PATRON1, PATRON2, activexdebugger32 isimli virüs

FEDERAL60

Asistan
Reaksiyon puanı
0

bu virüs ne zaman çıktı bilmiyorum ama bilfdiğim bişey var oda norton,kaspersyk, nod32 v.b. anti vürüs sistemlerinin tanıyamadığı ve müdahale edemediği bir bir vürüs.

bu bir trojan.. sisteminize girdiği zaman C ve D sürücülerini ağ üzerinde "PATRON1" ve "PATRON2" adıyla paylaşıma tam erişimli olarak açıyor. işlemcinizi %100 kullanarak pc nizin donmasına neden oluyor. hatta bazen bilgisayarınızı açtığınız zaman masa üstü simgeleri çıkmadan öylece kalabiliyor bilgisayar..

bu durumda yapmanız gereken şeyler!
bu erkanda kalınca bilgisayar Ctrl+Alt+Del yaparak görev yöneticinizin işlem ler bölümünde çalışan "activexdebugger32.exe" adlı işlemi sonlandırın. "dosya" bölümünden "yeni görev" seçerek "regedit" yazın ve kayıt defterinde "düzen " menüsünden "ara" seçerek "activexdebuger32" adını arayın. bulduğunuz bütün verileri silin. sonrakini aramak için kısaca "F3" tuşunu kullanabilirsiniz.. bilgisayarınızı yeniden başlatın. sorun hallolmuş olacaktır. ama henüz vürüsten kurtulamadınız bunu unutmayın..

hemen googleden "AVG Antispyware" programını bulun ve indirip bilgisayarınıza kurup güncelleyin.. ve full tarama yapın. bulduğunuz trojanları silip kurtulun..

NOT: bu vürüs flas diskle falan bulaşabiliyor buyuzden bilgisayarınıza taktığınız bu tür depo bellekleri taratmadan açmayın.. tarattıktan sonra flasınız açılmıycak, bu yüzden flasın içini adres çubuğundan veya windows gezgininden görebilirsiniz. içindeki verileri bilgisayara kopyalayıp flasınızı biçimlendirin... vürüsüsz günler diliyorum.. sevgi ve saygıyla...

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bu virüs çıkalı 5-6 ay oldu galiba !!!
silmenin çok kolay bi yolu var, bilgisayarı güvenli mod ta açıp indirdiğiniz (300kb) dosyayı çalıştırmak, ben bir ara bu virüs ile çok uğraşmıştım ve bu program sayesinde kurtuldum.

http://www.dosyaupload.net/download.php?file=493199

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ilk once bu virus degil trojan hemde cok basit bir trojan ayrica arkadasinda dedigi gibi en az 5-6 ay belki de daha fazla oldu cikali + o dedigin butun antivirus yazilimlarida bunu cok kolayla buluyor avg free edition da buluyor bence senin hatan usb bellegini taratmadan direk kullanmis olman sadece o sekilde bilgisayara bulasiyor bunu yaninda flasin acilmama gibi bi durumu yok flash da aciliyor sen acamamissin :)

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
bana trpjan girio ancak virüs giremez

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
ftp://ftp.deu.edu.tr/pub/Windows/antivirus/Clean.Trojan.(activexdebugger32).exe bu dosyada iyi

siluetacar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu trojanı pc cillin 2007 ve de PestPatrol ile temizleyebilirsiniz... Çok temizledim... daha çok fash belleklerle yayılıyor..