Pc 15 Sn'de Bir Neden Reset Atar?

helperman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar Arkadaşlar

Geçen hafta forumdada paylaştığım üzere bir ekran kartı alacaktım neyse oylama yaptık :D ve his x1650 pro ıceq marka ekran kartını aldım. Pc ye taktıktan sonra driverini kurdum buraya kadar hersey normal. 15 dk kadar nfs ug 2 oynadım. Sorunsuz ve tüm özellikleri sonda oynayabiliyordum. Yaklaşık 20 dk sonra pc durduk yere restart oldu. Ben çok aldırış etmedim dedim olabilir fln. Neyse tekrar yeniden başlattım 15 dk sonra yine aynısı oldu. Fakat resetlendikten sonra pcyi bir daha açamadım :( Sonra ekran kartına baktığımda acayip ısınma olduğunu gördüm. Ekran kartını cıkartıp eski ekran kartını taktık bu sefer de pc çalışmadı ne alaka ise :( Neyse bir iki resetten sonra pc açıldı ama şimdi de BAD BIOS RECOVERY gibisinden bişeyler diyor. Sanırım bios çöktü :S

Benim anlamadığım acaba ekran kartı sağlam power supply mi istiyor benim power düşük gelmiş olabilir mi?

Birde format atmama rağmen pc tam açılıyor masaüstü geliyor ve resetleniyor.

Sorun ne olabilir acaba arkadaşlar, yardımlarınızı bekliyorum :(

Allaha Emanet Olun ;(

eozulu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
işlemci aşırı ısınıyor olabilirmi?. Biraz alaturka bir yöntem olacak ama eğer sadece soğuk üfliyebilien bir kurutma makinan varsa işlemciye tutarak (işlemcinin fanının alt tarafından yani aluminyum bölgeye) restart olayının sebebinin işlemcinin ısınmasından mı olduğunu anlayabilirsin. Diğer bir yöntem ise süpürge makinası ile bu sırada işlemci fanı çalışabilir.

Bunlar benim daha önce denediğim yöntemler ve sorunu bulabildiğim yöntemler ama bu demek değildir sende de işe yarayacak. Allah korusun birşey olur sonra deme senin yüzünden :)

helperman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Eski ekran kartımı taktığıımda da masaüstü tam geliyor ve reset atıyor :( Nedendir çözemedim yahu :S

co_dalton_9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekran kartının güç girişini taktın mı? psu yetiyor mu?

helperman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İşlemci aşırı ısınıyor olamaz bıosdan baktığımda yaklaşık 37 derece civarında gözüküyor. Ama reset sebebi ne olabilir aklım almıyor :s

İlginiz için teşekkürler :L

helperman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
co_dalton_9 dedi ki:
ekran kartının güç girişini taktın mı? psu yetiyor mu?

Ama Powerde sorun olsa eski ekran kartında bu zamana kadar sorun olurdu bu sorun yeni ekran kartını aldıktan sonra ortaya çıktı.

Aşırı ısınma sorunu ile dün kargoyla ürünü exa'ya geri gönderdim bakalım sonuc ne olucak ?

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
350 watt gerçek 350 watt verebiliyosa yeter.

eozulu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
helperman dedi ki:
İşlemci aşırı ısınıyor olamaz bıosdan baktığımda yaklaşık 37 derece civarında gözüküyor. Ama reset sebebi ne olabilir aklım almıyor :s

37 derece aşırı düşük olur. Windows açıkken bakman daha sağlıklı olur ama hangi program var onu bilmiyorum.

helperman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Valla gerçek mi yalan mı bilmiyorum ama 350 watt yazıyor :S

helperman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
eozulu dedi ki:
helperman dedi ki:

37 derece aşırı düşük olur. Windows açıkken bakman daha sağlıklı olur ama hangi program var onu bilmiyorum.

Program derken?

eozulu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
programlar var harddisk sıcaklığı işlemci sıcaklığını falan söylüyor sağ altta gösteriyor genelde

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
eozulu dedi ki:
programlar var harddisk sıcaklığı işlemci sıcaklığını falan söylüyor sağ altta gösteriyor genelde

PC Wizard 2008 ÖNERİRİM

helperman arkadaşım bence o pc ye 350w az geliyo

helperman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar öncelikle ilginiz için tesekkürler, meğer sorun ram imiş.

