Pardus Hakinda Yardim

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Selam arkadaşlar Pardus kurmayı düşünüyorum ve Pardus Hakında İyi Anlayan bir dosta ihtiyacım var bana msnden yardımcı olcak bu konuda gönüllü arkadaş ve bir dost arıyorum.

Pardus u ne amaçla kullancam pardus server olarak kulancam yani müzik dizi flim klip olcak sadece başka hiç birşey olmucak ben sormak istediklerim mesela pardus çöktü sistem çöktü bunu nasıl onarcam yada nasıl formatlıcam bu konuda bilgi istiyorum.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Yokmu Bir Hayır Sever:)

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Ben pek bilmiyorum ama ben de kurmayı düşünüyorum. Pardusu araştırıyorum. Linux kolay kolay çökmez öncelikle. Sen ayarlarıyla oynamadan çökmez yani. Hiç dokunulmadan sunucu olarak kullanılacaksa hayli hayli çökmez.

Çökerse çalışan cd ile açıp verileri kopyalayıp format atarsın.

---------------
Çökünce aldığın hatayı pardus forumlarında yazarsan sana yardımcı olacaklardır.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Ben pek bilmiyorum ama ben de kurmayı düşünüyorum. Pardusu araştırıyorum. Linux kolay kolay çökmez öncelikle. Sen ayarlarıyla oynamadan çökmez yani. Hiç dokunulmadan sunucu olarak kullanılacaksa hayli hayli çökmez.

Çökerse çalışan cd ile açıp verileri kopyalayıp format atarsın.

---------------
Çökünce aldığın hatayı pardus forumlarında yazarsan sana yardımcı olacaklardır.

Tşkler Bende sana yardımcı olayım buyur bu linkte kurulumu resimli olarka vermişler.

http://www.pardusforum.com/viewtopic.php?f=3&t=56&sid=a2e02740ed9067d0ea5777fec9c7411c

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Hayda msn'i açtım adam yok :D

Şansına küs reis

kabizkugu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
server olarak kullancam demişsin ilk başta aklıma web server geldi dedim noluyoz :D bence pardusta öyle aman aman bi sorun yaşamazsın, gerekli codec leri kur yeter. hatta bak şunu da söyliyim, ben de ubuntu kurmuştum sırf bu amaçla başta ama sonra ubuntuda çalışan süper oyunlar keşfettim. quake benzeri değişik değişik oyunlar var oynaması baya zevkli. quake in kendisi de var tabi :D bi de wine ile age of empires 2 çalıştırdım tıkır tıkır çalıştı valla :D

cathlack

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Kimsenin hicbir konuda bilgsi yok...site geyik muhabbeti yapilan kahvehaneye donmus resmen...Sitenin slogani bilmiyorsan sor biliyorsan paylas diye biliyordum.....simdiye kadar sordugum hicbir soruya yanit alamadim bildiklerimi paylassamda....Uzun bir sure bu sitede modaretorlukte yaptim o yuzden az cok biliyorum ne nasil donuyor...Site yoneticisi ya da yoneticileri sadece sitenin tanitimindan reklam gelirlerinden nasil daha cok fayda saglayabiliriz pesinde....Bilgilendirme ve yardimci olma asamasinda sifir.
tabi bu benim kendi kisisel gorusum....Bu gorusumden sonra kotu adam olabilir, sitede banlanabilr yani yasaklanabilir ve hatta daha oncesinde bu mesajim silinebilir ya da bir modaretor, yonetici tarafindan mesajima cevap gelebilir(cevabiyla huzur bulacak ya da beni alt ettigini zannederek)
Her neyse ben en azindan boyle dusunyorum...

green_lion

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Eğer sunucu olarak kullanacaksan benim tek tavsiyem bu işte güvenirliği kanıtlanmış bir linux dağıtımı kullanman. Melsela fedora debian suse tarzı bir dağıtım. Pardusta yapamazsın demiyorum kralını yaparsın fakat destek alma konusunda sorunlar yaşarsın. Ben de yeni öğrenme aşamasındayım fedora 8 kurdum onun üzerinde çalışmalar yapıyorum.