PC boot sorunu

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Harddiskin çökmüş büyük ihtimalle vedalaş bence. Ha bide biosa girip boot sekmesinide fotoğraf çekip atabilirmisin :) ha unutacaktım bide formatı dene

singilyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Harddisk sorunu gibi duruyor evet. Bu PC oğlanın okulunda olduğundan boot sekmesi ekranını şimdi çekemiyorum ancak şu şekilde idi;

1 - DVD
2 - Disk
3 - Removable
4 - Lan

Diski başa alıyorum bir şey değişmiyor, DVD yi başa alıp Win7 ile boot ettirmek istiyorum sonuç hep aynı ekran.

singilyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Makine kasalı PC, laptop değil. Acer marka küçük temiz bir kasası var. modelini hatırlamıyorum ancak, Asus Pundit-R kasaya benziyor. Monitor geçici kasadaki sorunun çözümünü bulmak için bağlanmış. Harddiski başka kasalarda deneyip bakmak lazım galiba olmadı normal bir Sata harddisk tavsiye edebilirsiniz. :)

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Merhaba,

Bilgisayarı boot ederken önce 20151128_130455_2.jpg sonra 20151128_130503.jpg ekran görüntülerindeki mesajları alıyorum. Sorun hakkında bir fikriniz var mıdır?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ekli dosyayı görüntüle 14621Ekli dosyayı görüntüle 14620
Anladığım kadarıyla yeni HDD almışsın ama içinde işletim sistemi yok. Yani bilgisayarda Windows yüklü değil. Bilgisayar ilk açıldığında del yapıp ayarları default yaparsan f1 yapmaya gerek kalmaz.
Eğer olmazsa bu resimde gözüken yere BIOS'dan girip 1[SUP]st[/SUP] Boot Device da bu seçeneği seç "ST500DM002" veya "Hard Drive" ı seç.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Anladığım kadarıyla yeni HDD almışsın ama içinde işletim sistemi yok. Yani bilgisayarda Windows yüklü değil. Bilgisayar ilk açıldığında del yapıp ayarları default yaparsan f1 yapmaya gerek kalmaz.
Eğer olmazsa bu resimde gözüken yere BIOS'dan girip 1[SUP]st[/SUP] Boot Device da bu seçeneği seç "ST500DM002" veya "Hard Drive" ı seç.
nereden çıkardın allah allh yeni harddisk alsa söylerdi adam

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
nereden çıkardın allah allh yeni harddisk alsa söylerdi adam
ST500DM002'yi Google'da aratırsan eski bir harddisk olmadığını anlarsın. Bu hatanın sebebi Windows'un kurulu olmaması veya harddisk kablolarının tam oturmaması 1. Görselde harddiski bilgisayar gördüğüne göre kabloları tam oturmuş o yüzden bu şıkkı eliyoruz. Yani anlıyacağın üzere şuan harddisk de herhangi bir işletim sistemi yok. Ben bu hatayı çok aldım daha önceden oradan biliyorum.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
ST500DM002'yi Google'da aratırsan eski bir harddisk olmadığını anlarsın. Bu hatanın sebebi Windows'un kurulu olmaması veya harddisk kablolarının tam oturmaması 1. Görselde harddiski bilgisayar gördüğüne göre kabloları tam oturmuş o yüzden bu şıkkı eliyoruz. Yani anlıyacağın üzere şuan harddisk de herhangi bir işletim sistemi yok. Ben bu hatayı çok aldım daha önceden oradan biliyorum.
bende yeni harddisk aldım önceden ama böyle olmadı :\
ayyy pardon boot mediayı görmemişim haklısın işletim sistemi yok

singilyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

singilyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başka Hdd ler takıp denedim aynısı oluyor. 3 farklı anakart Sata portu farklı farklı denedim sonuç aynı.
Bu arada DVD boot ettiremiyorum. Win 7 sistem onarım cd si oluşturdum başka bilgisayarda, takıyorum boot edip çalıştırmıyor. Windows cdleri takıyorum onlarıda boot etmiyor.

singilyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İzmir Çankaya da teknik servise 40 TL verince yaptı. Gerçi 20 dk uğraştı ama yaptı. Bilgisayar HDD dahil sağlam, galiba UEFI denilen modu yapmayı başardı ve boot edip windows yükledi. Orjinal cd ile boot et dedi.

Bu sorunu bir arkadaşa sordum, UEFI den bahsetti ama ben başaramamıştım. Bu durumda burada Deaw çözüme en çok yaklaştı. Unvanı yükseltilebilir.
Herkese teşekkürler.