Pardus mu Ubuntu mu?

CebraiL STARK

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bilgisayara 2.bi işletim sistemi kuracam fakat pardusmu yoksa ubuntumu kursam karar veremedm kullanan kişiler varsa yardım ederlerse çok iyi olur artılerı eksileri sistemden bikaç görüntü paylaşılırsa sevinirim

astalavista_33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence ubuntu nun 9.04 DVD sürümü harika.ben kurdum... bütün donanımı tanıyor.. ekran kartı sürücüsünü otomatik olarak indirip kuruyor.. compiz fusion kurulu zaten... diyelim ki herhangi bir video izleyeceksin.. eğer kodek yoksa onuda otomatik olarak indiriyor.. pardus u çok fazla kullanmadım.. son kullanıcı olarak ubuntu daha kolay ve zahmetsiz...

neffeno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu denmeni öneririm. ama yine en iyi kararı kendin verirsin pardusta güzeldir.

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ubuntu gerçekten çok güzel bir sistem. Alışkanlıklar olmasa devamlı kullanırım .

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
ubuntunun 9.04 sürümünü bir türlü sevemedim. 8.10 sürümü çok daha stabildi bence. biraz kurcalayınca bozuluverdi bendeki ubuntu. ayrıca gnome arayüzü artık sıktı. kde 4 ü görünce insan içine sinmiyor gnome kullanmak.
bu sebepten ötürü pardusu tavsiye ederim.

22 gün sonra pardus 2009 çıkacak. kd4 firefox 3 ve bir sürü yenilikle beraber. o çıkara nadar buraların fatihi ubuntu.

stttntnzn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kesinlikle ubuntu... hem debian paket desteği var hem geniş bi kullanıcı kitlesi var her sorununa anında bi çözüm bulabilirsin.

ubuntunun 9.04 sürümünü bir türlü sevemedim. 8.10 sürümü çok daha stabildi bence. biraz kurcalayınca bozuluverdi bendeki ubuntu. ayrıca gnome arayüzü artık sıktı. kde 4 ü görünce insan içine sinmiyor gnome kullanmak.
bu sebepten ötürü pardusu tavsiye ederim.

22 gün sonra pardus 2009 çıkacak. kd4 firefox 3 ve bir sürü yenilikle beraber. o çıkara nadar buraların fatihi ubuntu.

linuxün asıl güselliği, sistemi istediğin şekle sokabilmendir. hiçbi şekilde sınırlamaz. bn de kde kullanıyordum ama kaldırdım, ubuntuyla gnomeyi kafamda bütünleştirmişim kde gitmio ubuntuya :P zevk meselesi işte :clap:

KDE için Kubuntu kullanabilirsin :yes: ama sisteminde halihazırda ubuntu yüklüyse onu kdeye çevirebilirsin sonradan istersen geri gnomeye dönebilirsin :thumbup:

işte adım adım ubuntu8.10'a kde4.1 yükleme:

How to install KDE 4.1 on Ubuntu 8.10 (Intrepid Ibex)|Ubuntu Geek

CebraiL STARK

Asistan
Reaksiyon puanı
1
birinci işletim sistemim xp pro, virtualbox ile kurucamda internetten indirsem sağlıklı olurmu yoksa cd ilemi yükleyeyim

emkiek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
birinci işletim sistemim xp pro, virtualbox ile kurucamda internetten indirsem sağlıklı olurmu yoksa cd ilemi yükleyeyim

farketmez ama virtualbox ile tam verim alamazsın ve donanım tanımama gibi sorunlarla karşılaşırsın.

ekran görüntüsü istemişsin ; [K,X] Ubuntu, Türevleri Ve Diğer Dağıtımlara Ait Masaüstü Ekran Görüntüleriniz

sondan geriye gitmeni tavsiye ederim.

ikisinin de destek forumları süper. ubuntuyu kurduktan sonra 150 mb kodek indirmen gerekecek. ama bir kere indiriyosun sonra keyfine bakıyorsun çok önmeli değil.

sanırım ubuntu ve pardus kıyaslamasından ziyade gnome ile kde4 kıyaslaması yapsan daha iyi.

birde pardusun depoları yetersiz diyorlar. ve pardusta 64bit desteği yok.

bence temmuzun 17 sine kadar araştır ve pardus 2009 kur:yes:

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bence de kesinlikle Ubuntu sayın Demir adam. :) Program yükleme sorunun da olmaz. Windowstaki gibi iki tıkla kurarsın.

Bazı arkadaşlar kde gnome'dan daha güzel demiş. Bu tamamen göreceli. Yeni başlayacaksın kesinlikle ilk önce gnome kullan. Kde4 özellikle karışık geliyor alışmak biraz zaman alıyor.

Ben mesela kde'yi sevmiyorum gnome daha sade ama çok daha güzel bence.

