Pc internette gezerken donuyor ve reset atıyor

ttamyurek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ss8u3.jpg

PCim internette gezerken yukardaki gibi ekran bu hale geliyor, 4 saniye sonra reset atıyor. Arada bir oluyor bu olay. Isınma değil. Isı değerlerini kontrol ettim. Fakat ilginç olan oyun oynarken hiç kapanmıyor. Fakat chromeda dolaşınca bir süre sonra bu sorun oluyor.

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ekran kartının marka ve modelini yaz arkadaşlar gereken driverleri sana gösterirler..Güncelle geçer.

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
klasik ram sıkıntısı ya ddr lar uyuşmuyor ya yeni ram taktın yada ramler bozuldu durumun şu dimi saatlerce oyun oynuyon bir gram tık demiyo ama 15 20 dk belki 1 2 saat geziyon çatt donuyo reset atıyo sorun ramlerinde yeni ram taktıysan çıkar bendeki sorunun aynısı :biggrin:

ttamyurek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
klasik ram sıkıntısı ya ddr lar uyuşmuyor ya yeni ram taktın yada ramler bozuldu durumun şu dimi saatlerce oyun oynuyon bir gram tık demiyo ama 15 20 dk belki 1 2 saat geziyon çatt donuyo reset atıyo sorun ramlerinde yeni ram taktıysan çıkar bendeki sorunun aynısı :biggrin:
1 ay önce yeni ram taktım, ikisi de 2 gb ddr2 ram. Bir ay kullandım hiçbir sıkıntı olmadı. Son 3 gündür böyle olmaya başladı. Ayrıca rami çıkarma gibi bir şansım da yok çünkü bana 4 gb bile yetmiyor. Başka bir çözümü yok mu? Bu arada Grafik kartı ati radeon hd 4850. Bir de bir alakası var mı bilmiyorum ama ramlerden birinin en olarak dar diğeri geniş.

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ulen benim pc yi mi tarif ediyon herşeyi aynı :D ram lerin boyutu vs herbişey aynı farketmez istediği zaman hata verir kafasına göre çıkar o rami yüksek ihtimal lol oynuyon ondanmı yetmiyo ram?başka çözüm yok o ramleri sökcen veya önceki eski raminin aynısından yenisi alcan

ttamyurek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ulen benim pc yi mi tarif ediyon herşeyi aynı :D ram lerin boyutu vs herbişey aynı farketmez istediği zaman hata verir kafasına göre çıkar o rami yüksek ihtimal lol oynuyon ondanmı yetmiyo ram?başka çözüm yok o ramleri sökcen veya önceki eski raminin aynısından yenisi alcan
lol oynamıyorum. Ram 3ds max kullanırken lazım oluyor. 2 ramin 2si de kingston. Niye birbiriyle uyumlu çalışmıyorlar Eskiden 2+1 Di hicbir sıkıntı yoktu. yetmeyince 2 gb aldim. su an 2+2

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
ss8u3.jpg

PCim internette gezerken yukardaki gibi ekran bu hale geliyor, 4 saniye sonra reset atıyor. Arada bir oluyor bu olay. Isınma değil. Isı değerlerini kontrol ettim. Fakat ilginç olan oyun oynarken hiç kapanmıyor. Fakat chromeda dolaşınca bir süre sonra bu sorun oluyor.

Birden fazla nedeni olabilir. ısınma, güç kaynağının yetersizliği, bileşenlerin yerinden oynaması ya da tam takılamaması, aşırı tozlanma.

Bilgisayarım - özellikler - gelişmiş - başlangıç son olarak kurtarma sekmesinden otomatik yeniden başlat seçeneğini kaldırın.

Böylece bilgisayarınız kapatılmadan önce mavi ekran hatası verecektir, orda çıkan kodları buraya yazın. hatanın nerden kaynaklandığını buluruz..

