Park Biletiyle Hack Olur mu?

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Hacker'ların kullandığı yöntemler bazen günlük hayatın içindeki nesnelerle bilgisayarları ilişkilendiriyor. En son saldırı ise araba kullanan kişileri hedef alıyor. Nasıl mı?

ABD'nin bir eyaletinde başlayan bir saldırı şekli kullanıcıları ve güvenlik uzmanlarının canını sıkıyor. Bu saldırı biçimi sızma anında teknolojiyi değil topluma çok daha yakın bir yöntemi kullanıyor. Araçların camlarına yerleştirilen çeşitli park bileti görünümlü fişler, yemi yutanlara internet üzerinden bir siteye giderek bir etkinleştirme işlemi yapmalarını söylüyor.
Trojanın Hası Park Biletinde

Kullanıcılara bir internet sitesi ziyaret etmesini söyleyen bu biletlere kanan kişilerin bilgisayarına, ilk yeniden başlatmada kötü amaçlı biçimde çalışmaya başlayacak bir Truva atı bulaşmış oluyor. Bu kötü amaçlı yazılım bir tarayıcı yardımcı nesnesi (browser helper object, BHO) olarak (bir araç çubuğu gibi) kendisini Internet Explorer'a tanıtıyor. Ardından ise sisteminizde bir virüs olduğunu söyleyerek size sahte bir antivirüs yazılımı indirtmeye çalışıyor.

:: Yakında ülkemizde de park bileti üzerinden bilgisayarlara saldırı gerçekleştirilir mi?

Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net
 

mila12

Müdavim
Emektar
Katılım
5 Kasım 2007
Mesajlar
9,864
Reaksiyon puanı
255
Puanları
83
Ülkemizde genelde araba camlarına konan şeylere bakmadan atıldığı için pek başarılı olamazlar :D
 

fthodms

Öğrenci
Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
35
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Türkiye'de araba camlarına en çok masaj salonu kartları konulur =)

sarmaz bu yöntem bizim milleti =)
 

mitoz

Öğrenci
Katılım
25 Ocak 2009
Mesajlar
43
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Buna internet dilinde social enginering deniyor Türkiye'de yapılması daha basit bana göre. Ülkemde herkes düşmüş ekmek derdine kim uğraşır şimdi enginering le falan. internette istediğiniz kadar public exploit varken bu tür saçmalıkları yapmak için kim uğraşır biletle felam :)
 

TakeOne

Doçent
Katılım
29 Nisan 2006
Mesajlar
560
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Park biletimi değilmi bilemem ama. kendisini Internet Explorer'a tanıtan, ardından ise sisteminizde bir virüs olduğunu söyleyerek size sahte bir antivirüs yazılımı indirtmeye çalışın problemler ile karsılastım.
 
Üst