Pardus 2011 RC Duyuruldu!

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Amarok ve Firefox bilinen hatalar ve duyuruda da mevcut.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
İlgili linki alabilir miyim? Bu arada Pardus forumda yönetici mi oldunuz?

http://www.ozgurlukicin.com/forum/duyurular-haberler/18347/?page=1

Evet, bir süredir yöneticiyim.

Bilinen Sorunlar

Sürümde bilinen sorunlar ise şu şekilde:

• Firefox sistem dilinden bağımsız olarak sürekli İngilizce görünüyor.
  • Bazı makinelerde açılış problemlerini engellemek için 'nomodeset' çekirdek parametresinin eklenmesi gerekiyor.
Kararlı sürüm olmadığı için elbette hataların gözükmesi normal. Asıl önemli olan bu hataları bildirmeniz. http://hata.pardus.org.tr adresine girerek karşılaştığınız eksiklikleri bildirirseniz, Pardus'un gelişmesine katkı sağladığınız gibi çok daha performanslı bir bilgisayar deneyimi yaşamanızı sağlayabilirsiniz ;).
İlgili bağlantı aşağıdadır.

http://www.ozgurlukicin.com/haber/pardus-2011-rc-surprizleri/

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Hayırlı olsun...:sleeping::sleeping:
Demekki çocuk heryerde çocuk:):)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Eskiler bir tabir kullanır;
"Biz mücella bir ayineyiz, kişi bizde kendini görür." Cevap vermeye bile gerek yok bu kişilere...
Teşekkür ederim ayrıca...

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Pardus 2011 RC (Hasankeyf) 64bit sürümünü USB bellekten kurdum ve denedim. Muhteşem olmuş ve daha muhteşem olacağına inanıyorum. Ama bende mi sorun var bilmiyorum, nedense Amarok, Firefox türkçe değil!

Bu arada eli yüzü Windows olmuş insanların olumsuz yorumları ile karşılaşmak mümkündür. Eleştiri sınırı içersinde böyle şeylerde gerek diye düşünüyorum. Pardus eleştirilecek kadar büyüdüyse varsın eleştirilerde olsun :)

Bu arada her yerden Linux fışkırıyor desem yeri yani :)

Ağzını yüzünü öpeyim senin ya yorum işte budur...

SiLGEC

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Öğrenmek için baya bi uğraştıktan sonra çalışan sürümü usb bellekten çalıştırdım. Çok fazla kullanmadım fakat firefox ile internette gayet stabil çalıştı.
Not: Bu arada iso'yu belleğe "dd for windows" ile attım.

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
20 ocakta bir pc me pardus 2011 kurıcam.sabırsızlıkla bekliyorum.

by_linux

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben daha önce pardus 2008 kullanıyorudum.daha sonra ubuntuyla tanıştım parduse göre daha güzel,daha hızlı ve kullnışlı bence pardusun geliştiricileri arayüzden çok pardusun alt yapısı geliştirmeliler.Nitekim ubuntuda çok basit bir arayüz olmasına reğmen dünyada en çok kullanlan linux tabalı i.sistemidir:)

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
ben daha önce pardus 2008 kullanıyorudum.daha sonra ubuntuyla tanıştım parduse göre daha güzel,daha hızlı ve kullnışlı bence pardusun geliştiricileri arayüzden çok pardusun alt yapısı geliştirmeliler.Nitekim ubuntuda çok basit bir arayüz olmasına reğmen dünyada en çok kullanlan linux tabalı i.sistemidir:)

Pardus gönüllerde ayrı bir yere sahip. Pardus 2011 Hasankeyf RC denedin mi? Bence denemelisin!

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Laptopumda şuan Pardus 2011 RC Hasankeyf sürümü kurulu. Bence önceki sürümlere göre oldukça hızlı ve stabil fakat dahada stabil olması lazım. Fİnal sürümünü bekliyorum sabırsızlıkla. Umarım ekran kartı sürücülerinde birtakım iyileştirmeler olur ve dahada stabil ve sorunsuz bir Pardus ile karşılaşırız.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Pardus kullananların çoğalması güzel gelişme.Birde pisi paketi yapmayıda öğrenirseniz ;artık sizi kimse tutamaz:):)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ben pardusu 2007 sinden buyana kullaniyorum 2008.2 de kde 3.5 olarak cok iyi ide ve bu seferki kde 4.5 bence linux dagitimlari arasinda en ciddi durumda görünüyor ,arkadasin dedigi gibi paket olayi biraz daha cogalsa bence artik ondan sonra baslar pardusun destani

kemal38020

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kopete var pidgin var amsn de var ama yeterli mi ben hiçbri ile görüntülü görüşme yapamadım ayarı varsa ayarını söle de yapayım o zaman_

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
kopete var pidgin var amsn de var ama yeterli mi ben hiçbri ile görüntülü görüşme yapamadım ayarı varsa ayarını söle de yapayım o zaman_
Linux ile görüntülü konuşma SKYPE ile olabiliyor maalesef...Önceden yapılabiliyordu, programların ayarlarında da mevcut. Son zamanlarda MS Messenger protokollerini Windows uyumlu hale getirmiş ve diğer sistemlere izin vermiyor..