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
lol oynamıyorum. Ram 3ds max kullanırken lazım oluyor. 2 ramin 2si de kingston. Niye birbiriyle uyumlu çalışmıyorlar Eskiden 2+1 Di hicbir sıkıntı yoktu. yetmeyince 2 gb aldim. su an 2+2
illa ddr 2 olunca açılır diye bişey yok zamanlamaları mhz leri aynı olmak zorunda cl leride aynı olursa daha iyi olur hatta ram alırken aynı seriden almak gerek farklı seri aynı özellik ram alınca bile bazen sorun çıkıyo dediğim gibi rami sök eski ramden bulursan temizinden al o sorun ram sorunu aynısını bende yaşıyom çıkardım düzeldi veya yeni anakart al ddr3 ram al 4gb param var dersen

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
iki farklı marka ram kullanabilirsiniz ancak, ikisininde mhz ve cl değerleri aynı olması gerek yoksa mavi ekran ve reset gibi sorunlarla sıkça karşılaşırsınız.

ttamyurek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İkisi birlikte:

strsu.jpg

Eskisi:

strtr.jpg

Yenisi:

strup.jpg

İkisi de kingston 2 gb ddr2 800 hz ramler. Ama sanırım sorun hakikaten ramlerde çünkü ramlerin fotoğrafını çekmek için ramleri çıkarıp fotosunu çektikten sonra tekrar taktım ve bilgisayarı açtığımda ekrana hiç görüntü gitmedi, klavyedeki bütün ışıklar aynı anda yanıp sönmedi ve 5 saniye sonra tekrar kendi kendine reset attı. Hiç bir görüntü yoktu. Ben de kapatıp ramlerden yenisini çıkardım. Pc sorunsuzca açıldı ve henüz konunun başındaki gibi reset atmadı.

ttamyurek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Saatlerdir hiçbir sorun çıkmadı. Hepinize çok teşekkür ederim. Fakat bana 4 gb lazım ve yenisine 60 tl saymıştım. Şimdi yenisini almak istemiyorum. Tekrar taksam yine mi aynı sorunu yaşarım?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Saatlerdir hiçbir sorun çıkmadı. Hepinize çok teşekkür ederim. Fakat bana 4 gb lazım ve yenisine 60 tl saymıştım. Şimdi yenisini almak istemiyorum. Tekrar taksam yine mi aynı sorunu yaşarım?

Aynı model, mhz ve cl değerleri aynı olan bir ram alırsanız hiç bir sorun çıkmaz.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Benimkilerin mhz değerleri aynı da cl değeri tam olarak ne oluyor? Resimde gözükmüyormu?

Resimde sadece birim voltaj değerleri gözüküyor.

CL değerini öğrenmek için bu programı bilgisayarınıza indirip kurun..

Kurulum bitince program otomatik olarak açılacaktır, çıkan pencere de sırasıyla bilgisayar-özet şeklinde tıklayın, açılan pencere de ramınızla ilgili bilgileri bulacaksınız..

http://download.aida64.com/aida64extreme320.exe

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
İkisi birlikte:

strsu.jpg

Eskisi:

strtr.jpg

Yenisi:

strup.jpg

İkisi de kingston 2 gb ddr2 800 hz ramler. Ama sanırım sorun hakikaten ramlerde çünkü ramlerin fotoğrafını çekmek için ramleri çıkarıp fotosunu çektikten sonra tekrar taktım ve bilgisayarı açtığımda ekrana hiç görüntü gitmedi, klavyedeki bütün ışıklar aynı anda yanıp sönmedi ve 5 saniye sonra tekrar kendi kendine reset attı. Hiç bir görüntü yoktu. Ben de kapatıp ramlerden yenisini çıkardım. Pc sorunsuzca açıldı ve henüz konunun başındaki gibi reset atmadı.
ulen benim ramlerin aynısı :D bu ne be :D biri küçük biri büyük sorun ramlerde kardeş bunun başka açıklaması yok bak diğer rami tek kullan hiç sorun çıkmıcak

ttamyurek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ulen benim ramlerin aynısı :D bu ne be :D biri küçük biri büyük sorun ramlerde kardeş bunun başka açıklaması yok bak diğer rami tek kullan hiç sorun çıkmıcak
Çıkmadı zaten çok teşekkür ederim de olan 60 tl ye oldu. Artık ihtiyaç sahibi birine veririm :D

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
allah kerim boşver ram yüksek ihtimal uymaz boşuna kazık girer ...me :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaslar Aynı sorun bendede Oluyo Yanlız bende 1gb ram var oda Tek ;)