Soru Paylaşımlı Ekran Kartı FPS Artırma

omeerbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, paylaşımlı bir ekran kartına sahibim. Oyunlarda performansı nasıl arttırabilirim? İstediğiniz bilgiler varsa verebilirim.

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Windows oyun modunu aktif edin, güç seçeneklerinden yüksek performans modunu aktif edin. Sürücüleri güncel tutun. Ramlerin boyutunu arttırın. Hızlı ve düşük gecikme değerine sahip performans ramleri takın, bu önemli.
Sisteminiz nedir?

omeerbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows oyun modunu aktif edin, güç seçeneklerinden yüksek performans modunu aktif edin. Sürücüleri güncel tutun. Ramlerin boyutunu arttırın. Hızlı ve düşük gecikme değerine sahip performans ramleri takın, bu önemli.
Sisteminiz nedir?
Oyun modu aktif, yüksek performans yapmıştım, sürücüler güncel.
Özelliklerim böyle:
1682104714453.png

Valorant'ta neredeyse bütün haritalarda 20 fps'e düşüyor. Nasıl çözebilirim?

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221

omeerbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Son düzenleme:

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
msi afterburner yükleyerek oyun sırasında kullanım değerlerini görebilirsiniz. Bu sayede sıcaklık değerleri, işlemci kullanımı vb. detayları görmemiz ve ona göre yorumlamamız daha kolay olacaktır.

omeerbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
msi afterburner yükleyerek oyun sırasında kullanım değerlerini görebilirsiniz. Bu sayede sıcaklık değerleri, işlemci kullanımı vb. detayları görmemiz ve ona göre yorumlamamız daha kolay olacaktır.
MSI Afterburner programı ile haritanın farklı bölgelerinde farklı ekran görüntüleri aldım. İstediğin bilgiler sol üst kısımda yazıyor:
A = 1wvzwol.png
A #2 = 3gxy82x.png
B = 7f5vecn.png
Mid = tt1qthf.png

Son düzenleme:

omeerbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cevap bekliyorum. kullanım değerlerini paylaştım.

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Sevgili dostum, ısınma sorunu yok, darboğaz sorunu yok gibi görünüyor. Performans artışı için oldukça az bir boşluk kalmış. Performans ramlerine geçerek bir miktar performans kazanımı sağlayabilirsin. Şu konuda ramlerimi gecikme değeri daha düşük bir rame geçerek ne oranda değiştiğini paylaşmıştım:

Performans ramlerine geçerek bir miktar daha fps artışı mümkün ama üstteki konuda attığım üzere astronomik olmayacaktır. Donanımdan ciddi oranda faydalanıyorsunuz.

omeerbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sevgili dostum, ısınma sorunu yok, darboğaz sorunu yok gibi görünüyor. Performans artışı için oldukça az bir boşluk kalmış. Performans ramlerine geçerek bir miktar performans kazanımı sağlayabilirsin. Şu konuda ramlerimi gecikme değeri daha düşük bir rame geçerek ne oranda değiştiğini paylaşmıştım:

Performans ramlerine geçerek bir miktar daha fps artışı mümkün ama üstteki konuda attığım üzere astronomik olmayacaktır. Donanımdan ciddi oranda faydalanıyorsunuz.
Ekran kartı paylaşımlı olduğu için ekran kartına ram verme gibi bir olay olabilir mi?