3*256 mb

1*512 mb ram olmak üzere 1.256mb ram kullanıyordum. Meğer 256 mb ramlerin bir tanesi bozulmuş o yüzden reset atıyormus. O remi çıkardım sorun ortadan kalktı şükürler olsun.

Herkese İlgilerinden Dolayı Teşekkür Ederim..!

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
helperman dedi ki:
Arkadaşlar öncelikle ilginiz için tesekkürler, meğer sorun ram imiş.

3*256 mb

1*512 mb ram olmak üzere 1.256mb ram kullanıyordum. Meğer 256 mb ramlerin bir tanesi bozulmuş o yüzden reset atıyormus. O remi çıkardım sorun ortadan kalktı şükürler olsun.

Herkese İlgilerinden Dolayı Teşekkür Ederim..!

RAM ın bozulduğunu nasıl anladın

helperman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Pc satışı yapan bir arkadaşım ram'dan olabilir dedi bende tek tek çıkartıp denedim hakkaten sorun ramde imiş.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Reset atma nedeni genelde ram ile alakalıdır ama ekran kartı taktıktan sonra olması enteresan.

helperman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Acaba arızalı ram yüzünden ekran kartı ısınma yapmış olabilir mi?

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
helperman dedi ki:
Acaba arızalı ram yüzünden ekran kartı ısınma yapmış olabilir mi?

olabilşir çünkü donanımların birine en küçük bişey oldumu digerleride bundan etkileniyo

helperman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bakalım dün gönderdim ekran kartını sorun varsa bakarlar, değiştirilmeini rica ettim ama sonuc ne olur bilemem :P

cetintas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş Ram lerde problem olabilir.daha önce bi arkadaşın makine de böyle ypıyordu.onda 2 ad.ram vardı birini çıkarttım makine çalışmaya başladı.denemeni tavsiye edrim.

cetintas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ram ısınması ekran kartını etkilemez.ram bozuk olabilir.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
helperman arkadaş sen önce ramları iyce kontrol et eger ramda son varsa ram i tek parça al derim

malkavian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
helperman dedi ki:
Merhabalar Arkadaşlar

Geçen hafta forumdada paylaştığım üzere bir ekran kartı alacaktım neyse oylama yaptık :D ve his x1650 pro ıceq marka ekran kartını aldım. Pc ye taktıktan sonra driverini kurdum buraya kadar hersey normal. 15 dk kadar nfs ug 2 oynadım. Sorunsuz ve tüm özellikleri sonda oynayabiliyordum. Yaklaşık 20 dk sonra pc durduk yere restart oldu. Ben çok aldırış etmedim dedim olabilir fln. Neyse tekrar yeniden başlattım 15 dk sonra yine aynısı oldu. Fakat resetlendikten sonra pcyi bir daha açamadım :( Sonra ekran kartına baktığımda acayip ısınma olduğunu gördüm. Ekran kartını cıkartıp eski ekran kartını taktık bu sefer de pc çalışmadı ne alaka ise :( Neyse bir iki resetten sonra pc açıldı ama şimdi de BAD BIOS RECOVERY gibisinden bişeyler diyor. Sanırım bios çöktü :S

Benim anlamadığım acaba ekran kartı sağlam power supply mi istiyor benim power düşük gelmiş olabilir mi?

Birde format atmama rağmen pc tam açılıyor masaüstü geliyor ve resetleniyor.

Sorun ne olabilir acaba arkadaşlar, yardımlarınızı bekliyorum :(

Allaha Emanet Olun ;(

dostum ekran kartından hariç anakartın üzerinde herhangi bir donanım mevcut mu
mevcutsa hepsini sök.
ram lari slotlardan çıkar selpak türü birşeyle anakarta oturan tyüzeylerini sil
ram slotlarına bi hava tut yada üfle
anakartın sitesinden default biosu güncellemesini yap.
eski ekran kartınla bir acamayı dene.