OceaN
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Slm Arkadaslar ben Pardus Kurdum ama Ses sorunu yasıyorum.Ses cok cızırtılı cıkıyor.Yardımcı Olursanız Sevinirim.iyi Günler...
sorununu kesin çözerler ben eski pc de sorun yaşadım usb adsl modemi tanıttım yardımcı oldularbende kurdum hiç bir sorun yok. tıkır tıkır.. pardusdestek diye bi websitesi var oraya bi yaz istersen , bazı sorularıma cevap bulmuştum.
arkadaşın dedigi siteden bişiler buldum belki işine yarar
Ses yok diyorsanız bu kaynak size yardımcı olacaktır.
Önce Alsa-utils sürücüsünü
Main Page - AlsaProject
sayfasından indirin. Yada direk bu linke tıklayıp hemen indirin.ftp://ftp.alsa-project.org/pub/utils/alsa-utils-1.0.16.tar.bz2
Dosyayı açın. alsaconf u çalıştırmak için programlar/sistem/daha fazla uygulama/dosya yöneticisi - yetkili kullanıcı yı çalıştırın. alsa-utilsi açtığınız dizine girin. o dizinde alsaconf isminde bir dizin daha olacak. oraya girin. alsaconf.in dosyasının özelliklerini açın.
izinler sekmesinde çalıştırılabiliri işaretleyip tamam'a tıklayın. alsaconf.in dosyasına tekrar sağ tuşla tıklayıp birlikte aç/diğer'i seçin. program ismi olarak sh yazın. alttaki uç birimde çalıştır'ı işaretleyip tamam'ı tıklayın.
alsaconf konsolda çalışacak. o programı kullanarak ses kartı yapılandırmasını yeniden yapın.
dosya yöneticisi - yetkili kullanıcı penceresinde etc dizinine gidin. asound.conf ve asound.state dosyalarınının isimlerinin sonuna bazı harfler ekleyerek değiştirin.Çıkın
asound.state dosyası yok ise sorun olmaz. o dosyada alsactl komutu ile kaydedilen ses seviyeleri var.
ctrl+esc tuşlarını kullanarak KDE Sistem İzleyiciyi açın. ordan pulseaudioyu sonlandırın.
TASMA yı açın. Ses ve çoklu ortamdan Ses Sistemini açın.
gelen ekranda herhangi ufak rakam oynaması yapıp uygulaya tıklayın.
arts yeniden başlayacak. aynı pencereden çıkmadan sesi dene düğmesine basında sesi duymanız gerekli. oturumu açtığınızda pulseaudio yu sonlandırmayı unutmayın. yoksa sorun çıkartabiliyor. ben sisteden komple kaldırdım.
eğer kaldırmak isterseniz programlar/sistem/daha fazla uygulama//terminal programı-süper kullanıcı kipi ni çalıştırın. Kod:
pisi remove pulseaudio --ignore-dependency
komutunu kullanarak kaldırabilirsiniz.
irc.freenode.net #pardus kanalında da çok iyi yardım ediyorlar.