PSU nuz gayet güzel bir ürün..öyle kolay arıza yapmaz gibi duruyor...anakart güç soketinin(4 pin) doğru ve düzgün takılı olduğunu kontrol edin...

erasier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yukarıda arkadaşımız ileri düzey bilgisayar kursu gibi açıklama yapmış..ben kendisine teşekkür ediyorum...
bence kontrol düğmeleri kabloları yanlış bağlanmış..bütün kabloları çıkarıp DÜZGÜN VE DOĞRU TAKIN..
PSU nuz gayet güzel bir ürün..öyle kolay arıza yapmaz gibi duruyor...anakart güç soketinin(4 pin) doğru ve düzgün takılı olduğunu kontrol edin...

Mesajını okuyunca baya bir güldüm yardım etmek istedimö ancak fortumlarda daha önce kmselere yardım etmek gibi bir işim olmamıstı galiba kendi anladıgım dil ile yazdım ama sen açıklamıssın bende teşekkür ederim :)

Noxeble

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Dostum eğer son şansını denemek istiyosan bıktığın anda anakartı kasadan çıkar altına karton veya poşet koy kasanın üzerine kur anakartı içine değil yani kasaya değmesin kısadevre olabilir bugun aynısı başıma geldi sonra vida altlarına kırmızı ufak yuvarlak plastik parcalar var onlardan koydum tak diye açıldı makina.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kasada anakart üzerindeki led hızlıca yanıp sonuyor ve kasa açılmıyor ne yapmam lazım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Pcm Açılmıyor, macunu bitmiş dediler yaptırmadım 4-5 gün önce gece kapadım sabah açılmadı ve bir psu kablosunu çıık buldum ama yerini bulamadım napmalıyım :'(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar hocamizin sorunu acaba beninki gibi olabilirmi? Benim sorun kasanin açma düğmesi warya o duğmeye basinca normalde tüm işiklar yanip windows başlatiliyordu. Fakat artik o düğmeye bastiğimda açilmiyor kasanin içini açip o açma düğmesinin arkasindaki kaployu az bisey yitince fanlar dönmeye we işiklar yanmaya windows başlamaya başladi. Acaba benim power suplly'immi bozuk yada açma düğmesimi.

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Arkadaşlar hocamizin sorunu acaba beninki gibi olabilirmi? Benim sorun kasanin açma düğmesi warya o duğmeye basinca normalde tüm işiklar yanip windows başlatiliyordu. Fakat artik o düğmeye bastiğimda açilmiyor kasanin içini açip o açma düğmesinin arkasindaki kaployu az bisey yitince fanlar dönmeye we işiklar yanmaya windows başlamaya başladi. Acaba benim power suplly'immi bozuk yada açma düğmesimi.
Hdd nin ve kasadaki bütün kabloları çıkar ve geri tak. Ben böyle çözdüm iyi gunler dostum ;)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bellek ram=7.5
grafik=6.6
işlemci=7.5
oyun grafik=6.6
birincil sabit disk=5.9
arkadaşlar kasa performansım nasıl

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar konuyu hortlattığım için özür dilerim, bir şey sormak istiyorum. Yaklaşık bir hafta önce kasaya elektrik gitmediği için PS değiştirttim tamire götürüp. Kasa geldi gayet normal çalıştı, ertesi gün tekrar açtım win10 yükledim. Win10 yüklendikten sonra hiç bir sorun yoktu gayet normal çalışmaya devam etti ( arada kendini açıp kapattı pc yükleme sırasında ve sorunsuz çalıştı yüklenince). Sonra gece bilgisayarı kapattım ama ertesi gün açamadım. Power tuşunun ışığı yanıp sönüyor sürekli (kırmızı renkli) ama hiç bir fan dönmüyor elektrik gelince. Internet kablosunun takılı olduğu yerde ışık var, bi ara fişi söküp taktığımda mouse ışığı da yanıp sönmeye başladı. Daha sonra fişi söküp taktığımda o ışık da gitti, power tuşunun ışığı yanıp sönmeye devam etti. Bugün kasayı açtım, bios pilini çıkardım taktım falan ama işe yaramadı. İnternette araştırınca macun değişmesi gerebilir diye okudum, bir de yazılımsal olabilir deniyordu ama başka bir bilgi bulamadım. Kasam Dell marka ama biraz eski, ben Win10 yüklediğim için böyle olduğunu düşünmeye başladım. Bilgisayar konusunda çok da bir bilgim yok o yüzden kurcalamak istemedim içini, elimde kalmasın :)) Yardımcı olursanız çok sevinirim, yaklaşık bir hafta sonra sınava giricem çalışmalarım yarım kaldı :((

A

AboutLife

SDN Okuru
Kardeşim macunla alakası yok . Nu sorun benimde başına gelmişti format attım düzeldi.. iyi sanslar . Bide w10 yükdedim diyorsun pc kaldıramamış olabilir..