PC direkt kapanıyor yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

007psycho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi günler büyük olmasada gıcık edici bir sıkıntım var bilgisayarım laptop asus N56VM modelidir bilgisayarımı kabloyla kllanırsam kapanmıyor ama kabloyu çıkarıp (pil %100) 5-10 dakika sonra hiçbir şey demeden elektrikler kesilmiş gibi kapanıyor ben pile oldukça iyi baktım kablolu kulllanırken pili çkarttım genellikle pili kullanmadım ama bu aralar ihtiyacım oldu ama bu sıkıntı kafayı yedirtiyor kapanıyor tekrar açıyorum pil %96 bir sıkıntı yok sonra tekrar kapanıyor dediğim gibi kabloluyken bir sıkıntı yok önce pili ve pil yatağını kulak pamuğu ile temizledim pil sıfır gibi olduğu için pil yatağı ve pil tozluydu fakat yine işe yaramadı servise götürcem fakat cumartesi pazar kapalı haftaiçide okuldan dolayı fırsat bulamıyorum servise gitmesi kadar büyük bir sorunmu ? teşekkür ederim

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Garantisi varsa servise götür kesinlikle. Sakın birilerinin gazına gelip şoklatma çünkü yeni pil arıza yaparsa sıkıntı büyüktür. Servise durumu izah et zaten değişimini yaparlar. Asus çok ilgili bir kurum.

007psycho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
garantisi 1-2 ay önce bitti ama götürebilirim ama dediğim gibi fırsat bulamıyorum sence denemem gereken küçük püf noktaları varmı ? hava üflemek temizlemek gibi ne deneyebilirim ? bide sıkıntı kesin pildemi sıkıntı olduğunu bilmiyorum onun için yapabiliceğim bişi varmı ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
garantisi 1-2 ay önce bitti ama götürebilirim ama dediğim gibi fırsat bulamıyorum sence denemem gereken küçük püf noktaları varmı ? hava üflemek temizlemek gibi ne deneyebilirim ? bide sıkıntı kesin pildemi sıkıntı olduğunu bilmiyorum onun için yapabiliceğim bişi varmı ?

Garantisi yoksa değiştirmezler. 2 seneyi geçmiş o pil nasıl sıfır oluyor anlamadım. Biraz erken arızalanmış ama sen yinede bir danış. Olmazsa işi bilen bir elektronikçiye göster o zaten gerekeni yapacaktır.

007psycho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Garantisi yoksa değiştirmezler. 2 seneyi geçmiş o pil nasıl sıfır oluyor anlamadım. Biraz erken arızalanmış ama sen yinede bir danış. Olmazsa işi bilen bir elektronikçiye göster o zaten gerekeni yapacaktır.
ben pille işim olmadığı için nerdeyse hiç kullanmadım çıkarıp bi köşeye koydum pc hep masamda olduğu için ve kablo her zaman takılı olduğu için şimdi taşımam gerekiyorda ödevler için falan bu sorunla karşılaştım nedenini tam çözmedim

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
ben pille işim olmadığı için nerdeyse hiç kullanmadım çıkarıp bi köşeye koydum pc hep masamda olduğu için ve kablo her zaman takılı olduğu için şimdi taşımam gerekiyorda ödevler için falan bu sorunla karşılaştım nedenini tam çözmedim

Pil hücreleri dolup boşalmazsa canlı kalmaz ve etkisiz kalırlar. Pili ilk kullanıma açtıktan sonra düzenli bir şekilde yani en az haftada 1 kere doldur boşalt yapmanız gerekiyor. Yapacak bir şey yok. Laptop her zaman pilde kullanılır unutmayın. Çıkartıp bir köşeye koyarsanız asıl öyle öldürürsünüz.

007psycho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o zaman pc de sıkıntı yok pilde sıkıntı var peki ben benim pc nın pilinin daha büyük versiyonunu alsam (miliamper olarak) bir sıkıntı olurmu almışken daha iyisini almak ? yoksa aynı modelimi almalıyım

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
o zaman pc de sıkıntı yok pilde sıkıntı var peki ben benim pc nın pilinin daha büyük versiyonunu alsam (miliamper olarak) bir sıkıntı olurmu almışken daha iyisini almak ? yoksa aynı modelimi almalıyım

Bulabilirsen al sıkıntı olmaz.

Reaksiyon puanı
16,128
orjinal olsunda çakma çin malı olmasın da sorun olmaz ama eski bataryayı dondurucuya at 2 gün tut torbaya koy bir avuç pirinç at içine.
olası sorunlardan sorumlu değilim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...