PC bir anda donup kalıyor.

Janberk

Asistan
Reaksiyon puanı
232
Öncelikle merhaba arkadaşlar.

Bu benim ilk konum, bir hata yaparsam şimdiden affola..

Benim sorunum şu; Bilgisayarda %90 oyuna girdiğim zaman 2-3 dakika sonra, %10 ise rastgele zamanda pc bir anda donup kalıyor. Klavye, mouse, kulaklık gibi donanımlar bağlantısını kesmiş gibi oluyor. Sadece ekranda en son ne yapıyorsam onun görüntüsü donup kalıyor fakat müdahale edemiyorum tek çarem power tuşuna basılı tutup hard reset atmak oluyor. Bu sorun önceden 2-3 ayda bir oluyordu önemsemedim. Şimdi ise her gün 4-5 defa olmaya başladı. Sıcaklık değerlerime baktım hiçbir sıkıntı yok, CPU fazla kullanılmıyor forumlarda gördüğüm her şeyi denedim sonuç alamadım. Sorunun ne olduğunu bir türlü anlayamadım lütfen yardımcı olun.

Teşekkürler.

kralloflu61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
bende de aynı problem var bendeki problem ekran kartında,ekran kartı fanını yağlıyorum geçiyor tabi yek çözüm değil bakım gerekli

Janberk

Asistan
Reaksiyon puanı
232
bende de aynı problem var bendeki problem ekran kartında,ekran kartı fanını yağlıyorum geçiyor tabi yek çözüm değil bakım gerekli
Bazen pc açılırken anakarta bakıyorum birkaç saniye VGA Led'i yanıyor sonra sönüyor. Benim de ekran kartımda sorun olabilir mi?

kralloflu61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Bazen pc açılırken anakarta bakıyorum birkaç saniye VGA Led'i yanıyor sonra sönüyor. Benim de ekran kartımda sorun olabilir mi?
bilmiyorum olabilir,işlemci ekran kartını takıp pc yi deneyerek sorunun ekran kartında olup olmadığını anlayabilirsiniz

Janberk

Asistan
Reaksiyon puanı
232
bilmiyorum olabilir,işlemci ekran kartını takıp pc yi deneyerek sorunun ekran kartında olup olmadığını anlayabilirsiniz
Dediğin gibi Onboard olarak denedim tam evet sorun ekran kartındaymış diyordum kii yine aynı şeyi yaptı... Ekran kartımız masum :)

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550

Benim sorunum şu; Bilgisayarda %90 oyuna girdiğim zaman 2-3 dakika sonra, %10 ise rastgele zamanda pc bir anda donup kalıyor. Klavye, mouse, kulaklık gibi donanımlar bağlantısını kesmiş gibi oluyor. Sadece ekranda en son ne yapıyorsam onun görüntüsü donup kalıyor fakat müdahale edemiyorum tek çarem power tuşuna basılı tutup hard reset atmak oluyor. Bu sorun önceden 2-3 ayda bir oluyordu önemsemedim. Şimdi ise her gün 4-5 defa olmaya başladı. Sıcaklık değerlerime baktım hiçbir sıkıntı yok, CPU fazla kullanılmıyor forumlarda gördüğüm her şeyi denedim sonuç alamadım. Sorunun ne olduğunu bir türlü anlayamadım lütfen yardımcı olun.

Teşekkürler.
tek bi oyunda mı oluyor yoksa tüm oyunlarda mı oluyor?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
işletim sistemi sağlam mı, işletim sistemini kolay yoldan mı yükselttin?

Janberk

Asistan
Reaksiyon puanı
232

Ekli dosyalar

• sistem1.png
    sistem1.png
    222.7 KB · Görüntüleme: 350

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Anladığım kadarıyla hiç format atmayı veya işletim sistemi yükseltmeyi deneyimlememişsiniz, İnetrnetten "temiz format" diye aratınca çokça video var, onlardan yararlanabilirsin. :)

Janberk

Asistan
Reaksiyon puanı
232
Anladığım kadarıyla hiç format atmayı veya işletim sistemi yükseltmeyi deneyimlememişsiniz, İnetrnetten "temiz format" diye aratınca çokça video var, onlardan yararlanabilirsin. :)
2 defa temiz format attım hatta belki sorun HDD idir diye SSD alıp sistemi ona kurdum ama yine sonuç alamadım :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bahsettiğiniz yükseltme meselesine şuan baktım; hayır yükseltmedim, direkt olarak Win 10 Pro olarak format işlemi gerçekleştirdim.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Şöyle bi ss yeterli mi? Bütün özelliklerim profilimde yazıyor aslında.

Kolay yoldan yükseltmekten kastınızı anlayamadım üzgünüm. Ama sistemin sağlam olduğunu düşünüyorum.
Bütün bilgisayar özelliklerini de söyleyebilir misiniz? Sorunu daha kolay bulmamız için belki de işe yarabilir.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
2 defa temiz format attım hatta belki sorun HDD idir diye SSD alıp sistemi ona kurdum ama yine sonuç alamadım :(
Ben sizin "temiz format" ile bildiğinizi merak ettim doğrusu?! Eğer sistemsel bir arıza yoksa, sağlam windows isosundan kuruyorsanız temiz format kesinlikle işe yarar.

bu videodaki gibi mi attınız formatı...:

Janberk

Asistan
Reaksiyon puanı
232
Bütün bilgisayar özelliklerini de söyleyebilir misiniz? Sorunu daha kolay bulmamız için belki de işe yarabilir.

