Parted Magic 4.7

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
partedmagic.png

Patrick Verner harddisk bölümleme, donanım testi ve veri kurtarma araçlarını içeren küçük bir çalışan CD olan Parted Magic 4.7'yi duyurdu. Neler yeni? : "Parted Magic 4.7 bazı programları ekleyip kaldırma ve bazı hataları düzeltme özelliğine sahip. Temel değişiklikler: Clonezilla'nın yerine yeniden Partclone 0.1.9 eklendi, insanlar hala komut satırından bunu kullanmak istiyor; Xfburn ve libburnia, SimpleBurn ve cdrtools ile değiştirildi; LXMusic 0.4.0 sınırlı xmms2 yapısıyla eklendi; util-linux, util-linux-ng ile değiştirildi; Firefox Google Chrome'un resmi beta versiyonu ile değiştirildi; Linux kernel Squashfs ve LZMA sıkıştırması ile 2.6.32.2'ye yükseltildi; kernel yapılandırmasındaki bir hata düzeltildi ve Broadcom kablosuz aygıtlar yeniden çalışır halde; kablosuz özelliklere ait bazı büyük sorunlar giderildi; Isof 4.78, workman 1.3.4 ve hddtemp 0.3-beta15 eklendi."

İndirme Linki :pmagic-4.7.iso.zip (72.2 MB), pmagic-usb-4.7.zip (72.2MB)

partedmagicgrnm.png

Kaynak: FedoraTR

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Teşekkürler.
Sabahleyin bu konuyu İşletim sistemlerine açmayı düşünmüştüm.
Çünkü sadece Linux değil, Windows dosya sistemlerine de tam desteği var.
Screen Shots

desktop

filemanagers

menu

networking

partitioning

programs

programs 2

About Parted Magic

The Parted Magic OS employs core programs of GParted and Parted to handle partitioning tasks with ease, while featuring other useful programs (e.g. Partimage, TestDisk, Truecrypt, Clonezilla, G4L, SuperGrubDisk, ddrescue, etc...) and an excellent set of documentation to benefit the user. An extensive collection of file system tools are also included, as Parted Magic supports the following: ext2, ext3, ext4, fat16, fat32, hfs, hfs+, jfs, linux-swap, ntfs, reiserfs, reiser4, and xfs.
Parted Magic requires at least a i586 processor and 256MB of RAM to operate or 128MB in "Live" mode.

Features

• Format internal and external hard drives.
  • Move, copy, create, delete, expand & shrink hard drive partitions.
  • Clone your hard drive, to create a full backup.
  • Test hard drives for impending failure.
  • Test memory for bad sectors.
  • Benchmark your computer for a performace rating.
  • Securely erase your entire hard drive, wiping it clean from all data.
  • Gives access to non-booting systems allowing you to rescue important data.
  • Runs from the CD, no install required.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Konuyu buraya açmamın sebebi sistemin Linux çekirdeğini kullanıyor olması, yani bir linux dağıtımı :wink:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Şuna bak, Linux deli gibi destek veriyor Microsoft'a. Ama Microsoft hala görmezden geliyor Linux'u...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Şuna bak, Linux deli gibi destek veriyor Microsoft'a. Ama Microsoft hala görmezden geliyor Linux'u...

Büyük olan microsoft, linux microsoft'a destek vermeye mecbur yoksa en ufak yükseliş gösteremez, zaten herkes uyumluluktan yakınıyor insanlar.. :)

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
20
linux destek vermek zorunda şuan kac kişi sadece linux kullanıyor cogumuzda hemn linux hem microsoft işletim sistemleri kurulu bunu destekleyenede grub sistemi sunuyor linux lar linux un bu sekilde davranmasıda güzel ve mantıklıdır bu şekilde davranarak insanların linuxu denemesi saglanıyor begenenler sadece linux kullanıyor

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
linux destek vermek zorunda şuan kac kişi sadece linux kullanıyor cogumuzda hemn linux hem microsoft işletim sistemleri kurulu bunu destekleyenede grub sistemi sunuyor linux lar linux un bu sekilde davranmasıda güzel ve mantıklıdır bu şekilde davranarak insanların linuxu denemesi saglanıyor begenenler sadece linux kullanıyor

Tam olarak böyle oluyor işte.. :)

fani85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mesajlar eski tarihli ama umarım biri sesimi duyar...

C'ye Pardus 2011 ve 2009 kurmayı denedim. İkisinde de sabit disklerde dosya sistemi düzgün kapatılmadığı için kuruluma başlamadı. Ben de C'yi biçimlendireyim dedim. Parted Magic 4.7'yi indirdim. Bilgisayarı bu programla başlattım ama bi yere varamadım. (D'ye dokunmadan) C'yi nasıl formatlarım bu programla? Menüde hangi yolu izlemem gerekir? Bilgilendirirseniz sevinirim...

X_X_X_X_X

Asistan
Reaksiyon puanı
2
parted magic'i açılınca partition editor adlı programı çalıştır. karşına 2 tane sabit disk bölümü gelecektir (yani senin hard diskin 2 parça olduğu için) burdan hangisi senin kullandığın C: ise seçip üstten delete diyeceksin sonrada apply diyeceksin. tekrar karşına aynı ekran gelcek unallocated yazan bölümü sağ tıkla new de (eğer uyarı verirse device- create partition table'ı seç uygula) dosya sistemi kısmından ext2 yazan yeri herhangi bi tür yap ölece de kalabilir sonra add de ve tekrar apply de bu kadar . =) böylece C: tamamen silinir pardus u rahatlıkla kurabilirsin