Patates cipslerde zehirli madde bulundu

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
PATATES CİPSLERDE ZEHİRLİ MADDE BULUNDU - Avrupa Birliği Gıda Maddelerini Denetleme Dairesi, patates cipslerde akrilamid olarak adlandırılan kanser yapıcı zehirli maddeler buldu.
patates-cipslerde-zehirli-madde-bulundu_h12413.jpg

Avrupa Birliği Gıda Maddelerini Denetleme Dairesi (EFSA) patates cipslerdeki gizli tehlikeye dikkat çekti. EFSA, Akrilamid olarak adlandırılan kanser yapıcı zehirli maddelere rastlandığını açıkladı. Açıklamada 43 bin 419 ayrı yiyecek maddesinde yapılan araştırma sonucunda patates cipsi, patates kızartması, ekmek, tahıl bazlı yiyecekler ve kahvede kanser yapıcı maddeye rastlandığı bildirildi. Açıklama, Finlandiya, İsveç, Norveç ve Danimarka gibi ülkelerden oluşan İskandinavyada endişe yarattı.

ZEHİRLİ MADDE ORANI YÜKSEK

İsveç Gıda Maddeleri Kontrol Dairesinden, Toxikolog Lilianne Abramsson Zetterberg, "rapora göre bahsi geçen yiyecek maddelerinde olması gerekenin çok ötesinde tehlikeli madde var. Ancak sınır nedir bu konuda bir açıklama yapılmıyor. Rapora bakıldığında her maddede, değişik miktarlarda kanser yapıcı tehlikeli madde var. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki tehlikeli olmadan yiyebildiğimiz bir şey var mı bilmiyorum"dedi.

İsveç Gıda Maddelerini Kontrol Dairesinden gelen bu açıklamanın ardından diğer İskandinav ülkeleri de söz konusu gıda maddelerinin daha iyi kontrol edilmesi için harekete geçtiler.

HaberMersin

ScoutNews

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ayrıca yağ ve kalori oranı ile obezite'ye yol açtığını söylemek doğru olur .

tolga9009

Doçent
Reaksiyon puanı
0
cipsi pek sevmem ama olursa yerim şimdiden sonra yerken çok iyi düşünmeliyim hatta yemem:turned:

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
bizde diyoruz ki dünyada kanser neden bu kadar çabuk yayılıyor alın size örnek allahım korusun bizleri acaba sağlam olarak yediğimiz ne kaldı diye düşünüyorum bazen

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Çok seviyorum cipsi; fakat kendimi durduruyorum. Yılda bir veya iki kez alırım.

tolga9009

Doçent
Reaksiyon puanı
0
hem zararlı hemde sivilce cikariyor (bluğ cağindakiler icin)

Reaksiyon puanı
16,128
hiç elim gitmiyor almaya alabilirim ama almıyorum çikolata tercih ederim ama onuda 3-5 gündür almıyorum gerçi axess amcanın bunda katkısı büyük...

lifeiswaiting

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Patates cipsi hiç sevmem ama patates kızartması arada yerim birayla :)