Pardus ta skype canavar gibi

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
evet arkadaşlar pardus 2009.1 telli turna da skype denendi ve başarılı :thumbup:

hem yazışmalar hemde pardus--xp arasında sesli ve görüntülü iletişim canavar gibi :thumbup:

kendim yaptım :biggrin:

2ro4bci.jpg

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
İyi hadi, senin sesli görüşme sorunun ortadan kalktı demek. :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
vallaha öyle pardus la aram artık düzeliyor

birde ram kullanmı azalsa

sistem boşta 450 mb altına düşmüyor

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Önbelleğe dolduruyordur.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Önbelleğe dolduruyordur.

:)

Farklı bir bakış açısı.

Ubuntu kullanıyorum GNOME ile. Şu an RAM kullanımı 894 MB. Bunun 521 MB'ı Firefox, 156 MB'ı da Pulse Audio. Geriye kalanlarda Compiz filan da var. Hesaplayın artık. :) KDE kullanacaksanız boşta bile RAM kullanımının fazla olmasından şikayet etmeyeceksiniz.

xrhymer

Asistan
Reaksiyon puanı
3
RAM önemli değil. Tahmin edicem RAM'in 512 MB değil mi?

Kullanılmayan RAM ölü RAM'dir. Bu deyişi bir zamanlar "Aman Tanrım Pardus 900 MB RAM yiyiyor." adında ki bir yazıda okumuştum. (Başlık tam doğru olmayabilir.) Bu yazıyı ulursanız sizde okuyun. Sanırım bir geliştiricinin güncesindeydi. Yani RAM konusunu sıkıntı etmeyiniz.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65

Farklı bir bakış açısı.

Ubuntu kullanıyorum GNOME ile. Şu an RAM kullanımı 894 MB. Bunun 521 MB'ı Firefox, 156 MB'ı da Pulse Audio. Geriye kalanlarda Compiz filan da var. Hesaplayın artık. :) KDE kullanacaksanız boşta bile RAM kullanımının fazla olmasından şikayet etmeyeceksiniz.
Farklı bakış açısı değil gerçek bu. Senin firefox niye 521 mb kullanıyor gerçekten çalışması için o kadar belleğe ihtiyaç duyduğu için mi tabii ki hayır. Açtığından beri girdiğin sayfaları belleğe dolduruyor. Tekrar açtığında hemen karşında. Kde'ye gelince, Arch+Kde açılışta 140 mb ram yiyor. Daha ne yapacak anlamadım hiç mi kullanmasın.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74

Farklı bir bakış açısı.

dahada ilginç olanı bende mint kurulu iken (gnome) compiz ve full efekt ve firefox açıkken ram kullanımı sadece 350 mb idi:blink:

---------- saat 17:09 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:08 eklenmişti ----------

Kullanılmayan RAM ölü RAM'dir. Bu deyişi bir zamanlar "Aman Tanrım Pardus 900 MB RAM yiyiyor." adında ki bir yazıda okumuştum. (Başlık tam doğru olmayabilir.) Bu yazıyı ulursanız sizde okuyun. Sanırım bir geliştiricinin güncesindeydi. Yani RAM konusunu sıkıntı etmeyiniz.

yanlış benim bellek 1 gb :thumbup1:

durum bu
s6kjfm.jpg

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Ben şu ana kadar kullanılan bellekten bir hayır göremediğim için. :) Herkes tecrübelerine göre konuşuyor doğal olarak. 2 GB RAM'im var, daha 1 GB'nin üzerine çıkmadı Ubuntu RAM kullanımında. Firefox ise Linux'ta maalesef RAM konusunda sıkıntı yaratıyor. 521 MB RAM kullanımı var iken video izliyordum. Videoyu kapattım, toplam RAM kullanımı (Firefox hala açıkken) 357 MB'a düştü.

Farklı bakış açısı değil gerçek bu. Senin firefox niye 521 mb kullanıyor gerçekten çalışması için o kadar belleğe ihtiyaç duyduğu için mi tabii ki hayır. Açtığından beri girdiğin sayfaları belleğe dolduruyor. Tekrar açtığında hemen karşında. Kde'ye gelince, Arch+Kde açılışta 140 mb ram yiyor. Daha ne yapacak anlamadım hiç mi kullanmasın.

O Arch'tan kaynaklanıyor ama. :) Arch KDE'yi adam ediyor. KDE normalde sistem kaynaklarını fazla kullanan bir masa üstü ortamı. Bunu inkâr edemezsiniz herhalde?

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
arkadaşlar farkındaysanız konu pardus windows ve skype ile ilgili

lütfen çok fazla dağıtmayalım ki kilitlenmesin

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Genelde masaüstü widgetleri yüzünden çok sistem kaynakları kullanır kde, ha bir de sistem canavarı nepomuk. Bunları kapattığınızda gnome'den bir farkı yok.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Genelde masaüstü widgetleri yüzünden çok sistem kaynakları kullanır kde, ha bir de sistem canavarı nepomuk. Bunları kapattığınızda gnome'den bir farkı yok.

Onları kapatınca GNOME'dan zaten farkı yok. :) (Görünüş olarak.)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Onları kapatınca GNOME'dan zaten farkı yok. :) (Görünüş olarak.)

Abartma istersen Jea.. :)

Zaten bence kapatmaya'da gerek yok, ram dediğin şey 3 kuruşluk malzeme, alıverin azcık, bakın bende 4gb var hiç sesim çıkıyor mu? :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
vaaay onu bende severim

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Zevk meselesi, bana göre çok daha güzel.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Şuanda Pardus'ta firefox açık ve 250mb ram tüketimi var.Daha ne isterim :D.KDE'nin sadece adı çıkmış ram tüketir diye :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
evet gerçekten çok güzel :thumbup1:

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ben skypeyi pardus da 1 yildir kullaniyordum

bu arada jea da takinti var gnome olayinda gnomeyi adam etmek icin bin dereden su getirecen ki adam olsun :) kde de hersey dogasinda var