Ekran kartını çıkartıp işlemcinin üzerindeki grafik birimini kullanacaksınız. Yani anakart üzerinden görüntü alacaksınız.O/B derken ne demek istediniz? Bu arada evet, grafik kartı çok eski![]()
Üstte dediğim gibi yapabilirsiniz. O/B olarak görüntü almayı deneyin. Eğer bir sorun olmuyorsa ekran kartınız bozulmuş demektir.Ekranda tuhaf tuhaf bazı yerlerde renkli çizgiler sanki karıncalanma oluyormuş gibi görünüyor.
Tamam, yapacağım. Sanırım aynı şey tekrar oluyor mu diye soracaksınız...Ekran kartını çıkartıp işlemcinin üzerindeki grafik birimini kullanacaksınız. Yani anakart üzerinden görüntü alacaksınız.
Evet, o şekilde soracağım. Aynı sorun büyük bir ihtimalle yeniden olmayacaktır.Tamam, yapacağım. Sanırım aynı şey tekrar oluyor mu diye soracaksınız...
Tahminimce yeni bir ekran kartı almam gerekecek. Ekran kartı çok eski ve sorunu halletmenin de bi anlamı yok, zaten çok eski.Evet, o şekilde soracağım. Aynı sorun büyük bir ihtimalle yeniden olmayacaktır.
Yani ekran kartında sorun olma ihtimali yüksek.
AMD'nin tüm sürücülerini kaldırdım sonra kendi websitesinden ekran kartı modelimi yazarak whql sürücüsünü yükledim. Zaten topu topu 2 sürücü var. Catalyst Software Suite adında 2015te yayınlanmış. Dediğim olay önceki kadar çok yok ama sinirimi bozuyor...Belki de sorun yazılımsal da olabilir.
Mevcut sürücüyü kaldırdıktan sonra güncel bir sürümü kurmayı da deneyebilirsiniz. Tavsiyem WHQL sürücüsünü kurmanızdır.
Donanımsal bir sorun olabilir. Önceden de dediğim gibi O/B şekilde görüntü almayı deneyin.AMD'nin tüm sürücülerini kaldırdım sonra kendi websitesinden ekran kartı modelimi yazarak whql sürücüsünü yükledim. Zaten topu topu 2 sürücü var. Catalyst Software Suite adında 2015te yayınlanmış. Dediğim olay önceki kadar çok yok ama sinirimi bozuyor...
Denedim, HD 5450 yi çıkartıp açtım PC'yi. Fakat aynı sorun devam etti ....Donanımsal bir sorun olabilir. Önceden de dediğim gibi O/B şekilde görüntü almayı deneyin.
Ekran kartında sorun olabilir. Çıkarıp işlemcinin iGPU'su üzerinden test edin.Görüntü çok anormal bir şekilde gözüküyor, sıkıntı ne olabilir?
Sistem:
Anakart: Hewlett Packard 1497
Ekran Kartı[] : AMD Radeon HD 5450
İşlemci: i5-2400
RAM: 8 GBEkli dosyayı görüntüle 154979
Tüm mesajları okuyun .DEkran kartında sorun olabilir. Çıkarıp işlemcinin iGPU'su üzerinden test edin.