Parça uyum kontrol edebilir misiniz

yittoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://i.imgur.com/R0kRPH7.png

Resimde ordan burdan bakıp, edindiğim bilgi / hazır bilgisayar parçası listeleriyle, bir liste oluşturdum. Eski bilgisayarımı yenilemek üzere bu liste. İlk defa pc parçası alıp kendim toparlıyorum, nerede okuduysam toplama bilgisayar daha ucuza geliyor dediği için bu işe kalkıştım. takılışını da kendim yapıcam youtubedan falan filan baka baka :D.

Orta boy bir kasam vardı. Yeni kasa almalı mı?
Güç kaynağı elimde ne var hatırlamıyorum (2 haftalığına da şehir dışındayım, bilgisayar yanımda değil), yeni almam gerekebilir mi gerekirse ne almalıyım link verirseniz çok güzel olur.

Bütçem bu civarda eğer tavsiyeniz varsa listedekiler yerine güzel olabilir.

Merakı olana şu an kullandığım bilgisayarımdan aklımda kalanlar
2.2gHz cpu (diğer detaylarını hatırlamıyorum muhtemelen tek veya çift çekirdek. çift olduğunu zannetmiyorum)
80gb hdd + 70gb hdd
2gb ram (Hz falan filan hiç hatırlamıyorum)
1gb ekran kartı. (yine Hz değerlerini hatırlamıyorum)

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
556
istanbuldaysan mecidiyeköy'de bilgisayarılar sokağıdı diye bilinen sokaktaki bir bilgisayarcıda toplatmanı tavsiye ederim. hem fiyatlar vatan bilgisayardan falan daha ucuz, hem de ücretsiz toplayıp kapalı kutu teslim ediyorlar. Babacan bilgisayarı tavsiye ederim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu arada resimdeki parçalar uyumlu. daha önce bilgisayar parçası söküp takma işiyle biraz meşgul olduysan kolaylıkla kendin toplayabilirsin.

yittoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya açıkçası ilk kadıköyde yazıcıoğlunu düşündüm de. orada akbaba gibi dolanıyolar elinde kasayla gidene. o yüzden hani bilgim de yok üstüne parçanın numarasını yazar kazıklar bana diye çekindim. ben de tahmin ediyorum vatanda daha pahalıya gelebileceğini

yittoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kusura bakmayın edit butonuna baktım baktım göremedim. Ayrıca bende şu anki harddiskimde windows 7, 32bit var. bunu değiştirmek istemiyorum (bilgisayar hazır olarak bana verildi 4-5 sene evvel, windows cd'im yok), eski o 80gb (windows dosyalarının bulunduğu) gibi olan harddiski yeni anakarta C: olarak taksam 1TB olanı da D: olarak taksam (diğer hard diski de E: alabiliyorsam alırım vs.) windowsda sıkıntı olur mu

ve ya (bilgisizliğime kusura bakmayın ama) direk eski harddisktekileri düz mantık yenisine direk kopyalasam olur mu

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
556
harddiski yeni bilgisayara taktığın zaman tekrar windows kurman gerekiyor. çünkü harddiskteki windowsun yeni parçalara uyması lazım. o durumda ister 80 gb olana kur windows'u ister 1tb olana.

eski harddisktekileri bir yere kopyalayıp sonra format atarak yedek harddisk olarak kullanabilirsin. (D: ) yaparsın onu.

ayrıca vatanda pahalı derken öyle çok da bir fark yok. 3-5 kuruş pahalı. yerinde olsam gider vatan bilgisayara toplatırdım. toplamaya ek bir ücret istemezler sanırım.

yittoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu yaptığım listeye ek olarak bana

1. güç kaynağı tavsiyesi (okuduğum kaynaklar bu ekran kartına 500w yeterli, 600w önerilir yazmıştı)
2. overclock yapmayacağım, işlemci soğutucusu almalı mı?
3. işlemci soğutucusu olsun/olmasın. yanlardan açıklığı ve arkadan havayı dışarı alan fanı olan eski kasam yeterli midir? değilse uygun fiyatlı kasa önerisi yapabilir misiniz

edit: 1. maddeye ek olarak: güç kaynağı yerine kasa almak(güç kaynağıyla birlikte old. sayılırsa) daha mı mantıklıdır. eğer daha mantıklıysa kasa önerisi olan var mı?

brkk1905

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu ekran kartını alsan daha iyi olur hem diğerlerine daha yüklenmiş olursun sadece seninkinden biti düşük diye http://www.vatanbilgisayar.com/r7-260x-oc-gddr5-2gb-128bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

bide unuttum bişey var özelliklere bakarsan benim önerdiğimin çekirdek hızı 1150 mhz ve bellek hızı 6600mhz
seninkinin çekirdek h. 900 mhz bellek h.5600 mhz ona görede değerlendir fiyat/performans'a göre yani bende bilgisayar toplicamda oyüzzden bende araştırıyorum :D

duyduğuma göre vatanda doğru düzgün yapmıyolarmış hddyi birisine yamuk takmışlar gibi bir şey duydum

yittoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aşağı yukarı aynı ekipman ikisi de. doğru Hz değerleri daha fazla seninkinin.

http://www.game-debate.com/gpu/inde...sapphire-dual-x-2gb-edition-vs-radeon-r7-260x

dediklerini tam anlamadım ama şu cümlede "daha yüklenmiş olursun sadece seninkinden biti düşük diye"

vatanla ilgili uyarı için de teşekkürler dikkat ederim, en kötü evde neyi nerden çıkardığımı takip ede ede kendim düzgün toplarım vs.

senin verdiğin ekran kartında "memory bandwidth", "shader performance" falan benimkine göre daha az. hangisi hangisinden daha önemli o kadar detaylı bilmiyorum ama o verdiğim linkte benim yazdığım GPU'ya genel olarak 19% daha iyi demiş ve benimkine verdiğin para için 10/10 sonuç alıyorsun derken seninkine 9/10(ki bu skor da çok iyi, o sitede baya dolandım öyle aman aman herşey 9-10/10 almıyor genellikle 7-8 falan alıo inteller falan)