Yardım PC Açılırken Siyah Ekranda kalıyor

hazardg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sorunum bilgisayarı açarken yaklaşık 5-10 kere Power tuşuna bastıktan sonra açılıyor.
Yani basıyorum, fanlar dönüyor, her şey çalışıyor, ekrana bios ekranı geliyor sonra yeşil renge dönerek ardından ekran kararıyor, ve o ekranda kalıyor ta ki ben tekrar Power tuşuna tekrar tekrar basana kadar. Bir 2 kere böyle oluyor, daha sonra 3. basmamda filan görüntü de geliyor. Tekrar ekran kararıyor, o siyah erkanda kalıyor. Yine Power tuşuna basıyorum. 6. basışımda görüntüyle beraber bilgisayar açılacak konuma gelirken yine ekran kararıp o siyah ekranda kalıyor, tekrar Power tuşuna basıyorum mecbur olarak.
Ve en sonunda 7-10. basışımda bilgisayarım açılıyor.

Kısacası bastığım sayı ilerledikçe bilgisayar biraz daha açılmaya yaklaşıyor ve açılıyor.
Bu sorun yaklaşık 1 aydır devam ediyor. Acaba nedendir? Bilgisayar açıldıktan sonra reset attığımda bu sorun olmuyor. Ama kapattıktan sonra tekrar oluyor. Yaklaşık 5-6 dakika bilgisayarı açmak için uğraşıyorum.
Yardımcı olun arkadaşlar. Şimdiden teşekkür ederim.

Lisans Bul

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
600
Ekran siyahsa ancak bilgisayarın çalıştığını duyabiliyorsanız ekranı test etmek için harici bir monitör takın ve test edin! Bozuk bir grafik sürücüsü veya LCD ekranla ilgili bir sorun olduğunda ekran siyah kalabilir.

hazardg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran siyahsa ancak bilgisayarın çalıştığını duyabiliyorsanız ekranı test etmek için harici bir monitör takın ve test edin! Bozuk bir grafik sürücüsü veya LCD ekranla ilgili bir sorun olduğunda ekran siyah kalabilir.
harici bir monitörüm yok hocam. başka bir yol yok mu bu durumu test edebileceğim

hazardg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Bunu deneyebilir misiniz?
çok denedim hocam bu yöntem çalışıyor bip sesi geliyor pc açık fakat ekran siyah sadece tamamen o ekranda kalıyor mouse imelcim dahil hiçbir şey gözkmüyor fakat bilgisyar çalışıyor parolayı girip Google'dan YouTube'yi bile açabiliyorum ses var PC çalışıyor ama ekran siyah tamamen.

hazardg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HDMI kablosuyla bilgisayarı televizyona yansıtmayı denediniz mi?
hocam tam sizin az önce dediklerinizi yapacaktım kasadan tüm kabloları çektim (sadece monitör çalışıyordu kasanın tüm kablolarını söktüm) ve monitöre baktığımda aynı dediğim sorun oluyordu monitörümün markası bu arada "game power 144hz" game power logsu yeşil dönüp, daha sonra tamamen siyahlaşıp o ekranda kaldı şimdi çok yüksek ihtaimalle diyorum ki ya monitör de sıkıntı vardır yada monitör adaptöründe sizce sorun nerde olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

(bu arada hdmi,vga kablo yazısı ve diğer bileşenler yeşil renkte gözüküp daha sonra tamamen siyahlaşıp o ekranda kaldı bunlar olurken)