Pardus'un tanınmasına yardım edin!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Reflex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Reflex

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Vermiş olduğum sitedeki görsellerden dilediğinizi web sitenizde, blogunuzda kullanabilir ve Pardus'un tanıtımına katkıda bulunabilirsiniz.
Sitenize bu düğmeleri yerleştirmek için doğrudan altlarında bulunan kodları sitenizin koduna ekleyebilirsiniz.
http://www.pardus.org.tr/banner/index.html

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
pardusun bence bu banner tarzı reklamlardan çok kendi içinde çalışacak yada hata raporu verecek, kodları ve stabiliteyi kontrol edicek uzman tabakadan yardım alması lazım. yani kuru kuruya banner pek bir işe yaramaz. ayrıca pardus'a milliyetçi gözüyle değilde bilişimci gözüyle bakan, her koşulda öven değil yeri gelince yermesini bilen insanlara ihtiyacı var.

Birkan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Pardus'da bu konu Hakkında Bilgim yok !

Cevap Yazar mısın ?

Windows'a ait Program v.s Pardus'a Sorunsuz Kuruluyormu.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Pardus tanınmasına tanınsın da bu iş devlet politikası haline gelmeli önce
Başkası uğraşsın yapsın biz para verip kullanalım mantığından sıyrılmalı önce
Devlet ve millet olarak dünya çapındaki uzmanlarımızı da bu işe adapte etmeli ve üreten dünyaya satan hale gelmeliyiz, gerisi kendiliğinden gelir.

Frespo

Doçent
Reaksiyon puanı
0
evet bu parduste iş var da buna uygun eğitim almamız lazım . sanıyorum pardus tübitakın yaptığı bişi o bakımdan eğer yaygınlaşır ve gelişirse Türkiyenin gururu olur zaten de öyle sankii

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Pardus dedinizde, ben Pardus yüklesem photoshop gibi windows programları kullanabilecek miyim? windows için programlama yaptığımda test edebilecek miyim. bu konular hakkında biraz bilgilendirebilir misin?

Reflex

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Pardus dedinizde, ben Pardus yüklesem photoshop gibi windows programları kullanabilecek miyim? windows için programlama yaptığımda test edebilecek miyim. bu konular hakkında biraz bilgilendirebilir misin?
Hayır kullanamazsın çünkü uyumlu değildir.ama pardusun kendine özel yani pardusun desteklediği msn,office,lime wire vs.. gibi programlar var bunlarla rahatlıkla işini görebilirsin.Örneğin bu adreste msn programı var(pardus)uyumludur:http://www.inndir.com/-23196p.html
Bu sitede biraz araştırma yaparak pardus için bütün gerekli programaları bulabilirsiniz;)

nizam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
istediğin burda

cheerful

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben epey önceden koymustum siteme (bilgisayarcafe.com), destekliyorum, okulda da zaten pardus ögretiyoruz

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2

Arkadaşlar bu tür sebepleri problem edip pardusu denemekten vazgeçmeyin bilgisayarınıza iki işletim sistemi kurmak bilgisayarınıza büyük yük getirecek anlamına gelmez şu an bende aynı şekilde hem win hemde ubuntu kurulu açılışta grub ekranından hangi işletim sisteminde çalışacaksam seçiyorum ve başlıyor win de eğlence, program v.s. ubuntu da ise bankacılık işlemleri v.s. yapıyorum ayrıca her ikisinde de çokta eğleniyorum ubuntunun çok hoş oyunları da mevcut :) hem de bilgi edinmek, öğrenmek çok güzel

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
günlük işler için rahatlıkla kullanılabilinir. oyun konusunda ise yeterli değil elbette. fakat bir fedekarlık yapmazsak asla oyunların linux versiyonları çıkmayacaktır. adobe programları linux için çıkmaya başladığı gün geçicem ama şimdilik mecburen windows kullanıyorum ne yazıkki gimp isteklerimi karşılayamıyor

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Peki ben de birşey sormak istiyorum, şu anda benim eğitim cdlerim var, bunların uzantıları exe. Ekranı kaydedip pardusta açıp izlesem çok büyük yer tutacak. Acaba linuxta exe dosyalarını çalıştırmak mümkün mü? Şu anda xp de durmamın sebebi bu, slax kurdum ama bir yöntemini bulamadım geri xp ye döndüm ben de..

shadowfax_07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Peki ben de birşey sormak istiyorum, şu anda benim eğitim cdlerim var, bunların uzantıları exe. Ekranı kaydedip pardusta açıp izlesem çok büyük yer tutacak. Acaba linuxta exe dosyalarını çalıştırmak mümkün mü? Şu anda xp de durmamın sebebi bu, slax kurdum ama bir yöntemini bulamadım geri xp ye döndüm ben de..
Linux ta wine diye bir program var depoda arat bulabilirsin. Onu kurduğun zaman birçok programı çalıştırabilitsin. Ben wine aracılığı ile winrar kurmuştum sorunsuz. Büyük ihtimal çalışabilir ve hatta playonlinux diye bir program ve wine aracılığı ile pop4 ü bile çalıştırdılar.;)

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Vay be o zaman deneyelim. Şimdi ben ilk başlayacağım, hangisini önerirsiniz, bilgisayarı sörf, programlama için kullanan sıradan bir kullanıcı olarak? Pardus , ubuntu vs hangisi iyidir?

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Pardus'u windows kullanan arkadaşlar deneyebilir.