Pardus 2011 kurmayı düşünüyorum ama

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Pardus 2011 kurmayı düşünüyorumda bilgisayarıma. Acaba özellikleri yeterlimi diye endişelenmeden edemedim.

Model : Dell Inspiron 1525
İşlemci :
Core Duo T2330 1.6 Ghz - 1 Mb
Hafıza (Ram) :
1024 Mb - DDR II 667
Maksimum Hafıza (Ram) :
4096 Mb
Hafıza (Ram) Slotları :
2 Adet
Sabit Disk :
120 Gb - 5400 Rpm (Şuan 250 GB Var)
Ekran :
15.4" - 1280 x 800 WXGA
Ekran Kartı :
Intel Graphics Media Accelerator X3100 Paylaşımlı 358 Mb
Ses Kartı :
Onboard
Optik Sürücü :
dvd Rw Double Layer
Ethernet :
10/100 Mbps
Portlar :
4 x USB 2.0, S/PDIF(Coaxial), 1 x RJ-45 Ethernet, 1 x RJ-11(Modem), 1 x Mikrofon Girişi, 1 x Kulaklık Çıkışı, 1 x IEEE-1394 FireWire (4-pin)
pil Tipi / Pil Ömrü :
Li-Ion 6 Cell - 3 Saat
Kamera :
var
Ağırlık :
2.75 Kg.
Kablosuz Ağ :
802.11 a/b/g
Bluetooth :
Var

Herbişeyini yazdım sanırım. :D Bu konuda beni bi aydınlatırsanız sevinirim.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Pardus 2011 şu an beta sürecinde olduğu için yeni bir linux kullanıcısı olacaksan kullanma. Her ne kadar stabil gözükse de beta betadır. Hiç ummadığın bir anda hatalarla karşılaşabiliyorsun. Onun yerine stabil olan 2009.2'yi kur güncellemelerini de yap bitir keyfine bak :D

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Daha önce Pardus 2009.2 'yi denedim. Ama kasılmalar gördüm. Ve o zaman da biraz acemiydim linux konusunda. Ama şimdi biraz daha tecrübeliyim. Şuan hali hazırda bilgisayarda Ubuntu var. Çok stabil gerçekten.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
O zaman kullanabilirsin. Ben ilk defa başlayacaksın sanmıştım :)

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Birde unutmadan söyleyimde şu küp masaüstü olayı var benim laptop desteklermi onu. Birde 3d oyunları falan :D

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Blur efekti olur mu peki? Sizide soru yağmuruna tuttum. Kusura bakmayın. O da benim cahilliğim işte "KDE Masaüstü Ortamı" ile.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Zaten Linux tecrüben varmış,kur, korkacak bişey yok! Kde sistemi öğrenmek için biraz zaman kaybetmen gerekekli.

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sağolun. Yardımlarınız için çok teşekkürler. Takıldığım noktalarda gene yazarım. İçimdeki sorulara ışık tuttunuz. Teşekkürler. İyiki varsın SDN !!! :D

sinanyc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
selam all-fm arkadaşım ben pardus 2009/1 kullanıyorum 9/2 de kasılmalar oluyor diye bende eskisine geçtim şimdilikde devam ediyorum 2011 resmen çıkana kadarda bekliycem çünki birine alışırken diğerini kullanmak biraz baş ağrısı yapıyor pardusun 2 yıldır kullanıyorum en düşük işletim sisteminde bile gerçekten güzel çalışıyor herşeyden önceside windows gibi formattan sonra zırtbırt donanım cd si tak kur yada güncelleme yap şişen hdd nin ömrü bile bitiyor ama pardusa geçtim sadece 2 yılda 3 kez işletim sistemi yükseltmek oldu formattan kurtuldum virüsler,güncellemeler hiç biri yok şükür her işimide görüyor
benim tavsiyem şimdilik bekle yeni sürümde çok süper kullanım kolaylıkları, efektler hatta hddyi remleri yormadan açılışta yapacağın işi seççip pcyi öyle açıyorsun açılma hızıda o derece kısalıyor ;) çok az bir zaman kaldı 40 gün sonra geliyor
saygılar selamlar

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
arkadasim ben 2007 den buyana pardus kullaniyorum ,ve sunu diyebilirim parduslar icinde en stabili bence beta olmasina ragmen pardus 2011 oldu hele 2009 benim icin bir felaketti tam anlamiyla kullanamadim diyebilirim ,ama onun sayesinde ubuntu yu filan iyice tanima firsatim oldu :) herneyse su an blur kde 4.5 sin getirdigi bir özellik ama nedendir bilemiyorum benim ati karti blur eklentisini acmadi belki ati sürücülerinden kaynaklanyiordur ,bilemicegim belkide beta oldugundan kaynaklaniyordur,her neyse su an pardus 2011 tek eksigi günlük kullanilan paketlerin depo da olmayisi yani skype ,amsn playonlinux gibi onlar sannedersem yap rc sürümde yada final sürümde ortaya cikar

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sana tavsiyem beta ile uğraşma direk 2011 in çıkmasını bekle zaten 1 ay felan gibi bir süre kaldı ama yok ben betayı kurup 2011 in nasıl birşey olduğunu görmek istiyorum diyorsan kur gitsin :D sistemin PARDUS 'u kurman için gayet iyi...

