PC Çok ağır format yiyiyor

aymelek981

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Slm arkadaşlar pc ye windows 7 atacam normalde 40 dakada biten format başka pc ye atıyorum 2 saat tır daha devam ediyo çok ağır neden acaba bilgisi olan var mı

jonjon

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Bios güncellemesi yap, birde flash tan kurulum dene .. aklıma bunlar geliyo..

aymelek981

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bios güncellemesını nasıl yapacam bi yardımcı olsan

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Dvd değiştir ve yeni yazılmış birilerini seç. Bu arada 2 saatir kurulumu bitmeyen bilgisayarın özelliklerini alabilir miyim?

aymelek981

Asistan
Reaksiyon puanı
0
foxconn anakart, intelkore dual işlemcı, 1gb ram 80 gm hardisk öle

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
usb 2.0 ise windowsu usbden kurarsanız, yarı yarıya zaman karı yaparsınız. en 4gb lık bir flash bellek varsa usb den kurun windows 7 yi.. okadar uzun sürme sebebi ya harddisktir yada cd rom sürücünün yaptığı bir problemdir. yazma /okuma hızı bu problemlerden dolayı düşerse o kadar uzun sürebilir.. usb den kurmak normalde 40 dk süren süreyı 20 dk ya kadar düşşürebilir.

aymelek981

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ilginiz için tşk bi deniyecem

--- Mesaj Güncellendi ---

:crying:biosa güncelleme atacakkadar bilgi sahibi değilim

jonjon

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Ankartın modelini web sitesinden bulup yapabilirsin .. ben gigabyte ı öyle yatım web sitesin son sürümü ve gereklii programı var .. sende kontrol et ..

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
beyler neden yanlış yönlendiriyorsunuz ne sabit disk ne usb si aymelek tek sorunun ram 1gb ram olması ram güzelce bir temizle al eline bir yumuşak silgi ram uclarını zetelemeden her iki tarafını silgiyle temizle ram slot tüm gücün üfür tozları cıkar önce takılı olan slot değil de diğerine tak yavaşlama devam ederse sen ram aktarımı yap ram yavaş calışıyor yavaş olduğunda kurulum media görüntüsü aktarımı yavaş oluyor

bios ayarlarına gir floppy disk devre dışı bırak tüm bunları yaparken en son yapacağın şey bios güncelemek ama bilmiyorsan sen sakın deneme bios güncelemeyi

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
diğer secenekler

bios ayarlarında HDD sata ise sata modun olduğuna bak IDE ise IDE modunda olduğuna bak

2 anakartına üzerinde harici enthernet kartı ve ses kartı gibi donanımlar varsa onları cıkararak kurulum yap artı floppy disk varsa onu da söy

aymelek981

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tşk help deniyecem

--- Mesaj Güncellendi ---

rem ı değiştirdım cd romı değiştırdım yine aynı değişen bişe yok

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Kurulum yaptığın dvd yi değiştirdin mi?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
tam olarak harddiskin formatlandığı kısımda yavaşlıyorsa başka bir yerde sorun aramaya gerek yok diskinde bad sector(ler) olabilir. varsa başka bir harddisk ile dene

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
beyler neden yanlış yönlendiriyorsunuz ne sabit disk ne usb si aymelek tek sorunun ram 1gb ram olması ram güzelce bir temizle al eline bir yumuşak silgi ram uclarını zetelemeden her iki tarafını silgiyle temizle ram slot tüm gücün üfür tozları cıkar önce takılı olan slot değil de diğerine tak yavaşlama devam ederse sen ram aktarımı yap ram yavaş calışıyor yavaş olduğunda kurulum media görüntüsü aktarımı yavaş oluyor

bios ayarlarına gir floppy disk devre dışı bırak tüm bunları yaparken en son yapacağın şey bios güncelemek ama bilmiyorsan sen sakın deneme bios güncelemeyi

arkadaşım daha öncede 45 dk sürerken 1 gb ram varmış..ram düşük olsa öncedende 2 saat sürerdi. ram temizlemesi kapasitesini 1.5 saat azaltıcak şekilde etki etmez.. ramden ziyade hdd de bad sector oluşması yada dvd romda bir sorun oluşması hattta windows dvdnin çizilmesi bile yazma ve okuma hızını düşüreceği için ramden daha mantıklı geldi bu seçenekler.. yanlış yönlendirme gibi birşey söz konusu değilki.. bi istisna olmassa zaten hdd,dvd rom yada ramdir elbette. ama sen neye dayanarak,sorun onlar değil, kesinlikle ramdir dedin onuda çözemedim..

arkadaşım birde windows 7 kaç bit kuruyorsun?32 bitse 1 gb olur ama 64 bit kurucaksan en az 2 gb olması lazım ramlerin.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
arkadaşım daha öncede 45 dk sürerken 1 gb ram varmış..ram düşük olsa öncedende 2 saat sürerdi. ram temizlemesi kapasitesini 1.5 saat azaltıcak şekilde etki etmez.. ramden ziyade hdd de bad sector oluşması yada dvd romda bir sorun oluşması hattta windows dvdnin çizilmesi bile yazma ve okuma hızını düşüreceği için ramden daha mantıklı geldi bu seçenekler.. yanlış yönlendirme gibi birşey söz konusu değilki.. bi istisna olmassa zaten hdd,dvd rom yada ramdir elbette. ama sen neye dayanarak,sorun onlar değil, kesinlikle ramdir dedin onuda çözemedim..

arkadaşım birde windows 7 kaç bit kuruyorsun?32 bitse 1 gb olur ama 64 bit kurucaksan en az 2 gb olması lazım ramlerin.

foxconn anakartların coğu ram lardan sorun yaratıyor örnek vereyim anakart desteklediği ram 533/667 mhz ise arkadaşmız 800 mhz takmışsa bu sorun yaratır 2 donanım uzmanı olduğum icin bu tür sorunlarla cok karşılaştım tek yaptığım ram değiştirmek bad sector herkes öğrenmiş ama nasıl calışıtığını bilen kimse de yok tabiki şu ihtimal olur kulandığı
windows 7 dvd sinde artı DVD firmware güncelemesi neden DVD firmware coğumuz bunu biliriz ama bazı dvd sürücüleri windows 7 gibi ve ya bazı oyunlarda yavaş calışma ve kopyalama sorunu yapar örnek vereyim gecen bir tanıdığım FİFA 2012 ORJİNAL almış dvd okumuyor arada okuyor yavaş ilerliyor dvd yeni eski değil dedi ben olaya el atım tek yaptığım samsung sitesinde dvd sürücüsünün firmware indirdim sorunsuz ca hızlı yükledi bazı arkadaşların yazdığına göre ben ram dedi bios güncelle demişler bios da olmaz bu sorun aslında tamemen arkadaşın sistemin özeliklerini bilmediğimiz icin basit bir olay o yüzden pek müdahele etmeye şansımız yok arkadaşlar hemen yazmış bios güncelle ama soran yok bios güncellemeyi bu arkadaş biliyormu bios güncelleme bir driver yükler gibi değil riskli bir iş

can1515

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kurulumu yaptıgın disk bölümünün birincil disk bölümü oldugundan emin ol eğer mantıksal sürücüye kurarsan uzun sürer ;)