İşlemci Intel(R) Core(TM) i3-6100 CPU @ 3.70GHz, 3696 Mhz, 2 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci
Anakart H110M GAMING (MS-7994)
Ram HYPERX 8,00 GB DDR4
Ekran Kartı AMD Radeon R7 240 2 GB 128 bit
Depolama Alanı SAMSUNG HD322GJ 298 GB, WDC WD3200BEKT-60V5T1 297 GB
Monitör Acer S271HL
Güç Kaynağı Zalman ZM600-LE 600w
İşletim Sistemi Microsoft Windows 10 Pro 64 Bit

Ben sizin "temiz format" ile bildiğinizi merak ettim doğrusu?! Eğer sistemsel bir arıza yoksa, sağlam windows isosundan kuruyorsanız temiz format kesinlikle işe yarar.

bu videodaki gibi mi attınız formatı...:

Evet aynen böyle kurdum.

UP!

Son düzenleme:

Janberk

Asistan
Reaksiyon puanı
232

Teşekkürler.
Arkadaşlar yok mu yardım edebilecek birisi?

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Format attıktan sonra hiç bir kurulum yapmadan test ettiniz mi? Problem herhangi bir problemli sürücüden kaynaklanıyor olabilir.

Janberk

Asistan
Reaksiyon puanı
232
Format attıktan sonra hiç bir kurulum yapmadan test ettiniz mi? Problem herhangi bir problemli sürücüden kaynaklanıyor olabilir.
Hayır bunu yapmadım direkt olarak bütün sürücüleri yükledim fakat sonradan sürücüleri (win10 güncellemeleri dahil) tek tek silerek denedim. Sorunun yazılımsal değil donanımsal olduğunu düşünüyorum fakat hangi donanımda olduğunu anlayamadım. Nerede olduğunu bi anlayabilsem parçayı değiştiricem. Sizce sorun hangi parçada? Ben anakart diye düşünüyorum.

Linkteki videoda çözüm var bendede oluyordu bunu denedim oldu linkteki reklamı geç youtube videosu geliyor reklamlı attım çünkü video direkt atınca açılmıyor Bilgisayar Donuyor Yavaşlıyor takılıyor Oyun Oynarken Kasıyor %100 Çözüm - YouTube
Şuan dışardayım eve gidince denicem

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Hayır bunu yapmadım direkt olarak bütün sürücüleri yükledim fakat sonradan sürücüleri (win10 güncellemeleri dahil) tek tek silerek denedim. Sorunun yazılımsal değil donanımsal olduğunu düşünüyorum fakat hangi donanımda olduğunu anlayamadım. Nerede olduğunu bi anlayabilsem parçayı değiştiricem. Sizce sorun hangi parçada? Ben anakart diye düşünüyorum.
Bence denemekten zarar gelmez hatta Win7 kurmayı bile deneyebilirsiniz, donanımsal olduğunu kesinleştirelim :) Bu arada Memtest yaptınız mı?

Link kısaltarak para kazanamazsınız, lütfen daha yararlı şeylere yönelin.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Hd tune programında Error scan bölümü var.
Bad sector taraması yap harddiske

Bide yukarıda da arkadaş söylemiş ram testi yap.

Olmadı anakart üzerinde Sata kablosunun yerini değiş.
Olmadı HDD sata kablosunu değiş.

Başka ne yazacağım aklıma gelmiyor açığı.
Bunlarda işe yaramasa anakart çipseti cozurdamış diyecemde anakartta yeni model ama üretim hatalıda çıkabilir. :(

Janberk

Asistan
Reaksiyon puanı
232
Arkadaşlar hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim. Bütün sistemimi(ekran kartı, ram, psu, hdd-sdd) test ettim, hiçbirinde sıkıntı çıkmadı. Sorunun anakartta olduğunu düşünerek yeni kart almaya karar verdim. Değiştirince konunun çözümüne dair tekrar cevap yazacağım.

Janberk

Asistan
Reaksiyon puanı
232

Teşekkürler.
Arkadaşlar herkeseee tekrardan merhaba :)
Bir aylık çalışma sürecinden sonra yeni bir anakart ve işlemci ile karşınızdayım! Sorunum anakartımda ki pinlerin yamuk olmasından kaynaklanıyormuş. Anakartımı B365M PRO-VH ile, işlemcimi ise i3 9100F ile değiştirdim. Sorunlarım kökten çözüldü.
Teşekkürler.

Janberk

Asistan
Reaksiyon puanı
232
Merhaba, yine ben.

Aynı sorun tekrar baş gösterdi. LANET BİLGİSAYAR ARTIK CANIMI SIKMAYA BAŞLADI! Ne yapmalıyım bana bir çözüm önerin her şeyi denedim düzelmiyor. HDD değiştirsem işe yarar mı?

Janberk

Asistan
Reaksiyon puanı
232
Rami değiştirdim düzeldi. Kesin bilgi! :)