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ubuntu. Ama sorunlarla karşılaştığımda Türkçe kaynak bulma olasılığın Pardus'te daha çok ama KDE kullanması bir eksi bana göre.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Pardus kurmanızı tavsiye ederim. Bende ayı işlemi gerçekleştireceğim ama Pardus 2009'u bekliyorum. Artık kendini çok geliştirdi.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87

UBUNTU tabiiki :lol::lol::lol:
ubuntunun kendi sitesinden indirirsen işini görür,
indirdiğin cd image'i virtualbox'a gösterirsen CD sürücü olarak gösterebilirsin.
CD ile uğraşmazsın ;)

Reaksiyon puanı
189
pardus kurabilirsin.

pardus için gnome depoları mevcuttur. paket yöneticisine ekleyip gnome arayüzüne geçiş yapabilirsin.

ayrıca sürücü bulmak gibi bir sıkıntın olacağını sanmam heşey paket depolarında mevcut.

ayrıca sistem tüm codecler yüklü geliyo. pardus üzerinde açamadığım video yok.

ayrıca virtualbox a kuracaksan yine pardusu öneririm. paket yöneticisinde virtual box için gereken sürücüler de mevcut ve süper uyumlu çalışıyor.

kısacası:
ubuntu falan hikaye pardus şahane :D

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Arkadaşım Pardus KDE masaüstü Kullanıyor Ubuntu ise gnome masaüstü kullanıyor. Bence ikisinide dene hangisi hoşuna giderse onu kullan. Ubuntu öyle pabuca atılacak bişi değil. Pardus te gerçekten çok basit ve stabil. Seçim senin.

Reaksiyon puanı
189
Arkadaşım Pardus KDE masaüstü Kullanıyor Ubuntu ise gnome masaüstü kullanıyor. Bence ikisinide dene hangisi hoşuna giderse onu kullan. Ubuntu öyle pabuca atılacak bişi değil. Pardus te gerçekten çok basit ve stabil. Seçim senin.
bildiğiniz üzere linuxlerde masaüstü yöneticisi kavramı vardır ve farklı seçenekler yüklenebilir. windowsdaki gibi windows explorer'a mahkum bir sistem yok. bence pardus kurmalı arkadaş. paket yöneticisinden kde'yi beğenmezse eğer gnome paketlerini yükleyip gnome arayüzüne geçiş yapabilir. diğer saydığım özellikler de cabası...

edit: pardusda yardım konusunda sıkıntı çekmezsin. çünkü türkçe yardım dökümanlarının b..k'u çıkmış durumda. her sorun için bir bilgi var. neredeyse sistem yazmayı öğretecekler herkese...

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
146
Virtual ile falan yükleme direk işletim sistemi şeklinde kur yoksa ubuntu' nun farkını anlayamazsın. Diğer linux türevlerine çok stabil ve hızlı.

Bence ubuntu kur, inan pardus un 100 lerce şey yapması lazım ubuntu ya yaklaşabilmek için... Kurduğun ubuntuda kesinlikle 64bit ve ext4 olsun. Vazgeçemeyeceğin bir işletim sistemine sahip olursun :)

CebraiL STARK

Asistan
Reaksiyon puanı
1
:huh: ilk önce ubuntuyu denicem (: daha sonra pardus içinde bi deneme sürüşü yapıcam çok saolun

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
18 gün sonra Pardus 2009 çıkacak.Beta sürümü bile mükemmel.
kde 4.2.4 çıktı ve kde 4'ten memnun kalacağına garanti verebilirim.
ayrıca pardus en hızlı Linux dağıtımı yani Pardus performans olarak Ubuntu'dan daha iyi.
görsellik olarak bana göre yine Pardus daha iyi.Pardus'u kesinlikle denemeni tavisye ederim.

Bircan83

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ubuntuyu tavsiye eden arkadaşlara bir sorum olacak. Ben de ubuntuyu denedşm ama memnun kalmadım. Örneğin bir vcd yi bilgisayarın harddiskine bir türlü kaydedemedim. bunun yolunu bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim. Pardusta böyle bir sorunum olmadı. Direk vcd yi harddiske kopyala-yapıştır yaparak kaydetmiştim.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
en iyi linux dağıtımı windows7 dir :D windowsdan daha iyi linux tanımam :D

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ubuntuyu tavsiye eden arkadaşlara bir sorum olacak. Ben de ubuntuyu denedşm ama memnun kalmadım. Örneğin bir vcd yi bilgisayarın harddiskine bir türlü kaydedemedim. bunun yolunu bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim. Pardusta böyle bir sorunum olmadı. Direk vcd yi harddiske kopyala-yapıştır yaparak kaydetmiştim.

aynı sorun pardus'da da vardı gerçketen pardus'ta bu sorunla karşılaştım ama PiSi ile paket güncelemelerini yapınca sorun çözüldü :yes:

Anxiety

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Pardus kullandım. Tavsiye etmem. Ubuntuya geçmeyi düşünüyorum ben de.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
en iyi linux dağıtımı windows7 dir :D windowsdan daha iyi linux tanımam :D

KDE4'ten çakma işletim sistemi birde üzerine para alıyorlar... belki en iyi windows ama xp kullananlara karışık geleceği kesin... şu nasıl olacak bu orada mı diye başlıklar açıldığında görürsün...:lol:

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Pardus kullandım. Tavsiye etmem. Ubuntuya geçmeyi düşünüyorum ben de.

nesini beğenmedin direkt kurulumdan sonra vcd, DVD hatta wmv bile gösteriyor... ubuntu bunda internet istiyor yamuluyor mp3 bile çalamıyor nelson mandelanın saçma sapan videosunu gösteriyor ama...