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aynen benimde sistemimde şuan hali hazırda Ubuntu 10.10 var. Ama Pardus 2011 Beta 2'yi çok methettiler. Açıkçası bende merak etmeye başladım ve kurmak istiyorum sistemime. Ama Pardus 2009.2 sürümü sanırsam tek bende değil herkeste kötü bir izlenim bırakmış. İnşallah böyle şeyleri 2011 sürümü ile aşarız. Temennim bu yönde.

---------- Post added at 14:13 ---------- Previous post was at 14:12 ----------

Tavsiyeniz için teşekkürler.

Akşama doğru kurmayı düşünüyorum. Sizinlede ilk izlenimlerimi burdan paylaşırım. :yes:

---------- Post added at 14:19 ---------- Previous post was at 14:13 ----------

arkadasim ben 2007 den buyana pardus kullaniyorum ,ve sunu diyebilirim parduslar icinde en stabili bence beta olmasina ragmen pardus 2011 oldu hele 2009 benim icin bir felaketti tam anlamiyla kullanamadim diyebilirim ,ama onun sayesinde ubuntu yu filan iyice tanima firsatim oldu :) herneyse su an blur kde 4.5 sin getirdigi bir özellik ama nedendir bilemiyorum benim ati karti blur eklentisini acmadi belki ati sürücülerinden kaynaklanyiordur ,bilemicegim belkide beta oldugundan kaynaklaniyordur,her neyse su an pardus 2011 tek eksigi günlük kullanilan paketlerin depo da olmayisi yani skype ,amsn playonlinux gibi onlar sannedersem yap rc sürümde yada final sürümde ortaya cikar

Peki Pardus 2011 Beta 2 sürümünden Final sürümüne geçmek için ne yapmalıyım. Güncelleme ile geçilebiliyor mu yoksa yeniden pcye kurmak mı gerek ?

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Beta olduğu için sorunlar yaşanmakta adı üstünde beta :) ama 2011 deki kararlı sürümünde böyle şeylerin rastlanacağını zannetmiyorum...

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Beta olduğu için sorunlar yaşanmakta adı üstünde beta :) ama 2011 deki kararlı sürümünde böyle şeylerin rastlanacağını zannetmiyorum...

Evet beta ama oldukça stabil olduğunu duydum. Onun için bu akşama doğru kurmak istiyorum. İnşallah beni yanıltmaz. 2009.2 sürümü kurmuştum daha önce yukarıdada belirttim zaten. İnşallah tüm önyargılarımı yıkar.

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Evet beta ama oldukça stabil olduğunu duydum. Onun için bu akşama doğru kurmak istiyorum. İnşallah beni yanıltmaz. 2009.2 sürümü kurmuştum daha önce yukarıdada belirttim zaten. İnşallah tüm önyargılarımı yıkar.

Kur tabikide bende kurdum bazı aksaklıklar yaşandı tam stabil olarak çalışmasada yinede güzel PARDUS'u seviyorum eminim ki 2011 kararlı sürümde bu aksaklıklar yaşanmıcak...

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kur tabikide bende kurdum bazı aksaklıklar yaşandı tam stabil olarak çalışmasada yinede güzel PARDUS'u seviyorum eminim ki 2011 kararlı sürümde bu aksaklıklar yaşanmıcak...

Peki 2011 Beta 2 yi kurduktan sonra kararlı final sürümüne geçiş yapmak için yeni kurulum yapmak mı lazım yoksa güncelleme ile yükseltme yapabilmek mümkün mü?

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ne demek bir sorun yaşarsan bana veya burdaki linuxcu abilere ablalara kardeşlere sorununu bildirirsin...

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ne demek bir sorun yaşarsan bana veya burdaki linuxcu abilere ablalara kardeşlere sorununu bildirirsin...

Tekrardan sağolun. Çok teşekkürler. Şuan itibariyle Pardus 2011 Beta 2 sürümünü bilgisayarıma kurmuş bulunmaktayım. Gerçekten beklediğimden daha iyi çıktı.(Beta olmasına rağmen) Gerçekten iyi iş çıkarmışlar. Şimdiden Final sürümünü sabırsızlıkla bekliyorum. Yardımları için tüm linuxcu abilerime, ablalarıma ve kardeşlerime sonsuz teşekkürler.

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Masaüstü ortamı KDE nin yerine GNOME kurulumu nasıl yapabilirim 2011 Beta 2 sürümüne